به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، « عزیز باقری» امروز (11 آبان) در دومین جلسه توانمندی روستائیان و کاهش آسیب های اجتماعی با هدف جلوگیری از مهاجرت بی رویه جمعیت، اظهار داشت: در امر توسعه و توانمندی روستائیان باید نیازهای هر روستا سجیده شود تا روند کاهش مهاجرت اثرگذار باشد.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه اعتبارات طرح های آبخیزداری در سال گذشته از محل صندوق توسعه ملی 16 میلیارد تومان بوده که امسال به 31 میلیارد تومان افزایش یافته است، گفت: تاکنون برای بیش از 13 میلیون هکتار، سند مالکیت اخذ شده است و با توجه به موفقیت اجرای طرح در خراسان جنوبی 230 گروه داخلی و خارجی از طرح ترسیب کربن بازدید و حتی از آن الگو براری کرده اند.
باقری گفت: در راستای توانمندی و پیشگیری از آسیب های اجتماعی و ماندگاری جمعیت در روستاهای مورد هدف آمادگی داریم تا طرحهای آبخیزداری را اجرا کنیم.
وی بیان کرد: بیش از 13 میلیون هکتار سند مالکیت گرفته ایم؛ اما متأسفانه کمبود نیروی انسانی سبب شده طرح کاداستر(کاداستر به معنی تعیین حد و حدود املاک و اراضی ملی و مستثنیات همراه اطلاعات حقوقی مرتبط با هر ملک است) حرکت لاک پشتی داشته باشد.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی نیز گفت: طرحهای آبخیزداری در 20 دهستان خراسان جنوبی برای ماندگاری جمعیت در حال اجرا است و این دستگاه آمادگی دارد تا در روستاهای مورد هدف طرح های توانمندی روستائیان، طرح های آبخیزداری را اجرا کند.
باقری بیان کرد: درحال حاضر 14 میلیون و 500 هزار هکتار از اراضی استان عرصههای طبیعی است که 97 درصد آن در اختیار منابع طبیعی است.
در این جلسه همچنین «حق پرست» معاون آموزش فنی و حرفه ای خراسان جنوبی بیان کرد: آنچه که در بخش توانمند سازی روستائیان توسط فنی و حرفه ای انجام می شود، شامل سه مرحله آموزش مقدماتی، تکمیلی و کارآفرینی است.
۲۸۰ هزار ساعت آموزش روستایی در مرزها توسط فنی و حرفه ای انجام شد
معاون آموزش فنی و حرفه ای خراسان جنوبی افزود: چیزی که اثربخشی فعالیت های توانمندی روستائیان را کم می کند، نبود چرخه لازمه برای اشتغال پایدار است که هر کدام از دستگاه های متولی توانمندسازی روستائیان را تنها بر اساس ماموریت های کاری انجام می دهند.
حق پرست ادامه داد: در بحث توسعه روستائی باید از خودم مردم نیازسنجی شود تا امر توسعه ای روستاها انجام شود، لذا دستگاه های متولی باید بر اساس یک الگوی واحد پیروی کنند تا هم افزایی صورت بگیرد.
وی گفت: توسعه روستاها باید در همه ابعاد و همه جانبه باشد، فنی و حرفه ای استان در سال جاری در 10 دهستان آموزش های فنی و حرفه ای انجام شده است ولی اسناد اقتصادی روستاها باید جمع آوری شود تا اثر بخش باشد.
معاون آموزش فنی و حرفه ای خراسان جنوبی گفت: تاکنون 280 هزار ساعت آموزش روستایی در مرزها داشته ایم و اگر اولویت خاصی با رویکرد آموزش باشد فنی و حرفه ای همکاری می کند.
سند توسعه روستایی توسط سازمان برنامه وبودجه تدوین می شود
در این جلسه «عباسی»، نماینده سازمان برنامه و بودجه خراسان جنوبی از تهیه سند توسعه روستایی خبر داد و گفت: تدوین بخشی از سند تا آخر امسال به نتیجه میرسد و امیدواریم تا برنامه ششم تمام روستاها از این سند برخوردار شوند.
نظر شما