به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان و به نقل از روابط عمومی حوزه هنری استان، کتاب «ثلثگرافی» دکتر علی عبدالحسینزاده به همت حوزه هنری استان زنجان چاپ و وارد بازار نشر شد.
کتاب «ثلثگرافی» حاوی 300 اثر به خط ثلث و گرافیک با مضامین قرآنی و ادبی است که در 140 صفحه مصور و در قطع رقعی توسط انتشارات محقق اردبیلی منتشر شده است.
تذهیب آثار کتاب «ثلثگرافی» را سیده طیبه مولایی اندبیل، صفحهآرایی؛ امین عبدالحسین زاده، طراح جلد؛ سید حامد محمدی و گرافیست آثار کاظم باقرنیا و مسعود تاران بر عهده داشتهاند.
دکتر علی عبدالحسینزاده مؤلف و خطاط آثار کتاب «ثلثگرافی» در این خصوص گفت: در راستای اعتلای هنر خوشنویسی به کمک دوستان هنرمند سعی بر آن شد تا بدون پرداختن به شرح و تاریخچه طولانی هنر خوشنویسی قطعاتی را که در طول سالهای گذشته بطور پراکنده نگارش کرده بودم پس از طبقهبندی و با رعایت قواعد خط ثلث و همچنین مشق نظری و الهام گرفتن از آثار هنرمندان و گرافیستهای کشورهایی از قبیل چین، روسیه و کشورهایی با حروف لاتین در فضایی به دور از تقلید به گردآوری آثار در کتابی با عنوان «ثلثگرافی» اقدام نماییم.
وی ادامه داد: هنر خوشنویسی در میان هنرهای اسلامی جایگاه والایی داشته و در بین انواع خطوط، خط ثلث و نسخ بیشترین کاربرد را در کتابت نسخ قرآنی، کتیبههای اماکن متبرکه و مساجد دارد.
مولف کتاب «ثلثگرافی»، تلفیق دو هنر خط ثلث و گرافیک را از مهمترین ویژگیهای این اثر عنوان کرد و خاطرنشان شد: کتاب «ثلثگرافی» حاوی جملات بسیار ارزنده از آیات و احادیث و اسماءالحسنی و اشعار است که با ترکیبهای زیبا از درهم آمیختن دو هنر خط ثلث و گرافیک و با ترجمه فارسی ارائه شده است.
وی یادآور شد: خط ثلث بدلیل زیبایی، رشادت، صلابت، روحانی بودن و ترکیبپذیری حروف و کلمات و جملات آن است که عنوان «ام الخطوط و یا سید الخطوط» به خود گرفته است.
دکتر علی عبدالحسینزاده، کتابت اسماءالحسنی همراه با کلمه «یا» را دارای بار معنوی ارزشمند عنوان کرد و افزود: این تقارنها و تشابهها سبب زیبایی بخصوصی در آثار شده است.
گفتنی است، دکتر علی عبدالحسینزاده متولد 1343 از شهرستان خلخال و فارغ التحصیل رشته پزشکی و درجه فوق ممتاز در خط ثلث و مدرس عضو انجمن خوشنویسان ایران و شاگرد اساتید معظم آقایان احمد عبدالرضائی، علی رضائیان فاضلی مقدم بوده است.
دو بار کتابت و چاپ کل قرآن کریم به خط ثلث و نسخ، کتابت و چاپ کل صحفیه سجادیه به خط ثلث، کتابت و چاپ بخشی از مفاتیح الجنان به خط نسخ، کتابت اشعار استاد شهریار به خط نستعلیق و تألیف و چاپ کتاب آموزشی گلزار به خط ثلث را میتوان از دیگر آثار دکتر علی عبدالحسینزاده نام برد.
نظر شما