خبرگزاری شبستان، دهلران: امروزه گسترش روز افزون شبکه اجتماعی و پیچیدگی زندگی روزمره، سبب شده که سرانه مطالعه در بین اقشار مختلف جامعه تا حدودی کاهش پیدا کند و کاهش مطالعه کتاب، می تواند زنگ خطری برای جامعه باشد، چرا که کتاب، یکی از راه های کسب دانایی و توانایی است که به ما کمک می کند تا در جامعه خود موثر باشیم.
با این وجود و افزایش میزان مراجعه افراد به تلفن های همراه، شبکه های اجتماعی و فضای مجازی با گسترش بستر اینترنت در سطح جامعه، باید گفت که کتاب همچنان جایگاه و ارزش خود را در حیطه های و بخش های مختلف حفظ کرده است چرا که کتابخوانی در واقع سنتی است که توانسته با به روز بودن و به صورت الکترونیکی هم عرضه شود با این وجود کتاب کاغذی در میان علاقه مندان رنگ و بوی دیگری دارد.
بدون شک توسعه کتابخانه ها و ترویج مطالعه می تواند نقش بسیار موثری در جامعه ما ایجاد کند و در واقع کتاب و کتابخانه ها در فرآیندهای آموزشی و پژوهشی، ایجاد و توسعه عادت به مطالعه، پایدارسازی همبستگی های اجتماعی، حفظ ارزش ها، احیای تفکر دینی، ایجاد اعتماد به نفس و استقلال فردی و اجتماعی و حتی در فرآیندهای اقتصادی نقش مهم و مؤثری را فراهم کند.
رئیس کتابخانه های عمومی شرهستان دهلران در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در این خصوص اظهار کرد: کتاب به عنوان زیر ساخت فرهنگی در جامعه بسیار نیاز است چرا که کتاب نقش بسیار ارزشمندی در زندگی انسان تا کنون داشته و دارد.
«قدرت چراغی» دیادآور شد: بدون شک کتاب و کتابخوانی نقش بسیار ارزشمند و مفیدی در آگهی بخشی افراد جامعه دارد و ما هم در حیطه مسئولیت کتابخانه های عمومی این شهرستان تلاش کردیم در این راستا اقدمات موثری در سطح شهرستان با حمایت های مرکز و همچنین تعامل با دیگر نهادها انجام شود.
وی تصریح کرد: توجه به توسعه زیر ساخت فرهنگی، می تواند یک سرمایه ارزشمند تلقی شود و این امر می تواند تاثیر بسیار سازنده ای در ترویج فرهنگ مطالعه و کتاب خوانی ایجاد می کند.
چراغی ابراز کرد: شهرستان دهلران در حال حاضر داراي 6 باب كتابخانه عمومي و یک باب كتابخانه مشارکتی با زیربنایی بالغ بر 2300 متر مربع است که در طول سال پذیرای علاقه مندان به کتاب است.
رئیس کتابخانه های عمومی شهرستان دهلران گفت: مخزن اين كتابخانه ها در مجموع داراي 100 هزار جلد كتاب در موضوع هاي مختلف علمي، فرهنگي، سياسي، تاريخي، اجتماعي، رمان، داستان، كتاب هاي كمك درسي و كتاب هاي كودكان و نوجوانان است.
وی با بیان اینکه تعداد اعضای فعال کتابخانه های عمومی این شهرستان بالغ بر 6700۶ هزار و ۷۰۰ نفر است، افزود: میانگین مراجعین به کتابخانه های عمومی این شهرستان حدود 5 هزار نفر در ماه است.
چراغی یادآور شد: اين كتابخانه ها داراي بخش خانه خبر است كه مشتاقان به مطالعه، روزنامه ها و مجلات همه روزه به كتابخانه مراجعه مي کنند و از آن بهره مند مي شودند، همچنین منابع اين بخش شامل هفته نامه هاي استان، مجله ها و ماهنامه هاي مختلف است كه از طريق نهاد كتابخانه هاي عمومي در اختيار كتابخانه ها قرار می گیرد.
وی افزود: كتابخانه هاي شهرستان دهلران در راستاي نیل اهداف خود و ارتقاي سطح اطلاع رساني و در جهت شناساندن فرهنگ كتاب و كتابخواني به نسل جوان به ویژه دانش پژوهان و دانشجويان در عرصه علم و فرهنگ، اقدام به انجام فعاليت هاي تبليغي در مناسبت هاي مختلف از طريق توزيع لوح فشرده آموزشي، چاپ پوستر، پلاكارد، بروشور و تراكت هاي تبليغاتي به صورت گسترده در سطح شهر اقدام کرده اند.
رئیس کتابخانه های عمومی شهرستان دهلران تصریح کرد: خدمات اين كتابخانه ها و نقطه نظرات مردم و ميزان رشد روز افزون مراجعين به اين كتابخانه و افزايش تازه هاي كتاب به اين كتابخانه ها، مبين تاثير شگرف برنامه هاي جنبي در قالب فعاليت هاي فرهنگي و هنري در راستای توسعه فرهنگ کتابخوانی است.
چراغی اظهار کرد: در راستای دستیابی به سند چشم انداز توسعه برای روستاهای بالای 1500 نفر نیز 4 باب کتابخانه روستایی پیش بینی شده که شامل کتابخانه دشت عباس، روستای حاضرمیل، عین خوش، شهرک ذوالفقار است.
وی خاطرنشان کرد: در راستای غنی سازی اوقات فراغت مراجعه کنندگان و شهروندان نیز، برگزاري جشنواره فيلم كوتاه و اجراي نمايش خياباني در سطح كشور با موضوع كتاب و كتابخواني در شهرستان دهلران برگزار شده است، همچنین نمایشگـاه کتـاب در محل کتابخانه های عمومی شهرستان، برگزاري جشنواره ويژه يـار مهـربان و برگزاري كارگـاه های آمـوزشي مهـارت «قصـه گويـي ويژه مادران و زنان خانه دار» از دیگر فعالیت هایی است که در سطح شهرستان در طول سال اجرا می شود.
به هر حال، نقش کتاب و مطالعه در رشد افکار عمومی، انتقال علوم مختلف، حفظ هویت فرهنگی و انتقا به نسل های آتی بر هیچ کسی پوشیده نیست، با پیشرفت تکنولوژی، عدهای اعتقاد دارند که شبکه های اجتماعی، فضای مجازی و رسانهها میتوانند در سمت و سو بخشیدن به افکار عمومی، نقش موثرتر و سریعتری داشه باشند، اما این فرضیه که هیچ چیز نمیتواند جای کتاب را در جامعه و حداقل در میان نخبگان یک جامعه بگیرد، همچنان قابل اتکا است و کتاب و کتابخوانی نقش مهمی در سنجش میزان رشد افکار عمومی در یک جامعه را دارد.
نظر شما