به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجت الاسلام « علی ذوعلم» امروز (9 آبان) در اجلاس رسالت مدرسه در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اظهار کرد: این بیانیه می خواهد یک روشنگری به جامعه نشان دهد چرا که انقلاب اسلامی، تبیین و اقامه توحید به عنوان یک نقشه راه و جهان بینی است.
معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه بیانیه گام دوم انقلاب به ما الگو می دهد که چه مطالباتی باید داشته باشیم، گفت: این بیانیه اعلام رسمی پیروزی و ماندگاری انقلاب اسلامی است.
حجت الاسلام ذوعلم با اشاره به اینکه این انقلاب امتداد حرکت انبیاء الهی است، افزود: بیانیه گام دوم انقلاب یک احتجاج با مخالفان و دشمنان و کسانی که با انقلاب سر جنگ دارند، است که بدانند با چه چیزی دچار چالش هستند و برای موافقان نیز جمع بندی است که بدانیم از چه دفاع می کنیم و به چه مقوله ای دل بسته ایم و فداکاری می کنیم.
وی ادامه داد: برای رسیدن به یک تعریف درست از انقلاب و آرمانهای آن باید بیانیه گام دوم را مطالعه کنیم بنابراین جوهره این بیانیه نکاتی است که ذکر شد.
معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به رسالت مدرسه در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب، بیان کرد: تک تک آحاد جامعه می توانند برای خود نقش و رسالتی برای تاثیرگذاری در تحقق این بیانیه تعریف کنند.
حجت الاسلام ذوعلم با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش، حوزه های علمیه و دانشگاه به صورت خاص باید در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی با تلاش و برنامه ریزی نقش ایفا کنند، افزود: با الهام گیری از بیانیه گام دوم انقلاب باید نهاد مدرسه هم برای خود یک گام دومی تعریف کند و در این راستا هیات اندیشهورز با استفاده از کارشناسان و افراد صاحب اندیشه برای بهتر شدن وضعیت تعلیم و مسائل مدرسه تشکیل شود؛ و این کار نیاز به بخش نامه و اعتبار ندارد.
وی اظهار کرد: در مدرسه است که حرکت خودسازی، جامع پردازی و تمدن سازی در بیانیه گام دوم انقلاب حاصل می شود و مدرسه رسالت دارد زمینه آن را برای دانش آموزان فراهم کند.
معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه اگر مدرسه ما تلقی درست از زندگی در دانش آموز ایجاد کند کار خود را به درستی انجام داده است، گفت: رسالت مدارس برای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب این است که بیش از گذشته برای خودسازی اخلاقی، اقتصادی، فرهنگی، جسمانی و علمی دانش آموزان زمینه سازی کنند تا با بصیرت بتوانند در مدرسه به تربیت شدن بپردازند.
حجت الاسلام ذوعلم ادامه داد: مدرسه ما برای امروز جامعه حداقل 50 درصد متاثر از ایفای نقش درست مدرسه در جامعه پردازی است.
به گفته وی اگر انقلاب اسلامی شکل دهی به تمدن اسلامی را هدف قرار داده است باید مدارس نیز در این راستا با مدیریت محدودیت ها و چالش ها در تمدن سازی نقش داشته باشد.
معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه دانش آموز باید خود را یک عنصر تمدن ساز تعریف کند و با تحصیل در هر رشته ای، انقلاب علمی در این عرصه ایجاد کند و این خودباوری در او تقویت شود، افزود: رسالت مدرسه براساس بیانیه گام دوم انقلاب این است که همان نگاه توام با اعتماد و ایمان و فطرت که در این بیانیه به جوانان وجود دارد در مدارس نیز ایجاد و تقویت شود.
حجت الاسلام ذوعلم بیان کرد: بسیاری از مدارس در این امر موفق عمل کردند و این احساس در دانش آموزان شکل گرفته که عضوی از مدرسه است اما به ندرت نیز مدارسی وجود دارد که مدیر نگاه منفی به دانش آموزان دارد و باید این نگاه اصلاح شود.
وی با تاکید بر اینکه ایجاد امیدآفرینی مبتنی بر استدلال و جهان بینی توحیدی در بین دانش آموزان رسالت مدارس است، عنوان کرد: بیانیه گام دوم انقلاب یک بیانیه عملیاتی است که نیاز است امیدآفرینی به صورت مستمر به دانش آموزان القا شود.
معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه هویت اساسیترین، محوریترین و بنیادیترین مفهوم در عرصه تربیت است، گفت: مقام معظم رهبری سه ضلع «ایرانی، اسلامی و انقلابی» را برای تربیت هویت تعریف کردند لذا رسالت مدارس است که این هویت را در دانش آموزان تقویت کند.
حجت الاسلام ذوعلم افزود: هویت های قومی، صنفی و جنسیتی نباید بر هویت ایرانی، اسلامی و انقلابی سایه بیندازد و باید خودآگاهی هویتی و ملی باید در بین دانش آموزان ایجاد شود.
وی در پایان تاکید کرد: بازشناسی و ارائه تعریف روشن از هویت ملی و تلاش برای خودآگاهی این مهم، رسالت اصلی مدارس در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب است.
نظر شما