به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از منطقه آزاد اروند، آئین اختتامیه بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر شامگاه (یکشنبه ۱۹ آبان) با حضور مسئولان کشوری و استانی در سالن اجتماعات سازمان منطقه آزاد اروند برگزار و نفرات برتر این جشنواره معرفی شدند.
در این جشنواره نمایش «دستهایم کو مم حسن» به کارگردانی رضا کرمی زاده از استان کهکیلویه و بویراحمد شهرستان یاسوج برنده ۹ جایزه شد.
در بخش نمایشهای محیطی - میدانی، نمایش «مترسک و کلاغها» به کارگردانی فاطمه اعزازی موفق به دریافت لوح تقدیر، تندیس و جایزه نقدی شد.
در بخش نمایشهای کوتاه، مریم طرفی برای بازی در نمایش «بوی خاکستر» از شهر خرمشهر موفق به کسب دیپلم افتخار شد. علی نبی پور برای نگارش و بازی در نمایش «آخرین دکل از اولین پادگان جنگ» از خارک موفق به کسب تندیس، لوح تقدیر و جایزه نقدی شد. امیر نصیری برای طراحی و کارگردانی نمایش «اعظم» از شهر کازرون موفق به کسب تندیس، لوح تقدیر و جایزه نقدی شد. یوسف باپیری، پیام فروتن و اشکان خیلنژاد هیئتداوران این بخش بودند.
هیئتداوران بخش نمایشنامهنویسی شامل محمد امیریاراحمدی، محمد چرمشیر و نادر برهانیمرند در بخش فیلمنامه پیش از شروع جشنواره برگزیدگان این بخش را معرفی کرده بودند و آثار آنان در قالب کتابی به عنوان «یادگار رهایی» چاپ شده بود.
در این بخش رضا گشتاسب برای نگارش نمایشنامههای «دستهایت کو مم حسن» و «غراب شیطان» موفق به دریافت رتبه اول بخش مسابقه نمایش؛ لوح تقدیر، تندیس و جایزه نقدی شد. زهرا قلی زاده برای نگارش نمایشنامه «دو سرباز در سیاهچال زمان» موفق به دریافت رتبه دوم بخش مسابقه نمایش؛ لوح تقدیر و جایزه نقدی شد. علی میرزا عمادی برای نگارش نمایشنامه «قهرمانان» موفق به دریافت رتبه سوم بخش مسابقه نمایش؛ لوح تقدیر شد.
در بخش طراحی بروشور هیئتداوران هیچ اثری را شایسته تقدیر ندانستند.
در بخش نور، محمد صالح کرمی برای طراح نور نمایش «غراب شیطان» از میناب موردتقدیر قرار گرفت. سعید فیوضی برای طراح نور نمایش «نامههایی به دخترم سهراب» از آبادان موفق به دریافت لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد.
در بخش گریم نازنین نادر پور برای طراحی گریم نمایش «دستهایت کو مم حسن» از یاسوج موردتقدیر قرار گرفت. مینا پناه پور برای طراحی گریم نمایش «دستهایت کو مم حسن» از یاسوج موفق به دریافت لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد.
در بخش طراحی لباس، مریم مرادی برای طراحی لباس نمایش «شلب» از خرمشهر موردتقدیر قرار گرفت و نسرین صابری برای طراحی لباس نمایش «غراب شیطان» از میناب برنده لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد.
در بخش موسیقی، آرش خوشنام برای آهنگسازی نمایش «تلاقی، گزارش یک واقعه از پیش اعلامنشده» از اندیمشک موردتقدیر قرار گرفت. در این بخش، حسین اصیلی برای آهنگسازی نمایش «غراب شیطان» از میناب موفق به دریافت لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد.
در بخش طراحی صحنه، حسین ذوالفقاری و حمید بقایی به طور مشترک برای طراحی صحنه نمایش «شلب» از خرمشهر موفق به کسب رتبه سوم این بخش، برنده لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شدند. علی حیدری برای طراحی صحنه نمایش «نامههایی به دخترم سهراب» از آبادان موفق به کسب رتبه دوم این بخش، لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد. رضا کرمی زاده طراح صحنه نمایش «دستهایت کو مم حسن» از یاسوج موفق به دریافت رتبه اول، لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد.
در بخش بازیگری زن، پریسا دوستی بازیگر نمایش «حال همه ما خوب است» از زنجان در این بخش موردتقدیر قرار گرفت. آمنه پورحسینی بازیگر نمایش «لگاح» از خرمشهر و الهام امینی بازیگر نمایش «رمان سمپاشی» از بوشهر بهطور مشترک موفق به کسب رتبه سوم، لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شدند. مهنوش بلیان بازیگر «تلاقی، گزارش یک واقعه از پیش اعلامنشده» از اندیمشک موفق به کسب رتبه دوم در این بخش، لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد. طیبه نیک آزاد بازیگر نمایش «نامههایی به دخترم سهراب» از آبادان موفق به کسب رتبه نخست در این بخش، تندیس، لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد.
در بخش بازیگری مرد، محسن خدادادی بازیگر نمایش «تلاقی، گزارش یک واقعه از پیش اعلامنشده» از اندیمشک و جعفر قاسمی بازیگر نمایش «غراب شیطان» از آبادان در بخش بازیگری مرد موردتقدیر قرار گرفتند. امین مطورچی بازیگر نمایش «شلب» از خرمشهر موفق به کسب رتبه سوم این بخش و دریافت لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد. رضا یاوری بازیگر نمایش «حال همه ما خوب است» از زنجان موفق به کسب رتبه دوم این بخش، لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد. اکبر آئین بازیگر نمایش «دستهایت کو مم حسن» از یاسوج موفق به کسب رتبه اول این بخش، لوح تقدیر، تندیس و جایزه نقدی جشنواره شد.
در بخش نمایشنامه نویسی، خسرو امیری، نویسنده نمایشنامه «جایی که گنجشکها میمیرند» از ماهشهر موردتقدیر قرار گرفت. باقر سروش نویسنده نمایشنامه «حال همه ما خوب است» از زنجان موفق به کسب رتبه سوم، لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد. طیبه نیک آزاد و علی حیدری نویسندگان نمایشنامه «نامههایی به دخترم سهراب» از آبادان بهطور مشترک موفق به کسب رتبه دوم، لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شدند. رضا گشتاسب نویسنده نمایشنامههای «دستهایت کو مم حسن» از یاسوج و «غراب شیطان» از میناب موفق به کسب رتبه اول، لوح تقدیر، تندیس و جایزه نقدی جشنواره شد.
در بخش کارگردانی، حسن سبحانی مینابی برای کارگردانی نمایش «غراب شیطان» از میناب و علیرضا همتیان برای کارگردانی نمایش «حال همه ما خوب است» از زنجان بهطور مشترک موفق به کسب رتبه سوم این بخش، برنده لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شدند. علی حیدری برای کارگردانی نمایش «نامههایی به دخترم سهراب» از آبادان موفق به کسب رتبه دوم این بخش، لوح تقدیر و جایزه نقدی جشنواره شد. رضا کرمی زاده برای کارگردانی نمایش «دستهایت کو مم حسن» از یاسوج موفق به کسب رتبه اول، لوح تقدیر، تندیس و جایزه نقدی جشنواره شد.
هیئتداوران بخش صحنه بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر پنج نمایش «دستهایت کو مم حسن» به کارگردانی رضا کرمیزاده، نمایش «نامههایی به دخترم سهراب» به کارگردانی علی حیدری، نمایش «غراب شیطان» به کارگردانی حسن سبحانی مینابی، نمایش «حال همه ما خوب است» به کارگردانی علیرضا همتیان و نمایش «تلاقی، گزارش یک واقعه از پیش اعلامنشده» به کارگردانی مهدی آشوغ ذیل را برای حمایتهای مالی و اجرای عمومی به سازمان تبلیغات اسلامی و بنیاد روایت فتح معرفی کردند.
در این جشنواره همچنین بنیاد فرهنگی روایت فتح و انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس جوایز خود را به نمایشهای زیر اهدا کردند. در بخش نمایشهای محیطی، نمایش «مترسک و کلاغها» به کارگردانی فاطمه اعزازی موفق به دریافت لوح تقدیر و جایزه نقدی شد.
در بخش نمایشهای کوتاه، نمایش «پیردریا سئوگی» به کارگردانی عباس خلیفه لو از شهر اهر موفق به دریافت لوح تقدیر و جایزه نقدی شد. در بخش نمایشهای صحنهای، نمایش «دستهایم کو مم حسن» به کارگردانی رضا کرمی زاده موفق به دریافت لوح تقدیر و جایزه نقدی شد.
در بخشی از این جشنواره بیانیه منتقدین برای هنرمندان شرکت کننده در بیست و دومین جشنواره تئاتر ملی فتح خرمشهر قرائت شد که در بخشی از آن چنین آمده بود: یکی از مزایای جشنواره ایجاد فضای گفت و گو برای هنرمندان است. فرصتی که در آن گروههای نمایشی دیدگاهها و نظرات خودشان را بیان کنند. منتقد تلاش میکند بدون پیش داوری و با نگاه دقیق و بر اساس اصول علمی و قواعد هنری به نقد آثار بپردازد، منتقد در مقابل هنرمند نیست. منتقد در کنار هنرمند قرار دارد ولی اعتلای هنر نیاز به صداقت و صراحت دارد. باید توجه داشتیم که برای پیشرفت و رشد ابتدا باید شنونده خوبی باشیم.
در این جشنواره یاد و خاطره مرحوم حمید مهرآرا، بازیگر قدیمی و خرمشهری تئاتر، سینما و تلویزیون و مرحوم علی غلامی، بازیگر و کارگردان پیشکسوت عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون آبادان بود گرامی داشته شد.
مجید بشکار، فوتبالیست به نمایندگی از خانواده مرحوم مهرآرا و دختر مرحوم علی غلامی، تندیس و تابلو عکس این هنرمندان را دریافت کردند.
بیست و دومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر در بخشهای مسابقه نمایشهای صحنه، مسابقه نمایشهای کوتاه، مسابقه نمایشنامهنویسی و نمایشهای محیطی و میدانی، از ۱۵ تا ۱۹ آبان ماه ۱۳۹۸ در منطقه آزاد اروند به دبیری حمیدرضا آذرنگ برگزار شد.
نظر شما