به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «علی پنیریان» شب گذشته (پنجشنبه 16 آبان) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره میزان اشتغال و بیکاری در کشور بر این موضوع تاکید داشت که جامعه و خانواده، حاکمیت و بخشهای دولتی، خود شخص و صنعت، هر کدام در متناسب نبودن عرضه و تقاضای دانش آموختگان دانشگاهی و ارتباط آنها با صنعت و شغل، نقش دارند.
کارآفرین و مدیر یک مرکزی نوآوری با تاکید بر اینکه باید به کارآموزی دانشجویان بهای بیشتری داده شود، افزود: آها باید درگیر کار شوند. البته اشتباهات فرهنگی هم داریم. استعدادها هم باید بالفعل شوند.
وی با اشاره به اینکه دانشگاهها بستر بالفعل کردن استعدادها را ایجاد نکردند، گفت: آنها تاکید زیادی به علم تئوری میکنند و از نظر عملی فعالیت کمی دارند. دانشگاهها باید به سمت ایجاد بستر شکوفا شدن استعدادها بروند.
پنیریان با اشاره به اینکه اکنون صنعت ما بیشتر، مونتاژمحور است و به سمت نوآوری محور بودن حرکت نکرده و مزه آن را نچشیده است، اضافه کرد: در سه سال گذشته با بررسی ۲۰۰ شرکت، اکثر آنها الگوی تجاری شان یکی است.
وی برای توضیح بیشتر مثالی زد و گفت: برای مثال برای سرمایه انسانی سرمایه گذاری نمیکنند و به آنها آموزش واقعی حین خدمت ارائه نمیکنند این در حالی است که کارآموزی مهم است و خانوادهها هم باید فرزندانشان را تشویق کنند تا وارد بازار کار شوند./
نظر شما