شناسایی205 اثر تاریخی دارای مالک خصوصی در خراسان رضوی

مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: در حال حاضر 205 اثر تاریخی دارای مالک خصوصی شناسایی شده که برای مرمت، احیا و نگهداری از آنها طبق بندماده 11 قانون توسعه نیازمند ردیف اعتباری مجزا هستیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، مجتبی رجایی، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی در جلسه کارگروه امور زیربنایی برنامه پنجم توسعه که با حضور مدیرکل دفتر فنی استانداری خراسان رضوی برگزار شد، ضمن تبیین افق این اداره کل تا پایان سال 94 اظهارداشت: نسبت آثار حفظ، مرمت و احیا شده به کل آثار شناسایی شده در پایان برنامه پنجم، سه درصد می شود.

 

وی با بیان اینکه این میزان فعالیت موجب تحول در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نمی شود، تصریح کرد: برای ایجاد تحول بایستی این نسبت به 10 تا 15 درصد برسد که خود مستلزم هزار و 300 میلیارد ریال بودجه است.

 

رجایی با بیان اینکه بودجه پیشنهاد شده برای اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در حال حاضر هزار و 60 میلیارد ریال است، خواستار اختصاص حداقل هزار و 180 میلیارد ریال به این اداره کل شد.

 

وی برنامه های این اداره تا پایان سال 94 را در دو حوزه گردشگری و میراث فرهنگی تشریح و اضافه کرد: در حال حاضر 205 اثر تاریخی دارای مالک خصوصی شناسایی شده اند که برای مرمت، احیا و نگهداری از آنها طبق بند ماده 11 قانون توسعه نیازمند ردیف اعتباری مجزا هستیم.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی کمبود نیروی متخصص در امر کارشناسی، حفاظت، مرمت و احیا در بخش خصوصی و دولتی را از جمله مشکلات این حوزه ذکر کرد که رفع آن مستلزم اختصاص اعتباری برای برگزاری کارگاه های آموزشی است.

 

رجایی ایجاد نمایشگاه های تخصصی با هدف معرفی توانمندی های حوزه گردشگری و جذب سرمایه گذار را در توسعه گردشگری استان موثر دانست و افزود: استفاده از توان بخش خصوصی در امر نظارت بر ساخت و بهره برداری از تاسیسات و موسسات گردشگری از جمله اهداف برنامه پنجم توسعه و برنامه های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.

 

وی افزود: کمک به معرفی جاذبه های گردشگری استان از طریق شرکت در نمایشگاه های داخلی خارجی و نیز تهیه اقلام تبلیغاتی با تاکید بر توسعه گردشگری مذهبی و زیارت از دیگر مواردی است که باید بدان توجه ویژه شود.

 

محمدحسن واحدی، مدیرکل دفتر فنی استانداری خراسان رضوی نیز در این جلسه که با هدف تبیین اهداف و چشم انداز اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تا پایان برنامه پنجم تشکیل شده بود، گفت: حضور بخش خصوصی در اجرای برنامه های حوزه میراث فرهنگی نیازمند فراهم شدن زیرساخت های لازم مانند آب و برق است.


وی افزود: تامین این زیرساخت ها با توجه به هزینه بالا از توان بخش خصوصی خارج است و بایستی در قالب تسهیلات در اختیار آنان قرار گیرد.

 

به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، مدیرکل دفتر فنی استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: از آنجا که بودجه شاخص های فرهنگی امسال بنا به نظر نمایندگان مجلس شورای اسلامی به صورت دستگاهی ابلاغ شده است و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با وجود ماهیت فرهنگی خود، سهمی در این بودجه ندارد، برای افزایش سهم اعتبارات این دستگاه تلاش خواهیم نمود.


گفتنی است، نتایج حاصل از سلسله جلسات کارگروه امور زیربنایی پس از بررسی برای تصویب نهایی در کمیسیون تلفیق مطرح می شود.


پایان پیام/
 

کد خبر 84819

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha