ضرورت اولویت بندی واردات کالا/تغییرات قیمت سکه در ۶ ماهه نخست سال

باید واردات کالاها اولویت بندی شود، تخلف در صادرات قیر انجام شده است، برقراری تسهیلات گمرکی برای شرکت‌های دانش‌بنیان، ۱۰ مقصد نخست صادرات و واردات ایران در ۶ ماهه ۹۸، تغییرات قیمت سکه در ۶ ماهه نخست سال برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز ۱۲ آبان به شرح زیر است:

باید واردات کالاها اولویت بندی شود

«گلنار نصراللهی» شب گذشته (شنبه 11 آبان) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره اما و اگرهای محدودیت های وارداتی با اشاره به اینکه  محدودیت های بین المللی ایجاب می کند که واردات کالاها اولویت بندی شود، گفت: شرایط خاص کشور ما در مقایسه با کشورهایی که ما واردات داریم قابل مقایسه نیست.

 

مشاور امور صنایع وزارت صمت با بیان اینکه با توجه به محدودیت های خاص، بهینه مصرف کردن ارز در اولویت است، گفت: برای کالاهای مصرفی و لوکس در شرایط فعلی نباید ارزی تخصیص یابد.

 

نصراللهی افزود: برای کالاهایی که تولید داخل داریم، محدودیت وارداتی داریم. مصرف بهینه ارز، یکی از دلایل محدودیت واردات برای برخی کالاهاست.

 

مدیریت بر منابع ارزی در شرایط تحریم لازم و ضروری است

«سید محمد رضا مرتضوی» شب گذشته (شنبه 11 آبان) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره اما و اگرهای واردات کالاها با بیان اینکه مدیریت بر منابع ارزی در شرایط تحریم لازم و ضروری است، گفت: در شرایط خاص کشور و با محدودیت های پیش آمده، نباید منابع محدود را صرف واردات کنیم اما در مدیریت این کار باید ملاحظاتی در نظر گرفته شود.

 

دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در این مدت که ممنوعیت واردات اعمال شده، توفیقاتی کسب شده که نشان دهنده ظرفیت تولید داخل است، گفت: مدیریت بر منابع ارزی کشور از واجبات است. مشکل صنعت خودرو در ممنوعیت واردات نیست، مشکل مدیریت و ساختار صنعت خودرو است.

 

وی با بیان اینکه در سایر کالاها همچون صنایع غذایی روشنایی و مخابراتی قطعا قابلیت تولید در کشور وجود دارد، گفت: در حال حاضر در کشور چند مسئله اصلی همچون محدودیت منابع ارزی، اشتغال، بهبود منابع مالیاتی وجود دارد.

 

تخلف در صادرات قیر انجام شده است

«حامد حسینی» شب گذشته (شنبه 11 آبان) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در پاسخ به این سوال که آیا تخلفی در صادرات قیر انجام شده یا خیر، می‌توان گفت: بله تخلفی انجام شده، اما جزئیات و بستر‌های این تخلف جای بررسی و بحث دارد، زیرا در صنعت نفت و فرآورده‌های نفتی نقطه تاریک بسیار است.

 
 
 
عضو هیات رئیسه اتحادیه صادر کنندگان فرآورده‌های نفتی در توضیح درباره بی اعتبار بودن مجوز شرکت نفت جی در استان هرمزگان گفت: این شرکت در اصفهان تاسیس شد و مجوز این شرکت مربوط به اصفهان است و در بندر عباس به واسطه اجاره مخازن نفتی، سهمیه را بدست آورد که در حقیقت درمحل ساخت کارخانه جی نیست.
 
 
 
وی با بیان اینکه شرکت جی فقط از طریق سهمیه، تولیدات وکیوم شده را از طرق مختلف به پایانه صادراتی منتقل و در نهایت صادر می‌کند، تصریح کرد: البته امکان دارد شرکت‌های دیگری که دارای مجوز فعالیت در استان هرمزگان هستند هم بتوانند به کام شرکت جی خرید وکیومی نفتی انجام دهند.
 
 
 
سورنا ستاری در بازدید از گمرک شهید رجایی با حضور در مقر ایکس ری کامیونی این گمرک از نزدیک در جریان روند اسکن کامیون ها و کانتینرهای تجاری قرارگرفت.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری ضمن تقدیر از خدمات گمرک در توسعه علم و فناوری، گفت: ما امروز جهت تشکر و تقدیر از گمرک اینجا هستیم و اینکه بگوییم بیش از ۵۰ درصد شرکت های ما با گمرک کار می کنند و تحت پوشش تسهیلات ویژه گمرک قرار گرفته اند و همه از فعالیت گمرک راضی هستند.

وی با ابراز رضایت از عملکرد گمرک، افزود: ما حاضریم جهت رفع مشکلات و مسایل در حوزه های فناوری با گمرک همکاری مطلوب داشته باشیم. ابوالفضل اکبرپور ناظر گمرکات استان هرمزگان و مدیرکل گمرک شهید رجایی نیز در این دیدار گفت: گمرک در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری تسهیلات ویژه ای به شرکت های دانش بنیان می دهد.

اکبرپور با تاکید بر اینکه نهایت تلاش خود را در خدمت رسانی به شرکت های دانش بنیان داشته و داریم و در راستای خدمت به چرخه تولید داخلی از هیچ تلاشی فروگذار نیستیم، افزود: طبق فرامین مقام معظم رهبری مبنی بر اهمیت ویژه شرکت های دانش بنیان و فرمایشات معظم له مبنی بر اینکه «فقط اقتصاد دانش بنیان می تواند چرخه علم تا ثروت را تکمیل کند» و یا اینکه شرکت های دانش بنیان را از بهترین مظاهر اقتصاد مقاومتی می دانند، تسهیلات ویژه ای در اختیار این شرکت ها قرار می دهیم اضافه کرد: بیش از ۱۷۰ شرکت دانش بنیان با گمرک شهید رجایی کار می کنند که بیش از ۱۳۲۷ اظهارنامه متعلق به آنها بوده و در پروسه های کاری و تشریفات گمرکی بیشترین همکاری را با آنها داشتیم.

 

۱۰ مقصد نخست صادرات و واردات ایران در ۶ ماهه ۹۸

معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی با توجه به آمارهای گمرک و همچنین محاسبات کارشناسی خود درباره تجارت خارجی کشور طی ۶ ماهه نخست ۹۸ نوشته است: در نیمه نخست سال ۹۷، چین بزرگترین مقصد صادراتی ایران با سهم ۲۰ درصد از کل صادرات کالایی غیرنفتی بود که این رقم در ۶ ماهه ۹۸ با ۵ درصد افزایش به ۲۵ درصد رسیده است.

براساس این گزارش، هند از فهرست ۵ مقصد عمده صادراتی ایران خارج شده و همزمان جایگاه ترکیه در این فهرست بهبود یافته است. آمارهای موجود نشان می‌دهند که بعد از چین، ۲۲ درصد از صادرات کالایی غیرنفتی ایران در مدت زمان مورد اشاره به عراق، ۱۲ درصد به ترکیه، ۱۱ درصد به امارات و ۵ درصد به افغانستان بوده است.

این گزارش نشان می‌دهد که تنها ۲۵ درصد از صادرات کالایی غیرنفتی ایران در ۶ ماهه نخست امسال به سایر کشورها انجام شده که نسبت به مدت زمان مورد اشاره در سال ۹۷، ۵ درصد کاهش نشان می‌دهد.

بر این اساس سهم عراق از صادرات ایران دو درصد افزایش یافته و سهم امارات ۷ درصد کاهش داشته است. در نیمه نخست سال گذشته صادرات ایران به افغانستان ۷ درصد بود که به ۵ درصد اُفت کرده است.

 

نرخ تورم تولیدکننده بخش برق فصل تابستان منفی شد

شاخص قیمت تولیدکننده بخش برق در فصل تابستان سال ١٣٩٨ به عدد ١٣٤.٣٢ رسید که نسبت به شاخص فصل مشابه سال قبل (١٣٦.٢٦)، ١.٤٢ درصد کاهش داشته است. درصد تغییرات میانگین شاخص کل بخش برق در چهار فصل منتهی به فصل تابستان سال ١٣٩٨ نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه)،  منفی ٣.٤٨ است.

شاخص قیمت تولیدکننده بخش برق در ساعات اوج بار در فصل تابستان سال ١٣٩٨ به عدد ۷۲.۰۱۲۸ رسید که نسبت به شاخص فصل مشابه سال قبل (١٢٩.٩٦)، ٠.٩٥ درصد کاهش داشته است. درصد تغییرات میانگین شاخص کل بخش برق در ساعات اوج­ بار، در چهار فصل منتهی به فصل تابستان سال ١٣٩٨ نسبت به دوره مشابه سال قبل (میانگین تورم سالانه)، منفی ٠.٧٥  است.

شاخص قیمت تولیدکننده بخش برق در ساعات میان‌بار در فصل تابستان سال ١٣٩٨ به عدد ١٣٠.٩٧ رسید که نسبت به شاخص فصل مشابه سال قبل (١٣٢.٥١)، ١.١٦ درصد کاهش داشته است. درصد تغییرات میانگین شاخص کل بخش برق در ساعات میان­بار، در چهار فصل منتهی به فصل تابستان سال ١٣٩٨ نسبت به دوره مشابه سال قبل (میانگین تورم سالانه)،  منفی ٤.٥٥ است.

 

تغییرات قیمت سکه در ۶ ماهه نخست سال

براساس آمار بانک مرکزی، متوسط قیمت فروش یک سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم در بازار آزاد شهر تهران در شهریورماه سال جاری ۴ میلیون و ۴۰ هزار تومان بود که در مقایسه با ماه قبل ۱.۷ درصد کاهش و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۲.۸ درصد افزایش نشان می‌دهد. همچنین حداقل و حداکثر نرخ فروش سکه مذکور در ماه یاد شده به ترتیب ۳ میلیون و ۹۵۷ هزار تومان و ۴ میلیون و ۱۲۱ هزار تومان بوده است.

متوسط قیمت فروش یک سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در شهریورماه ١٣٩٨ در بازار آزاد شهر تهران ۴ میلیون و ۹۴ هزار و ۹۰۰ تومان بود که در مقایسه با ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۲.۶ درصد و ۵.۴ درصد کاهش نشان می‌دهد. همچنین حداقل و حداکثر نرخ فروش سکه مذکور در ماه یاد شده به ترتیب ۴ میلیون و ۱۱ هزار تومان و ۴ میلیون و ۱۹۰ هزار تومان بوده است.

متوسط قیمت فروش یک سکه تمام بهار آزادی در شش ماه اول سال ١٣٩٨ در بازار آزاد شهر تهران با طرح قدیم ۴ میلیون و ۳۹۷ هزار و ۹۰۰ تومان و با طرح جدید ۴ میلیون و ۵۳۳ هزار و ۹۰۰ تومان بود که نسبت به دوره مشابه سال ١٣٩٧ به ترتیب ۶۳.۴ درصد و ۵۸.۱ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که نرخ سکه در شش ماه نخست سال جاری روند نزولی را طی کرده است.

متوسط قیمت سکه طرح جدید در مرداد ماه ۴ میلیون و ۲۰۳ هزار و ۲۰۰ تومان، تیرماه ۴ میلیون و ۴۷۰ هزار و ۱۰۰ تومان، خرداد ماه ۴ میلیون و ۶۶۳ هزار و ۸۰۰ تومان، اردیبهشت ماه ۵ میلیون و ۷ هزار و ۴۰۰ تومان و در فروردین ماه ۴ میلیون و ۷۹۸ هزار و ۸۰۰ تومان بوده است./

 

 

 

 

کد خبر 849440

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha