فقدان ایده پردازی و نگاه تشریفاتی، ضعف دانشگاهیان در برخورد با قرآن

حجت الااسلام افتخاریان فعالیت های تبلیغی ترویجی همچون جشنواره ملی قرآن دانشجویان را پربازده ترین فعالیت ها خواند و گفت: ضعف بودجه در برابر ضعف ایده پردازی ناچیز است و فقدان آن در عرصه هنر تبعات سوء بیشتری دارد.

 

حجت الاسلام والمسلمین حسین افتخاریان، دبیر شورای هماهنگی فعالیت های قرآن و عترت (ع) دانشگاه ها درباره ضرورت برگزاری مسابقات و جشنواره های قرآنی ویژه دانشجویان به خبرنگار شبستان گفت: بدون تردید فضاسازی در هر حرکت فرهنگی از اصولی ترین کارها برای دعوت اقشار مخاطب به مشارکت در انجام و تداوم صحیح آن حرکت است.

وی اظهار کرد: باید توجه داشت که فعالیت های فرهنگی همچون برگزاری جشنواره ملی قرآن دانشجویان کار پژوهشی، کتابخانه ای و پنهانی نیست اگرچه لایه های ابتدایی آن به پژوهش و مطالعه نیاز دارد و باید با حرکات تبلیغی ترویجی همراه باشد، با این نگاه اگر ما فعالیت های قرآنی دانشگاهیان را به سه گروه آموزشی، پژوهشی و تبلیغی ترویجی تقسیم کنیم به نظر می رسد گروه سوم در جلب نظر موافق دانشجویان بیشترین توفیق را دارشته باشد.

حجت الاسلام افتخاریان برگزاری جشنواره ملی قرآن دانشجویان را از جمله فعالیت های تبلیغی ترویجی موفق در جذب مخاطب دانست و تصریح کرد: خوشبختانه این جشنواره در دوره های مختلف برگزاری توانسته دانشجویان بسیاری را که توانایی انجام فعالیت های آموزشی و پژوهشی فاخر در آینده را دارند، با خود همراه کند از این رو می توان گفت پربازده ترین و پرکاربردترین فعالیت های قرآنی در محیط های علمی دانشگاهی قسم تبلیغی ترویجی آنها است.

 

عدم جذب مخاطبان عام، ضعف فعالیت های قرآنی دانشگاه ها
دبیر شورای هماهنگی فعالیت های قرآن و عترت (ع) دانشگاه ها با اشاره به ناتوانی بسیاری از فعالیت های تبلیغی ترویجی با محور قرآن در دانشگاه ها در جذب مخاطب عام بیان کرد: ما این ایراد را پذیرا هستیم، چراکه این از اشکالات وارد بر فعالیت های فرهنگی قرآنی است که دایره ای محدود از مخاطبان را شامل می شوند و نمی توانند مخاطب عام حتی آنهایی که در ظاهر قرابتی با قرآن و فعالیت های مرتبط با آن ندارند را جذب کنند.

وی ادامه داد: شورای هماهنگی فعالیت های قرآن و عترت (ع) دانشگاه ها کوشیده است تا با بازنگری در آیین نامه مسابقات قرآنی و افزودن رشته های جدید این دایره محدود مخاطبان را گسترش دهد، اما نمی توان این مهم را در کوتاه مدت شاهد بود بلکه تحقق اهداف با اجرای برنامه های اینچنین به زمان و بازخوردگیری نیاز دارد.

حجت الاسلام افتخاریان غفلت از ابعاد هنری را دیگر نقیصه جشنواره ها و مسابقات قرآنی برشمرد و ادامه داد: متاسفانه و علی رغم وجود مفاهیم والا و فاخر هنری در قرآن با این مباحث تشریفاتی برخورد شده و چندان جدی گرفته نمی شود، در حالی که می توان با ایده پردازی های هنری دانشجویان را با مباحث محتوایی و معناگرایانه کتاب الهی آشنا کرد و آثار هنری را به گونه ای ارائه کرد که با برداشت صحیح از آیات الهی همراه باشد.

 

فقدان ایده پردازی صحیح با محور قرآن
وی با ابراز تاسف از فقدان ایده پردازی صحیح در عرصه قرآن عنوان کرد: این در حالی است که قرآن مملو از ایده های هنری در زمینه هایی همچون نقاشی، حجم سازی، گرافیک و صنایع دستی است که در صورت برداشت صحیح از آنها می توان در حرکات تدریجی افزایش کمی و کیفی مخاطبان را رقم زد.

حجت الاسلام افتخاریان ضعف بودجه و اعتبارات را در برابر ضعف ایده پردازی ناچیز خواند و ابراز کرد: علاوه بر این ضعف اطلاع رسانی و تبلیغات اندک و ناچیز بر کیفیت و کمیت همراهی مخاطبان اثر می گذارد، امری که متاسفانه ریشه در اختتامیه گرا بودن مسئولان این عرصه در مقابل توجه به مقدمات و افتتاحیه دارد.

وی با اشاره به وجود موضوعات مهم و استراتژیک درباره سیات خارجی و عزت اسلامی در آیات نورانی وحی گفت: بهترنی محفل برای روشنگری موضوعات قرآنی است که متاسفانه چندان مورد توجه قرار نمی گیرد، رفع این نقیصه نیازمند تغییر نگاه ایده پردازان و مسئولان به طور توامان است. البته باید به فقدان ایده پردازی به عنوان یک نقیصه نگریسته شود.

 

معرفی 160 حافظ کل به ستاد عمره دانشجویی
حجت الاسلام افتخاریان با اشاره به پیگیری جدی مطالبات رهبر معظم انقلاب در عرصه حفظ مصحف شریف خاطرنشان کرد: توصیه نامه حفظ تدوین و برای اجرایی شدن در اختیار اعضای شورای هماهنگی فعالیت های قرآن و عترت (ع) قرار گرفته است از طرفی سازوکارهای تشویقی همچون اعزام به عمره مفرده نیز در دستور کار است که همسو با آن تاکنون اسامی 160 حافظ کل به ستاد عمره دانشجویی اعلام شده است.

پایان پیام/
 

کد خبر 84714

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha