تاثیر دوراندیشی حافظ و گوته بر جوامع

برتشولد گفت: دوراندیشی و رواداری حافظ و گوته تمامی جوامع را فرا گرفته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «میشاییل کلور برتشولد» در برنامه آغاز هفته فرهنگ آلمان به میزبانی شیراز (شامگاه پنجشنبه 9 آبان) با خواندن این شعر حافظ که «بیا تا گل بر افشانیم و می در ساغر اندازیم» بیان کرد: در دویستمین سالگرد تالیف دیوان «غربی – شرقی» که آن را جشن می گیریم، موضوع فراتر از این هاست.

سفیر آلمان با بیان اینکه «دیوان غربی – شرقی» گوته یک نماد است، تصریح کرد: این کتاب ارزشمند نماد تساهل و تسامح و تقریب یکدیگر در شرق و غرب جهان هستی است.

وی با اشاره به اینکه حافظ در سده چهاردهم میلادی دنیایی شاعرانه از دوستی و عشق خلق کرده است، گفت: حافظ و گوته تنها ادیب و شاعر نبودند بلکه آزاده به شمار می روند.

سفیر آلمان، دور اندیشی و رواداری این شاعران را شامل تمام جوامع دانست و افزود: آنها به جای مرزبندی های رایج، صخره های فرهنی را شکافتند.

وی اضافه کرد: گوته از کنار گذاشتن تکبر و سختگیری و وسواس سخن می گفت که از خصایص ایرانی ها و آلمانی ها است.

سفیر آلمان تفاهم 2 جانبه را راه حل گذر از چالش های کنونی برشمرد و گفت: شرق و غرب دیگر دشمن نیستند زیرا این را گوته می گوید.

وی در ادامه بیان کرد: من به ویژه از شور و شوق شیرازی ها بسیار خوشحالم و از پیمان دوستی میان شهرهای «شیراز» و «وایمار» خرسندم که این امر در راستای ایده همزاد و دوقلو بودن این شهرهای فرهنگی است.

در ادامه این مراسم که مورد استقبال شهروندان شیراز و فرهیختگان آلمانی قرار گرفت، کوارتت موسیقی «کلنکه» با هنرنمایی هنرمندان شهر «وایمار» آلمان در تالار حافظ برگزار شد.

کد خبر 848715

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha