به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «محمد علی طهماسبی» شامگاه (11 آبان) در جلسه کارگروه گلخانه های استان با بیان اینکه همدلی خوبی بین مدیران خراسان جنوبی وجود دارد که به شتابدهی اجرای طرح توسعه گلخانه های استان کمک می کند، اظهار داشت: امید است مدیران استان از این فرصت پیش آماده برای خدمت به مردم استفاده کنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی با بیان اینکه در رابطه با انرژی و صرفه جویی آب در گلخانه ها باید دقت شود، گفت: در ایران مهندسین و تکنولوژی های خوبی در زمینه استفاده بهینه از آب و استفاده از سازه های آبی جدید برای صرفه جویی آب وجود دارد.
طهماسبی با اشاره به اینکه یکی از گیاهانی که می تواند به جلوگیری از ورود ریزگردها به استان کمک کند و از طرفی بازدهی بالایی دارد، خارشتر است، ادامه داد: خارشتر بدلیل سازگاری با آب و هوای خشک و طول عمر بالا و تکثیر ریشه ای و زیاد، کشت آن برای استان بسیار مفید است.
وی با بیان اینکه زرشک دیم هم طبق تحقیقات انجام شده در مکان هایی که بالا دست آن بندخاکی و سازه آبی وجود داشته باشد، می توان کشت کرد، افزود: باید در این استان محصولاتی کشت شود که بتواند خشکسالی را تحمل کنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی با تاکید بر آموزش روش های نوین در آبیاری و کشاورزی، گفت: با آموزش و الگودهی به کشاورزان باید بازدهی محصولات استراتژیک خراسان جنوبی را بالاتر برد.
«محمد حسن سیاری» رئیس دانشگاه کشاورزی دانشگاه بیرجند هم در این جلسه با گلایه از عدم استفاده از توان تحقیقاتی و پژوهشی اساتید و دانشگاه برای طرح توسعه گلخانه های استان، گفت: دانشگاه کشاورزی در طرح راه اندازی هزار واحد گلخانه ای استان کم رنگ دیده شده است.
«سید محمود هاشمی» مدیرعامل شرکت گاز استان هم در خصوص گازرسانی به مجتمع های گلخانه ای استان، گفت: تنها بشرویه، سربیشه و نهبندان گازکشی نشدند که بشرویه عملیات اجرا تا یک ماه آینده به پایان می شد، اما نهبندان وسربیشه بعد از اتمام گازکشی به آن انجام خواهد شد.
«حسین امامی» مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی هم در این جلسه با بیان اینکه هشت مجتمع گلخانه ای در استان فعال است، خاطرنشان کرد: گلخانه دشت بجد را از چاه مرکز تحقیقات تامین خواهیم کرد و به جز مجتمع خوسف هیچ گلخانه ای مشکل آب ندارد.
نظر شما