به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، آیت الله «سیداحمد علم الهدی» امروز(۱۵ آبان) در مراسم سوگواری سالروز شهادت امام حسن عسکری(ع) که در حرم مطهر رضوی برگزار شد به تبیین و بررسی شخصیت و سیره اخلاقی امام حسن عسکری(ع) پرداخت و اظهار کرد: امروز یکی از مشکلات بزرگ شیعیان عدم توجه به حوزه معرفت شناسی نسبت به اهل بیت(ع) در پهنه عشق و دوست داشتن آن بزرگواران است.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با اشاره به اینکه فرمایشات و آموزههای ائمه معصومین(ع) دو برنامه راهبردی برای زندگی بشر است، گفت: آموزههای اهل بیت(ع) دارای دو بخش آموزشی و تربیتی است که در سیره آنان نهفته است، لذا ما با شناخت و به کارگیری آن روشها میتوانیم در عرصه زندگی موفق باشیم.
امام جمعه مشهد با اشاره به اینکه سیره امام حسن عسکری(ع) بستر یادگیری روشهای زندگی اعم از اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است، افزود: امام یازدهم(ع) بنا بر وظیفه الهی و منصب امامت، با هدایت راستین امت به سوی برنامههای تعالی بخش اسلام ناب محمدی(ص) و ایجاد حکومت بر حق اسلامی و برقراری عدالت اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در مقابل تمام انحرافات و کج رویهای حاکمان بنی عباس مقاومت کرد.
آیت الله علم الهدی گفت: دوران امامت امام حسن عسکری(ع) از دشوارترین دورهها در طول زندگانی ائمه(ع) بود، چرا که در آن زمان هم خود حضرت و هم پیروانشان به طور بیسابقه با محدودیت سیاسی و اجتماعی مواجه شدند تا آنجا که در هنگام حضور حضرت در زندان هم، جاسوسانی از ایشان مراقبت میکردند.
وی با اشاره به اینکه امام حسن عسکری(ع) با وجود تمام محدودیتهای دستگاه عباسی و کنترلهای امنیتی که آنها بر زندگی امام اعمال میکردند، مجموعه فعالیتهای سری و سیاسی را رهبری میکردند، گفت:امام یازدهم(ع) در دوران اندک امامت در اسارت و شرایط سخت، رسالت خویش را برای هدایت مردم و بسترسازی برای غیبت امام زمان(عج) به انجام رساند.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: از آنجا که غایب شدن امام و رهبر هر جامعهای یک حادثه بسیار سخت و غیرقابل تحمل است، از همان ابتدا پیامبر گرامی اسلام(ص) و حضرات معصومین(ع) سعی داشتند موضوع مهم غیبت را برای شیعیان و پیروان خود تبیین کنند، اما این موضوع مهم در عصر امام هادی(ع) و امام حسن عسکری (ع) به طور جدی و ویژهای دنبال شد و در نتیجه جامعه اسلامی با فرهنگ انتظار بیشتر آشنا شدند.
امام جمعه مشهد با بیان اینکه سیاستهای امام یازدهم جریان امامت را در بدنه اسلام نهادینه کرد، افزود: با توجه به اینکه امام حسن عسکری(ع) تحت سختترین برنامه های اطلاعاتی دستگاه حکومت عباسی قرار داشت، ولی با وجود همه آن فشارها و خفقان سیاسی و اجتماعی شاگردانی تربیت کرده بود که در نشر معارف اسلامی و شیعی نقش مهمی را ایفا کردند.
نظر شما