به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان نشست معرفی فرآیند ثبت آثار هنرمندان در بلاک چین ظهر امروز شنبه یازدهم آبان ماه در گالری کاما برگزار شد.
«وهاب منتظری پور» با اشاره به سابقه موضوع مالکیت فکری و معنوی در ایران، گفت: این مبحث در ایران سابقه هشتاد ساله دارد. مثلا در قوانین موجود به دو گونه مالکیت فکری و ادبی و همچنین مالکیت صنعتی اشاره شده است و اکنون قوه قضائیه به طور تخصصی طرح های ارایه شده در زمینه مالکیت صنعتی را بررسی می کند.
این وکیل پایه یک دادگستری همچنین درباره فرآیند ثبت در زمینه هایی چون علائم تجاری و لوگو گفت: در این جا کارشناس، تکراری نبودن علامت را تایید می کند و این علامت ثبت قانونی می شود، اما قانون می گوید در آینده هر فردی می تواند به آن علامت اعتراض کند و آن را باطل کند. بنابراین نظر کارشناس تایید اصالت اثر وحی منزل نیست و در آینده امکان ابطال نظر کارشناسی هم وجود دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره عوامل ترغیب هنرمندان و صاحبان اثر به مشارکت در کاماچین، گفت: دلیل اصلی مراجعه صاحب اثر به کاما چین این نکته است که خیال هنرمند از ادعا درباره اثر خود راحت می شود. از سوی دیگر با این روش می توان به تعاقب ایادی یک اثر هنری پی برد و این می تواند بر ترغیب هنرمند یا صاحب اثر برای ثبت اثر در کاما چین موثر باشد.
منتظری پور در پایان از درنظرگرفتن فاصله زمانی میان دریافت اثر تا ثبت آن در کاماچین خبرداد و گفت: این فاصله زمانی شرایطی فراهم می کند تا اعتراضات احتمالی طرح و بررسی شود.
نظر شما