فرونشست زمین از مخاطرات اصلی در استان قزوین است

شیرعلیا گفت: طبق تحقیقات انجام شده یکی از خطرهای اساسی که استان قزوین را تهدید می کند، موضوع فرونشست و فروچاله ها است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین، «محمد موسی شیرعلیا» در جلسه کارگروه تخصصی حمل و نقل، بلایای طبیعی و و پدافند غیرعامل بیان کرد: مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی بررسی ابعاد مختلف زلزله و راهکارهای عبور از آن را جزو دستورکارهای اولویت دار قرار داده و اقدامات قابل توجهی هم طی این سال ها صورت گرفته است.

 

رئیس اداره مدیریت بحران و پدافند غیرعامل اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین افزود: قانون مدیریت بحران شامل قانون 123 قانون اساسی است که طبق مصوبات مجلس و  دستور رئیس جمهور، تمام دستگاه های اجرایی در ستاد بحران و ستاد پدافند ملزم به اجرای آن هستند.

 

وی عنوان کرد: بر اساس این قانون، وزارت راه و شهرسازی با رعایت ضوابط شورای عالی شهرسازی و معماری، نقشه حریم گسل ها را با اولویت کلان شهرها به همراه دستورالعمل های فنی و نحوه ساخت و ساز در حریم گسل مشخص می کند.

 

شیرعلیا اظهار کرد: در استان قزوین 24 منطقه وجود داشت که دارای شتاب نگاره های قدیمی بودند که با تأمین اعتباراتی که شد 6 دستگاه از این شتاب نگاره ها به روز شد و لازم است تا در آینده این سامانه ها را از طریق توسعه شبکه ملی شتاب نگاری به روزآوری و جدید کنیم.

 

وی تصریح کرد: طبق تحقیقات انجام شده یکی از  خطرهای اساسی که استان قزوین را تهدید می کند، موضوع فرونشست و فروچاله ها است که استان قزوین جزو پنج استان اول و حادثه خیز است، بنابراین بسیاری از پروژه های ما، قبل از احداث باید از نظر ایمنی، بررسی و مکان یابی شوند.

 

رئیس اداره مدیریت بحران و پدافند غیرعامل اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین گفت: از دیگر نکاتی که ما باید آن را در اولویت قرار دهیم، ارزیابی ایمنی ساختمان های بلند مرتبه با کاربری های مختلف است چرا که در بحث آتش سوزی و فرو نشست ها و زلزله،برخی از مناطق را داریم که در صورت وقوع حادثه از نظر مهار سیستم آتش از امکانات کافی برخوردار نیستند.

 

وی افزود: ارزیابی آسیب پذیری و اولویت بندی آنها در حمل و نقل زمینی، هوایی، ریلی، جاده ای از دیدگاه خطر زلزله و تاب آوری شهری از اهمیت ویژه ای برخوردار است و نیاز است با همکاری بخش های مختلف، وضعیت آنها را به نسبت مخاطرات احتمالی موجود به روز رسانی کرد.

 

شیرعلیا خاطر نشان کرد: اجرایی شدن این پروژه ها کاهش میزان خسارات مادی و جانی و کاهش آسیب پذیری را در پی دارد بنابراین با شناسایی نقاط آسیب پذیر و ارائه جدول زمان بندی، توسط سازمان های مربوطه به خصوص در مورد بافت های فرسوده می توان اقدامات مناسبی انجام داد.

 

وی یادآور شد: اگرچه کشور ما در این دوران دچار کمبود و محدودیت اعتبار است ولی برخی از کارها با اقدامات پیشگیرانه قابل حل هستند مثل شناسایی نقاط آسیب پذیر که گاهی ممکن است با یک لایروبی ساده و بدون تأمین اعتبارات کلان، از وقوع حادثه جلوگیری کرد.

 

کد خبر 849934

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha