به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری شبستان، «شهاب اسفندیاری» در نشست تخصصی ارتباطات علمی جایزه بین المللی مصطفی (ص) که در دانشگاه صدا و سیما برگزار شد ضمن خوشامدگویی به مدعوین در نشست گفت: مایه افتخار است که در پنجاه سالگی این دانشگاه میزبان نشست های تخصصی علمی هستیم.
رییس دانشگاه صدا و سیما افزود: در برنامه ریزی و نشست های امروز استادان باسابقه ارتباطات حضور دارند. همچنین در دانشگاه های ما از استادهای دانشگاه تهران، علامه و امام صادق (ع) نیز استفاده می شود.
وی ادامه داد: مطالعه فیلم رشته تخصصی بنده است و من نمی خواهم به صورت تخصصی درباره علم صحبت کنم اما هنر در رسانه می تواند تصویر علم و نهاد علمی و دانشمندان را به معرض نمایش بگذارد و می تواند در فرهنگ عام آن نگرشی که نسبت به علم و فناوری و دانشمندان وجود دارد، تصویرسازی کند.
وی افزود: رسانه می تواند تصویر آرمان شهر یا ویران شهر را به نمایش بگذارد، می تواند یک دانشمند را دلسوز و به دنبال رفاه و آرامش مردم نشان دهد یا به عنوان یک دانشمند عصبی و روانی مطرح کند.
رییس دانشکده صدا و سیما تصریح کرد: علم و فناوری و نحوه استفاده انسان از آن موجب نابودی ها و ویرانی ها شده است که تاثیر آن را در محیط زیست، حقوق انسانی، سلامت و زبان معنویت می بینیم و شاهد گسترش مواد سمی و برافروخته شدن سلاح های جنگی هستیم.
وی تصریح کرد: البته این همه داستان نیست، علم و فناوری می تواند فاجعه آور نباشد، می تواند در زمینه شکل گیری جدید و دنیای بدیع مشروط به اینکه نگرش انسان به خود جهان تغییر کرده باشد، نقش داشته باشد.
وی بیان کرد: اگر جهان و منابع آن را نامحدود برای غایت و مصرف ندانیم و مصرف گرا نباشیم و علم و فناوری را به استثمار جهان طبیعی و انسانی در نیاوریم، وضعیت متفاوت می شود.
اسفندیاری تاکید کرد: اینجا دانشمندان جهان اسلام با بهره گرفتن قرآن و آموزه های حضرت محمد مصطفی (ص) نقش ممتاز ویژه ای می توانند ایفا کنند. مسئولیت بزرگ استادان حوزه علم و رسانه ها این است که بر ساخت نگرش جدید بکوشند، چشم انداز جدیدی مبتنی بر غایت و علم و فناوری متفاوت داشته باشند.
وی با بیان اینکه در ایران حمایت از علم و فناوری در بالاترین سطوح مذهبی و سیاسی وجود دارد، گفت: مقام معظم رهبری نیز به این امر اهمیت زیادی می دهد.
نظر شما