به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «مهدی رمضانی» عصر امروز شنبه 18 آبان در نشست نهاد کتابخانه های عمومی کشور که به منظور اعلام ویژه برنامه های هفته کتاب برگزار شد، گفت: اقدام اساسی که در نهاد کتابخانه ها داشتیم، پیگیری موضوع کتابخانه های مرکزی است. کتابخانه مرکزی بجنورد را به کتابخانه های مرکزی کشور اضافه کردیم. تلاش می کنیم کتابخانه مرکزی یزد را تا پایان سال به بهره برداری برسانیم که بدین ترتیب تعداد کتابخانه های مرکزی کشور به 10 می رسد. در کلان شهرها مشکل سرانه کتابخانه ای جدی است و کتابخانه مرکزی به دسترسی بهتر و بیشتر مردم به کتابخانه کمک می کند. امیدواریم یک تا دو کتابخانه مرکزی را سال آینده به بهره برداری برسانیم.
معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور در مورد کتابخانه های سیار اظهار داشت: کتابخانه سیار کارکرد روستایی دارد. 28 کتابخانه سایر فعال در کشور داریم، کارکرد و کارایی این کتابخانه ها جزو مفیدترین کتابخانه های کشور است زیرا خدمت را به محل خدمت می بریم و این خدمت رسانی در مناطق محروم انجام می شود. علاوه بر توسعه کمی برای کیفی سازی کتابخانه های سیار تلاش کردیم. همه کتابخانه های سیار مجهز به GPS شدند.
وی اظهار داشت: توسعه کتابخانه های سیار ادامه دارد. تا پایان سال پنج کتابخانه سیار را به مجموع کتابخانه های سیار کشور اضافه می کنیم. از خیرینی که دنبال کتابخانه سازی هستند، دعوت می کنیم که در حوزه کتابخانه سیار که حوزه اثربخشی است، سرمایه گذاری کنند. در بخشی از مناطق برای به امانت گرفتن کتاب از کتابخانه سیار صف طولانی ایجاد می شود. جنس اتفاقی که در کتابخانه های سیار می افتد، متفاوت است.
رمضانی در مورد برنامه نهاد کتابخانه های عمومی برای گروه های خاص خاطرنشان کرد: در حوزه نابینایان اتفاقات خوبی را پیگیری کردیم چه به لحاظ توسعه فضای کتابخانه ای و و چه به لحاظ تولید منابع برای این عزیزان البته می دانیم تا وضعیت مطلوب فاصله داریم. 58 کتابخانه عمومی در کشور بخش نابینایان دارد این در حالی است که با جمعیت میلیونی نابینایان مواجه نیستیم. جمعیت نابینایان در کشورمان 150 تا 160 هزار نفر است. نخستین بخش ناشنوایان را در کتابخانه مرکزی مشهد ایجاد کردیم. ناشنوایان جزو گروه های محدودی هستند که امکان یادگیری برای آنها دیرتر و سخت تر است. این عزیزان شرایط خاص تری دارند و تولید محصول برای آنها سخت تر است.
معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور در مورد نسخ خطی اظهار داشت: همه کتابخانه های عمومی کشور در استان ها توسط کارشناسان خبره بازبینی شده است. در همه کتابخانه ها بخش نسخ خطی نداشتیم. این بخش تقویت شد، کارشناسانی شناسایی شد، نسخ خطی در استان ها جزو سرمایه استانی محسوب می شود. ما وظیفه داریم که نسخ خطی را به بهترین نحو حراست و نگهداری کنیم.
نظر شما