هر ۲۰ روز یک نیروگاه جدید وارد مدار می‌شود/ افتتاح ۳۸۰۰ مگاوات نیروگاه جدید تا پیک تابستان سال آینده

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی گفت: تا پایان سال به طور میانگین هر ۲۰ روز یک نیروگاه جدید ۱۶۰ مگاواتی وارد مدار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو(پاون)، محسن طرزطلب در نشست خبری دومین روز نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق با بیان این مطلب افزود: از ابتدای سال تاکنون بیش از یک هزار و 800 مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور اضافه شده است و براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته، تا پیک سال آینده سه هزار و 846 مگاوات نیروگاه حرارتی جدید نیز وارد مدار خواهد شد.
 
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی ادامه داد: در قالب پویش "هرهفته_الف_ب_ایران" مقرر شده است تا پایان امسال ۶ طرح نیروگاهی افتتاح شود، که در همین رابطه نیروگاه دالاهو در همین ماه با حضور وزیر نیرو افتتاح می‌شود. همچنین پروژه‌های نیروگاه هرمزگان، خرم‌آباد و عسلویه نیز تا پایان امسال وارد مدار سراسری برق خواهند شد.
 
طرزطلب گفت: انرژی تولیدی نیروگاه‌های کشور در ۶ ماهه اول امسال بیش از ۱۸۱ میلیارد کیلووات ساعت بوده که سهم نیروگاه‌های حرارتی از این میزان ۸۶ درصد بوده است.
 
 
وی ادامه داد: با توجه به وضعیت خوب نیروگاه‌های برق آبی در ۶ ماهه اول امسال، سهم نیروگاه‌های فسیلی در تولید انرژی کشور کاهش پیدا کرده است؛ به طوری که در سال گذشته سهم نیروگاه‌های حرارتی بیش از ۹۲.۵ درصد بوده که در شش ماهه اول این رقم به حدود ۸۶ درصد کاهش یافته است.
 
 
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی افزود: میزان مصرف سوخت نیروگاه‌های فسیلی کشور در 6 ماهه اول سال ۹۸ در بخش مایع و گاز ۴۰ میلیارد مترمکعب بوده که سهم گاز ۹۱.۳ درصد و مابقی سهم گازوئیل و مازوت بوده است و خوشبختانه سهم مصرف گاز در نیروگاه‌ها نسبت به سال گذشته سه درصد افزایش داشته است.
 
 
طرزطلب اظهار کرد: راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور در سال ۹۷ به ۳۸.۱ درصد رسید و برنامه‌ریزی شده تا راندمان این نیروگاه‌ها تا پایان سال ۱۴۰۰ به ۴۰ درصد برسد.
 
 
وی افزود: متوسط راندمان نیروگاه‌های حرارتی دنیا ۳۷.۳ درصد است که متوسط راندمان نیروگاه‌های حرارتی ایران از سطح نیروگاه‌های موجود در این زمینه بالاتر است و برنامه‌ریزی شده تا این میزان افزایش بیشتری یابد.
 
 
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی، ضریب آمادگی نیروگاه‌ها در پیک سال ۹۷ و ۹۸ را بیش از ۹۸ درصد عنوان کرد و گفت: نیروگاه‌ها در زمان پیک با حداکثر آمادگی در مدار تولید برق قرار داشت که این موضوع به تامین برق کشور کمک شایانی کرده است.
 
 
طرزطلب از انجام 91 هزار مگاوات تعمیرات نیروگاهی برای پیک 98 خبر داد و افزود: برای پیک سال 99 حدود 97 هزار مگاوات تعمیرات نیروگاهی پیش بینی شده که پنج هزار میلیارد تومان هزینه در بر خواهد داشت.
 
 
وی، میزان بدهی شرکت تولید برق حرارتی را 18 هزار میلیارد تومان عنوان و تصریح کرد: از این میزان، دو هزار و 500 میلیارد تومان بدهی ما به بانک‌هاست. ضمن اینکه 6000 میلیارد تومان به تولیدکنندگان، 500 میلیارد تومان به پیمانکاران و مشاوران و 9000 میلیارد تومان هم بابت حساب ذخیره ارزی بدهی داریم.
 
 
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی در پایان خاطرنشان کرد: طی سه سال گذشته ۱۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان از بدهی‌های خود را که اغلب به بانک‌ها بوده را تسویه کردیم و امسال هم از ظرفیت‌های قانونی استفاده خواهیم کرد تا ۱۸ هزار میلیارد تومان بدهی باقی‌مانده را تسویه کنیم.
 
 
وی به آخرین وضعیت تامین وام نیروگاه سیریک توسط روس‌ها اشاره کرد و گفت: براساس اعلام دولت روسیه مقرر شده است تا تا پایان ماه نوامبر 2019 اعتبار اسنادی وام 1.2 میلیارد یورویی دولت روسیه به ایران برای احداث نیروگاه سیریک باز شود./
کد خبر 848794

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha