شبستان گزارش می دهد؛
رویای ادامه تحصیل در دل دانش آموزان مناطق محروم خراسان شمالی
کودکان و نوجوانان مناطق محروم خراسان شمالی این روزها با مزه دانشآموز بودن آشنا شده اند، آنها یک خواسته دارند، ادامه تحصیل برای مقاطع بالاتر.
خبرگزاری شبستان _ فاروج؛ 15 سال دارد اما کلاس سوم ابتدایی است، دخترک چشمهای درشت و مشکیاش با لبخند زیبایش هویدا میشود، آهسته سلام میکند. سر و صدای محیط مدرسه به قدری بلند است که به سختی صدایش را می شنوم، نامش را میپرسم. میگوید آتنا ز. هستم. بلند قد است. به خاطر اینکه سرایدار مدرسه آقا است، حجاب دارد.
خجالت میکشد و با چادر و مقنعه خود بازی میکند و آرام میگوید: «میشه با خانم مدیر صحبت کنید که سال بعد هم بیام مدرسه! دوست دارم درس بخونم. اگه مدیر مدرسه منو نخواد، خانواده ام با درس خوندنم مخالفت میکنند چون باید راه دور بریم. خواهش میکنم.»
لبخند میزند و حتی برای رفتن از من اجازه می گیرد تا به کلاس برگردد. از او میپرسم نامزد نداری؟ میگوید: «نه ندارم. نمیخوام داشته باشم. میخواهم درس بخوانم.» با لبخند و فشار دادن دست من به کلاس باز میگردد.
مقابل کلاس درس سوم ایستادهام. کلاس دوم ابتدایی با تعداد تقریبی ۲۰ دانش آموز، در سالن مدرسه، تشکیل شده است. بچهها تو سر و کله هم میزنند. معلم روی صندلی خود نشسته است. تعدادی از دختران تلاش میکنند با لبخند با من ارتباط برقرار کنند. همگی خوشحال هستند که امروز چند مداد، دفتر، پاک کن و تراش و به همراه تعدادی مواد غذایی با خود به خانه میبرند.
صدای همهمه دانش آموزان از کلاسهای درس شنیده میشود، انگار زنگ تفریح شده است؛ تقریبا بیشتر دانشآموزان در حال فریاد زدن هستند. مدیر مدرسه با خنده میگوید: «دانش آموزان عادت دارند بلند بلند صحبت کنند».
دختر چادری دیگری را از کلاس درس سوم به من معرفی میکند. نامش مهسا است و ۱۴ سال دارد. مهسا اصلا خجالتی نیست و از قضا شیطنت زیادی هم دارد. نام فامیلی خاصی دارد و با لهجه خاصی خود را معرفی می کند.
مدام این پا آن پا میشود. علاقهمند به درس خواندن است و بیشتر از درس خواندن، دوست دارد ازدواج کند. از ازدواج که میگوید لبخندش پررنگ تر میشود اما درس خواندن را نیز دوست دارد. منتظر نمیماند تا سوال از او بپرسم. با دست خداحافظی می کند به کلاس باز میگردد.
دانشآموزان در تردد هستند و مدام مدیر و ناظم فریاد میزنند چرا سرکلاس نیستند. در همین حین دختر چادری دیگری مقابلم میایستد. نامش بُشری است. انگشتر نگیندار در دست چپ دارد. ۱۵ ساله و کلاس ششم است. به گفته خودش سه سال است که با خانواده به این محله آمده اند و پیش از این در محله دیگری زندگی میکردند. تا کلاس چهارم در این محله درس خوانده بود. از اینکه این آخرین سالی است که میتواند به مدرسه برود، ناراحت است چون از سال بعد باید خانهنشین شود. خانواده او مخالف ادامه تحصیل هستند، چراکه دخترشان برای ادامه تحصیل باید مدرسه دورتر از محله زندگی برود.
وقتی از او می پرسم که چرا حلقه در دست داری، میخندد و مانند تمام دختران هم سن و سال خود سرخ میشود، اما نمیگوید، نامزد دارد و کتمان میکند.
ادعا دارد که دوست ندارد ازدواج کند. اما مدیر مدرسه از نامزدی او میگوید. برای دروغی که گفته عذرخواهی میکند و میگوید: «ما باید در این سن نامزد کنیم این رسم خانوادههایمان است. ای کاش تا وقتی که به خانه شوهرمان می رفتیم، میتوانستیم درس بخوانیم.».
بُشری دختر فوقالعاده زیبا و درسخوانی است اما به دلیل نبود امکانات آموزشی باید با درس خواندن خداحافظی کند. کلاس ششم پایان فرصت یادگیری او است. این مدرسه تعداد کمی دانشآموز کلاس ششم دارد که در کلاس سوم مینشینند تا معلم به آنها درس بدهد.
بُشری قبل از رفتنش میگوید: «کاش کاری کنید که بتوانم با آرامش درس بخوانم. اگر این مدرسه نبود حتی تا کلاس ششم هم نمیتوانستم درس بخوانم.
خانم! خواهر و دخترای هم سن و سال خواهرم اگر این مدرسه نبود، بیسواد میماندند. دوست دارم درس بخوانم کتابهای زیادی بخوانیم اما امکانش نیست.»
دیگر صدای بلند دانشآموزان برایم آزاردهنده نیست، آنها از اینکه چند ساعتی در کنار دختران هم سن و سال خود با لباس مدرسه شیطنت میکنند، خوشحالند. تعدادی از دختران چادر به سر و در زیر چادر لباس خاصی به تن دارند و تعدادی نیز لباس فرم مدرسه.
برخی دختران محیط مدرسه را به محیط خانه ترجیح میدهند از اینکه باید تمیز باشند، لذت میبرند. همه آنها خیلی راغب به درس خواندن نیستند اما از اینکه به جای بازی در کوچههای خاکی در این محیط هستند، لبخند رضایت دارند.
به گفته مدیر مدرسه، خانوادهها نیز مادامی که دخترانشان برای آنها هزینه نداشته باشند، با درس خواندانشان مخالف نیستند. حتی مخالفتی برای درس خواندن فرزندان پسر ندارند مگر اینکه فرزندانشان باید کمک کار پدرشان برای پول در آوردن باشند.
مدیر مدرسه از من میخواهد تا با خیرینی که برای اهدای لوازم التحریر به مدرسه آنها آمده اند، صحبت کنم، تا کمی با دختران سن بالاتر حرف بزنند. خواسته او این است که به دانش آموزان دختر بگوید که فرصت برای ازدواج است و الان بهتر است درس بخوانند. او همانند یک مادر نگران است، او میگوید کاش امکان این بود که مقطع بالاتر برای دانش آموزان دختر فراهم شود اما امکانات محدود است.
نیمکت مدرسه و تکلیف شبانه برای آنها دیگر واژه غریبی نیست. رویای پزشک، مهندس و معلم شدن دارند، رویایی که تا چند سال پیش برای آنها وجود نداشت امروز یک رویای دست یافتنی است.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: ۱۳۹ دانشآموز دوره ابتدایی خراسان شمالی که سال گذشته ترک تحصیل کرده بودند با تلاش آموزش و پرورش استان، به چرخه تحصیل بازگشتند.
عصمت بدخشان اظهارداشت: سال گذشته هزار و ۱۹۰ دانش آموز دوره ابتدایی از تحصیل بازماندند که تلاش داریم تا شرایط تحصیل را برای تمام افراد در سال تحصیلی جاری فراهم کنیم.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: حدود ۲۴۰ نفر از این دانش آموزان، کودکان با نیازهای ویژه هستند که اسامی آنان به آموزش و پرورش استثنایی استان داده شده و باید برای تحصیل پیگیری های لازم انجام می شود.
وی افزود: علت حضور نداشتن ۱۶۷ نفر از دانش آموزان در کلاس درس استان، مهاجرت بوده است که پنج نفر از این تعداد، به خارج کشور رفته اند.
بدخشان گفت: هشت نفر از دانش آموزان دوره ابتدایی در شهرستان های راز و جرگلان، شیروان، گرمه و مانه و سملقان، به علت بیماری صعب العلاج از کلاس های درس بازمانده اند.
وی تصریح کرد: ۵۳ نفر به علت فقر مالی، چهار نفر به علت اشتغال به کار، ۴۵ نفر به علت داشتن سرپرست بد، چهار نفر به علت ثبت نام در مدارس دینی اهل سنت و دو نفر به علت دوری راه، در کلاس های درس حاضر نشده اند.
وی با بیان اینکه ۵۰ نفر از این کودکان بازمانده از تحصیل استان هم فوت کرده اند، خاطرنشان کرد: ۱۳ نفر در اسفراین، ۲ نفر در بام، ۱۰ نفر در راز و جرگلان، ۶ نفر در شیروان، ۱۲ نفر در مانه و سملقان و یک نفر در فاروج بوده است و در هر کدام از شهرستان های بجنورد، جاجرم و گرمه هم دو نفر فوت کرده اند.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش خراسان شمالی اظهار داشت: بر این اساس، ۲۸۵ نفر از دانش آموزان هنوز شناسایی نشده اند که با کمک فرمانداری ها و ثبت احوال، تلاش داریم تا نشانی خانواده ها و یا بستگان این دانش آموزان را شناسایی کنیم.
۷۵۰ موقوفه در مانه و سملقان ثبت شده است
رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان مانه و سملقان گفت: تعداد ۷۵۰ موقوفه و هزارو ۲۰۰ رقبه در این شهرستان ثبت شده است.
محمد قربانی در حاشیه همایش یاوران وقف شهرستان مانه و سملقان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از آشخانه اظهارداشت: ۸۵ درصد موقوفات این شهرستان برای نیات محرم و صفر است.
رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان مانه و سملقان افزود: متاسفانه در این شهرستان وقف برای ازدواج جوانان و مسائل روز جامعه نداریم.
وی بیان کرد: وقف یک منزل مسکونی به ارزش ۲۰۰ میلیون تومان برای بیماران خاص و درمان و دارو در سال گذشته بوده است.
امام جمعه شهر آشخانه هم در این مراسم گفت: امام صادق(ع) فرمودند: هنگامی که انسان می میرد، پرونده عمل او بسته می شود مگر اینکه سه چیز از او باقی مانده باشد که در این صورت پرونده اعمال او مفتوح و تا هنگامی که یکی از این سه مورد وجود دارد اجر و ثواب در آن پرونده ثبت می شود.
حجت الاسلام عباسعلی احمدزاده افزود: صدقه جاریه، سنّت و رسم نیکی که در زمان حیات خود به تأسیس آن اقدام و پس از مرگ همچنان مورد عمل است و فرزند صالحی که پس ازمرگ پدر و مادرش به یاد آنهاست و برای آنان دعا می کند از مواردی است که همواره ثوابش به فرد می رسد و پرونده اش مفتوح خواهد بود.
وی تصریح کرد: وقف، هدیه ای بی منت برای خلق و رحمتی بی پایان برای واقف است و این سنت حسنه در واقع از خود گذشتن برای به خدا رسیدن است.
امام جمعه آشخانه افزود: در شرایط کنونی به وقف های جدید در بخش های دارو و درمان؛ امور علمی و جوانان، اجتماعی، بهداشتی و... نیازمندیم تا بتوانیم در کاهش مشکلات موثر باشیم.
به گزارش شبستان در پایان این برنامه از ۱۵ نفر از یاوران، واقفین و خادمین حوزه وقف تقدیر شد.
استاندار خراسان شمالی:
پیش بینی ۱۰ میلیارد تومان اعتبار در حوزه پدافند غیرعامل
استاندار خراسان شمالی، از پیش بینی اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان در حوزه پدافند غیرعامل استان در سال جاری خبر داد.
به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد و به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل استانداری خراسان شمالی؛ دکتر محمد علی شجاعی در شورای پدافند غیرعامل استان که با حضور «سردار فرجی پور» جانشین قرارگاه سایبری کشور برگزار شد، اظهارداشت: سال ۹۶، یک میلیارد تومان اعتبار برای اجرای برنامه های حوزه پدافند غیرعامل تخصیص یافت که این رقم در سال ۹۷ صفر درصد و در سال جاری ۱۰ میلیارد تومان اختصاص یافت.
استاندار خراسان شمالی ادامه داد: از اعتبار ۱۰ میلیارد تومانی، چهار میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی و مابقی از محل اعتبارات استانی تخصیص می یابد تا طرح های این حوزه به سرانجام برسد.
دکتر شجاعی تصریح کرد: امکانی که در قانون بودجه ۹۸برای حوزه پدافند غیرعامل لحاظ شده پاسخگو نیست لذا حداقل در بودجه سال آینده و در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری در جهت حمایت سه قوه، درصد مشخصی از اعتبارات ملی و یا از بودجه استانی تکلیف شود.
وی افزود: در خراسان شمالی با برگزاری جلسات متعدد تلاش شده تا به امنیت برسیم و در صورت تهاجم با آموزش، رزمایش، بسیج تمام امکانات و مشارکت مردمی موضوع امنیت را افزایش دهیم.
دکتر شجاعی خاطرنشان کرد: در چند سال اخیر با نگاه ویژه وزیر کشور به حوزه پدافند غیرعامل توانسته ایم در بحث فرهنگ سازی و اجرایی کردن طرح های آن پیشرفت های قابل توجهی داشته باشیم.
استاندار خراسان شمالی، به عنوان مصوبه مهم شورا، آخرین مهلت اتمام طرح جامع پدافند غیرعامل استان را تا پانزدهم اسفند ماه امسال اعلام کرد و افزود: چون باید بر اساس این طرح اقدامات مربوط به این حوزه را انجام داد.
شجاعی ادامه داد: طرح جامع در سال ۹۶ منجر به انعقاد قرارداد شد اما در سال ۹۷بنا به مشکلاتی، اجرای آن متوقف شد که دوباره در خرداد ۹۸ شروع شد که باید تا پایان سال به اتمام برسد.
وی تصریح کرد: تمام دستگاه های اجرایی بحث پدافند غیرعامل را جدی بگیرند زیرا تخصیص اعتبار برای افزایش امنیت کلیه دستگاه ها مهم است.
شجاعی افزود: در سال جاری ۵۶ دوره آموزشی، ۳۵رزمایش، ۷ همایش و چهار پروژه در شهرستان های مختلف در حوزه پدافند افتتاح می شود.
مدیرکل امور استانهای ستاد هماهنگی کانونهای مساجد کشور:
مسجد و فرهنگ دینی مسجد، تأثیرگذارترین جایگاه رفع دغدغه های فرهنگی جامعه
مدیرکل امور استانهای ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور، مسجد و فرهنگ دینی مسجد را یکی از تأثیرگذارترین جایگاه ها در رفع دغدغه های فرهنگی و اجتماعی جامعه بیان کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ «حسین براتی» مدیرکل امور استانهای ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور امروز یک شنبه (12 آبان) در نشست شورای فرهنگ عمومی خراسان شمالی گفت: متعاقب مأموریتی که شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ دوازدهم اسفند ماه سال 71 و تحت عنوان مصوبه ٣٠٢ به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه ارایه طرحهایی برای مقابله با تهاجم فرهنگی محول کرد، مقرر شد از باب احیای نقش واقعی فرهنگی و تبلیغی مساجد، هیأتی را در راستای هدایت و سازماندهی فعالیتهای فرهنگی و هنری در مساجد ایجاد کند.
وی با بیان اینکه این هیأت بعد از شکلگیری و فعالیت به ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد شهرت یافت، افزود: با توجه به اینکه برخی مصوبات این حوزه پیگیری نشده بود با ورود «حجت الاسلام دکتر حبیب رضا ارزانی» به عنوان رییس ستاد، اساس نامه ستاد تدوین و در صحن علنی شورای انقلاب فرهنگی تصویب و دی ماه سال گذشته توسط رییس جمهور به دستگاه ها ابلاغ شد.
براتی، افزود: با توجه به اینکه احکام اعضای شورای هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان ها با امضای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر شده، نخستین مراسم اعطاء احکام در استان اردبیل و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد و به تبع آن، این مراسم با حضور نمایندگان ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور در سایر استان ها هم در حال انجام است که امروز این مهم در خراسان شمالی انجام می شود.
مدیرکل امور استانهای ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور، با اشاره به دستورکار نشست شورای فرهنگ عمومی استان با محوریت عفاف و حجاب و آسیب های این حوزه، مسجد و فرهنگ دینی مسجد را یکی از تأثیرگذارترین جایگاه ها در رفع مشکلات و دغدغه های فرهنگی و اجتماعی جامعه بیان کرد.
وی اظهارداشت: ما در ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد به دنبال ابلاغ ماموریت نیستیم بلکه هدف ما هم افزایی دستگاه هاست و می خواهیم اعضای این شورا کمک حال ما باشند تا بتوانیم فردی را به نمازگزاران مسجد اضافه کنیم.
در ادامه این نشست احکام ۹ تن از اعضای شورای هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد خراسان شمالی اعطاء شد.
گفتنی است؛ شورای هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان با ترکیب نماینده ولیفقیه (رئیس)، استاندار (نایبرئیس)، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان، شهردار مرکز استان، فرمانده بسیج استان، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی (دبیر شورا)، دبیر ستاد استان، نماینده مرکز مدیریت حوزههای علمیه استان تشکیل میشود.
رییس ستاد گرامیداشت ۱۳ آبان خراسان شمالی:
راهپیمایی ۱۳ آبان در بیش از ۳۰ نقطه از خراسان شمالی برگزار می شود
رییس ستاد گرامیداشت ۱۳ آبان خراسان شمالی، از برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در بیش از ۳۰ نقطه از استان خبر داد.
حجت الاسلام محمدعلی سالاری، رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بجنورد با اشاره به منحصر به فرد بودن راهپیمایی سیزده آبان امسال گفت: این راهپیمایی اولین مراسمی خواهد بود که در گام دوم انقلاب برگزار خواهد شد و اهمیت ویژه و خاصی در شرایط کنونی دارد.
رییس ستاد گرامیداشت 13 آبان خراسان شمالی اظهارداشت: افرادی که امسال در راهپیمایی شرکت می کنند، اکثرا افردای هستند که نه انقلاب را دیده اند و نه جنگ را درک کرده اند و حضورشان در این راهپیمایی بسیار معنا دار است.
وی افزود: امروز دوست و دشمن چشم به این راهپیمایی دوخته تا همراهی مردم به ویژه نسل جوان را با انقلابشان ببینند.
رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خراسان شمالی با بیان اینکه راهپیمایی مرکز خراسان شمالی ساعت 9 و 45 دقیقه صبح و از میدان شهید بهشتی آغاز می شود و تا میدان قائم (عج) ادامه دارد، سخنران این مراسم را «عزیزی» عضو سابق شورای نگهبان و محقق و پژوهشگر معرفی کرد.
وی مسیر راهپیمایی در شهر شیروان را چهارراه دفاع مقدس تا میدان انقلاب با سخنرانی فرمانده سپاه ناحیه مقاومت بسیج، در اسفراین از میدان امام تا خیابان جانبازان با سخنرانی فرماندار اسفراین و در آشخانه از چهارراه شهرداری تا مسجد جامع و با سخنرانی امام جمعه آشخانه اعلام کرد.
حجت الاسلام سالاری اظهارداشت: مسجد آل یاسین تا چهارراه رضوی مسیر راهپیمایی مردم فاروج و سخنران امام جمعه فاروج، میدان ولی عصر تا میدان امام خمینی(ره) مسیر جاجرم و سخنران مسئول شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، میدان ارشاد تا چهارراه مرکزی و میدان معلم تا شهرداری، مسیرهای راهپیمایی شهرهای گرمه و راز با سخنرانی ائمه جمعه این شهرها خواهد بود.
فراخوان راهپيمايي يوم الله ۱۳ آبان
شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي خراسان شمالي طي اطلاعيه ای از تمامي آحاد مردم انقلابي خراسان شمالی براي حضور پرشور و باشكوه در راهپيمايي يوم الله سيزده آبان دعوت به عمل می آورد.
به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ در متن این فراخوان آمده است؛
بسم الله الرحمن الرحیم
یوم الله 13آبان يادآور سه رويداد مهم و سرنوشت سازي است كه هريك از اين فرازها نقطه عطفي است در تاريخ پرفراز و نشيب انقلاب اسلامي. يكي از افتخارات اين روز، تسخير لانه جاسوسي ام الفساد بزرگ، آمريكاي جنايتكار به دست جوانان و دانشجويان انقلابي و شجاع كه با ایمان راسخ به قدرت لایزال الهی خشم و قهر حق طلبانه و ظلم ستیز ملت به پاخواسته را به نمایش گذاشتند.
پس از اشغال لانه جاسوسی و فروپاشی هیمنه آمریکا در سیزدهم آبان، عده ای که هنوز مقهور قدرت نمایی شیطان بزرگ بودند زمزمه های تردید داشتند، اما امام راحل عظیم الشأن و آن بت شکن عصر با اقتدار و صلابت این حادثه را انقلاب دوم نامیدند و اینک پس از گذشت سالیان متمادی و فتنه انگیزی های این ام الفساد در سرتاسر منطقه، دیگر حجت بر همگان تمام شده و دریافته اند که اگر نبود بصیرت و شجاعت دانشجویان انقلابی شاید امروز واژه امنیت برایمان نامانوس بود و شاید ردپای تکفیریان در کوچه پس کوچه های شهرمان نقش بسته بود و ... آری این بیان گهربار مولایمان است که؛ سیزده آبان سیلی سخت جوانان غیور میهن اسلامی به آمریکای جهانخوار بود.
شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي خراسان شمالي ضمن پاسداشت مقام شامخ شهدای عزیز انقلاب اسلامی بویژه شهدای دانشجو و دانش آموز که خون پاکشان را در 13آبان تقدیم به این نظام و انقلاب کردند؛ از تمامي آحاد مردم مومن باب الرضا گنجيه معرفتها، دعوت مي نمايد ضمن حضور باشكوه و انقلابي خود در راهپيمايي يوم ا... سيزده آبان بار ديگر به ندای رهبر و مقتدای خود لبیک گفته و حماسه ی بی نظیر دیگری را رقم بزنید.
مراسم راهپيمايي يوم الله سيزده آبان مركز استان ساعت 9 و 45 دقیقه صبح روز دوشنبه از ميدان شهيد بجنورد به سمت ميدان حضرت قائم(عج) خواهد شد.
معاون استاندار خراسان شمالی:
اجازه ندهیم موقوفات دچار روزمرگی شود
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی تأکید کرد: باید از موقوفات نهایت بهره وری را داشته باشیم و اجازه ندهیم موقوفات دچار روزمرگی شود.
به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ ولی الله حیاتی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی امروز یک شنبه (12 آبان) در همایش «یاوران وقف، وقف و رسانه» که در محل شبستان امامزاده سیدعباس علیه السلام بجنورد برگزار شد، با اشاره به اهمیت مسئله وقف گفت: وقف بخشی از مال و دارایی انسان، کلید زندگی ابدی است و به عنوان ذخیره آخرت محاسبه می شود.
وی با بیان اینکه آثار و برکات وقف در زندگی فردی و اجتماعی انسان قابل مشاهده است، افزود: باید از موقوفات نهایت بهره وری را داشته باشیم و اجازه ندهیم موقوفات دچار روزمرگی شود.
حیاتی با تأکید بر اینکه باید حرکت ما به سمت سرمایه گذاری پایدار و ارزش افزوده ماندگار در موقوفات باشد، اظهارداشت: نباید بگذاریم موقوفات بدون افزایش بهره وری شوند و همچون گذشته بدون بهره وری بمانند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی با تأکید بر ترویج فرهنگ وقف و تلاش برای جلب اعتماد عمومی در راستای وقف، نقش علما، نخبگان، دانشگاهیان و فرهیختگان را در تحقق این مهم بسیار حائز اهمیت خواند.
حجت الاسلام عظیم آسوده، مدیرکل اوقاف و امورخیریه خراسان شمالی هم در این مراسم ضمن تشریح فعالیت های اوقاف از دهه وقف سال گذشته تاکنون افزود: هزار و 869 تنظیم قرارداد اجاره، دوهزار و 554 بازدید از رقبات در کنار عمران و آبادانی موقوفات، احداث 6 واحد مسکونی در یکی از موقوفات شیروان و کشت زعفران در 5 هکتار زمین بخشی از مهم ترین فعالیت ها به شمار می رود.
وی، آمار موقوفات خراسان شمالی را پنج هزارو 667 مورد و تعداد رقبه ها را 11 هزارو 806 مورد اعلام کرد.
در ادامه این مراسم از 50 تن از فعالان حوزه وقف در بخش رسانه، هیئت امنای بقاع متبرکه و خادمان وقف تجلیل شد.
نظر شما