به گزراش خبرگزاری شبستان، مدیریت ارتباطات و رسانه های سیزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت، انقلاب و دفاع مقدس برنامه اجراهای چهارمین روز این جشنواره را اعلام کرد.
13 نمایش صحنه ای و هفت نمایش خیابانی در روز چهارم جشنواره در تالارهای تالار چهارسو، تالار قشقایی، تالار سایه، کارگاه نمایش، تماشاخانه سنگلج، تالارهنر، خانه نمایش، تالار اصلی تئاتر مولوی، تالار حافظ، تماشاخانه مهر، تالار اندیشه، تماشاخانه ایرانشهر تالار شماره یک، تالار کنفرانس تئاترشهر، و فضای باز مجموعه تئاتر شهر تهران به اجرا در می آیند. این آثار از شهرهای مشهد، تهران، اصفهان، بوشهر، فارسان، ملایر و نمایشی از کشور سوریه در بخش نمایش های صحنه ای و خیابانی جشنواره به روی صحنه می روند.
در این خبر عناوین نمایش های روز چهارم جشنواره تئاتر مقاومت به این ترتیب آمده است: زندگی جای دیگری است / سعید تشکری در تالار چهارسو، ماه مهر از سال 60/ علی برجی در تالار قشقایی، سکوتی با سه نقطه / سیدمحمدرضا عطایی فر در تالار سایه، مشام های پر شده / کاوه مهدوی در کارگاه نمایش، بوی توتون/ زهیر القاعی در تماشاخانه سنگلج، اون طرف دریاها کجاست؟ رسول مسلمی در تالار هنر، مرگ ناصری / سیدمرتضی میرمنتظمی در خانه نمایش، مرگ ناصری / حسین عبدالهی در تئاتر مولوی، قصه شبنمی که چشم می بست و آغوش می گشود/ علی نرگس نژاد در تالار حافظ، کنار / غلامرضا جهانپا در تماشاخانه مهر، کانال کمیل / کوروش زارعی در تالار اندیشه، تمام صبح های زمین / حسین مسافرآستانه در تماشاخانه شماره یک ایرانشهر، شعله های موج و بادبان ماه / جهانشیر یاراحمدی در تالار کنفرانس مجموعه تئاتر شهر( نمایشنامه خوانی).
همچنین، نمایش های خیابانی بورس / علیرضا دهقانی، تیتر: لطفا مقاومت نکنید / سیدسعید هاشم زاده، قرص خواب / مصطفی محمدی دوست، پازل / نرگس خاک کار، جان فاطمه صدات درنیاد/ ابوذر چهل امیرانی، آخرش که چی / هادی کیانی، تا آسمان / ماندانا عبقری.
سفر جشنواره تئاتر مقاومت به 7 شهر کشور
سیزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت که امسال از 28 آبان تا 3 آذر در پایتخت کشورمان برپا شده است تاکنون در شهرهایی چون سنندج، مشهد، اهواز، تهران، اردبیل و یزد برگزار شده است.
شهر تهران پیش از این 7 بار میزبان جشنواره بوده است و امسال نیز برای هشتمین بار این جشنواره در پایتخت کشورمان برگزار می شود و بر این اساس رتبه اول میزبانی این جشنواره به شهر تهران می رسد.
این جشنواره نخستین بار در سال 1373 در شهر تهران کلید زده شد و سال بعد در قالب جشنواره به میزبانی شهر یزد برگزار شد.
در سال 1375 سومین دوره این رویداد هنری برای دومین بار در شهر تهران برگزار شد. چهارمین یادواره تئاتر دفاع مقدس در سال 1376 به شهر اردبیل رفت ولی از آن سال تا خرداد ماه سال 1381 در تهران برگزار شد تا اینکه میزبانی دهمین دوره در شهریور سال 1382 به استان خوزستان شهر اهواز رسید.
یازدهمین جشنواره سال بعد در شهر مشهد برگزار شد و به نظر می رسید برپایی این جشنواره با رویکرد به میزبانی استان های کشور ادامه یابد ولی در ادامه راه جشنواره با 2 سال وقفه در برپایی روبه رو شد و از سال 1383 تا 1386 برگزار نشد.
استان کردستان شهر سنندج در سال 86 دوازدهمین جشنواره سراسری تئاتر دفاع مقدس را میزبانی کرد ولی داستان تعطیلی موقت این رویداد تئاتر باردیگر تکرار شد تا امروز 28 آبان سال 1390 که این جشنواره با تغییر عنوان به «جشنواره سراسری تئاتر مقاومت» در شهر تهران برگزار می شود.
خارجیها هم به سیزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت آمدند
سوریه، لبنان، آلمان، لهستان، ژاپن، کره، هلند، افغانستان، فرانسه و جمهوری آذربایجان از جمله کشورهای متقاضی حضور در بخش خارجی سیزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت، انقلاب و دفاع مقدس بودند که تا پایان مهلت زمان اعلام شده حدود 30 گروه نمایشی از بیش از 20 کشور جهان برای شرکت در سیزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت اعلام آمادگی کرده بودند.
بخش بینالملل جشنواره با ارزیابی اولیه از گروه های متقاضی از کشورهای سوریه، لبنان، آلمان، لهستان، ژاپن، کره، هلند، افغانستان، فرانسه و جمهوری آذربایجان به دلایل محتوایی و موضوعی استقبال کرد.
شورای سیاستگذاری جشنواره در این دوره مفاهیم فراگیرتری را به لحاظ محورهایی موضوعی و محتوایی و مضمونی همچون انقلاب، دفاع مقدس و مقاومت، بیداری اسلامی و فرهنگ جهانی مقاومت وارد جشنواره کرد و اولویت هایی چون وحدت اسلامی، استکبار ستیزی، بیداری اسلامی و احیای تمدن اسلامی در کشورهای اسلامی و همچنین بیان هنرمندانه تغییر نوع دفاع و مقاومت از شیوه جنگ سخت به جنگ نرم از سیاستهای این دوره است.
در نهایت 4 نمایش از کشورهای آلمان، لهستان ، سوریه، افغانستان موفق به حضور در جشنواره سراسری شدند.
پایان پیام/
نظر شما