دکتر محمدصالح شریف عسگری، مسئول انتشارات دانشگاه تربیت معلم در مورد مهمترین مشکلات ناشران دانشگاهی به خبرنگار شبستان گفت: نشر همشکل در موضوعات یکسان یکی از مهمترین مشکلات ناشران است. اگر بشود این نشرها هماهنگ شود و وحدت رویه ایجاد شود کتابهای خوبتر با غنای بیشتری و بهتر به دانشگاهیان ارایه خواهد شد.
دکتر شریف عسگری با بیان اینکه انتشار کتب یکسان از نظر محتوایی به صرفه نیست، بیان کرد: چاپ و ارایه کتب متعدد در یک زمینه بسیار هزینه بر است. وقتی تفاوت زیادی بین مجموعه ها در یک زمینه خاص مثل فیزیک، ریاضی یا علوم انسانی وجود ندارد، تعدد چاپ فایده و ارزش ندارد. اگر تفاوت علمی بین کتب در یک شاخه وجود داشته باشدT چاپ چندین کتاب اشکالی ندارد اما چاپ کتبی که در یک سطح علمی هستند و به اصطلاح آثار اتصالی نامیده می شوند، هزینه بر و غیر ضروری است.
وی با تاکید بر لزوم هماهنگی دانشگاهها در تولید و چاپ کتب غنی علمی اظهار داشت: تعدادی از نویسندگان و مولفان که در یک زمینه قلم می زنند باید جمع شوند و یک کتاب بنویسند. اشکالی ندارد یک کتاب چند مولف داشته باشد، اشکال این است که چند کتاب یکسان در یک زمینه داشته باشیم. تجمیع نویسندگان یک رشته به تولید آثار غنی برای دانشجویان کمک زیادی می کند.
مسئول انتشارات دانشگاه تربیت معلم با اشاره به ازدیاد موازی کاری در نشر کتب دانشگاهی عنوان کرد: متاسفانه در تمام زمینه های آموزشی و حتی غیردانشگاهی شاهد موازی کاری هستیم. موازی کاری هزینه بر است و به دانشجو لطمه می زند. ممکن است دانشجو چند کتاب در یک زمینه درسی بگیرد که تفاوت جزئی با هم دارند، از طرفی این کتب به دلیل موازی کاری پیش ناشران می ماند و به آنها آسیب اقتصادی می زند.
استاد نمونه دانشگاه تربیت معلم در سال 72 در مورد تاثیرگذاری اجلاس ناشران جهان اسلام تصریح کرد: این اجلاس به عنوان یک اجلاس بین المللی می تواند کارهای بسیار مفیدی انجام دهد. این اجلاس می تواند ناشران ما را تشویق به رقابت در عرصه بین المللی می کند و همین عامل باعث ارایه کارهای ارزشمند از سوی ناشران خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: اجلاس ناشران جهان اسلام می تواند با تجمیع ناشران و ایجاد تعامل بین آنها به تولید علم و چاپ کتب ارزشمند کمک کند. به هر حال فضا که باز شود بر غنای کتب ما افزوده می شود.
پایان پیام/
نظر شما