به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از آستارا، جلسه سرمایه گذاری شهرستان مرزی بندر آستارا امروز(شنبه، ۴ آبان) در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار شد.
«فرهاد دلق پوش» با بیان اینکه نباید در بحث تأمین کالاهای اساسی مردم استان به ویژه گندم خیانت شود، بندر آستارا را پیشانی کشور دانست و اظهار کرد: زمانی شنیدن سوت کشتی و قطار آرزوی مردم این شهر بود و امروز تفاهم نامه احداث شهرک صنعتی مرزی بین المللی ایران و آذربایجان از دستاوردهای مهم سازمان صمت گیلان در این شهرستان است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان دومین دستاورد این سازمان را احداث پایانه صادرات محصولات کشاورزی شمال کشور در آستارا عنوان کرد و افزود: از فرصتهای موجود باید نهایت استفاده را ببریم.
وی با تاکید بر اینکه مانع شدن در حرکت چرخ صنعت خیانت بزرگ به نظام است، گفت: نباید ظرفیت جنگل، کوه و دریا در آستارا برای گردشگری گیلان نادیده گرفته شوند.
دلق پوش با اشاره به اینکه امروز بیش از ۳ هزار واحد صنعتی فعال در گیلان داریم که نشان دهنده توان ما است، گفت: در سفر اخیر وزیر صنعت، معدن و تجارت به گیلان ۱۲ مصوبه گرفتیم که بحث منطقه ویژه اقتصادی آستارا با کاربری تجاری و صنایع مرتبط آن با صادرات بسیار مهم است که تغییر دادن کاربری آن از دست دادن یک فرصت به شمار می رفت.
وی در ادامه کشت صنعتی چوب را از سیاستهای حمایتی دولت برای توسعه چرخه اقتصاد بیان کرد و گفت: امروز واحدهای تعطیل گیلان به اندازه ای فعال شدهاند که برای مثال به ترکیه صادرات کت و شلوار دارند و گیلان در حوزه دارو سازی، نساجی و صنعت سلولوزی جزو پیشتازان است و در حوزه چوب تا پایان سال به حدود ۶ میلیون متر مکعب چوب نیاز داریم.
دلق پوش همچنین به کارآفرینی در روستاها اشاره و از حمایت کامل از اینگونه طرحها یاد کرد و خاطر نشان کرد: با اعلام کاربری صنعتی زمین های زراعی برای کشت زراعت چوب و کیوی از سوی دهیاریها تسهیلات مرتبط و مجوزهای لازم را در این خصوص انجام می دهیم.
وی گیلان را دارای رتبه برتر کشور در رفع مشکلات موجود در حوزه اشتغال دانست و گفت: هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار در این حوزه داریم که با تلاش مداوم باید تخصیص و جذب شود.
«یونس رنجکش» در ادامه با بیان اینکه به دلیل نیازهای انسانی در حوزه تامین چوب و در جهت حفظ و صیانت از منابع طبیعی باید بیشتر توجه و تلاش کنیم، گفت: یکی از مشکلات کشور افزایش نرخ ارز و مقرون به صرفه نبودن واردات است و یکی از راهکارهای پیشبینی شده آن ترویج زراعت چوب در عرصههای ملی است.
مدیرکل جذب و امور سرمایهگذاری استانداری گیلان همچنین به تاکید استاندار گیلان در استفاده از فرصتهای زراعت چوب در توسعه سرمایهگذاری اشاره و اذعان کرد: با شناسایی اراضی مورد توجه زراعت چوب می توانیم یک فرصت شغلی پایدار در روستاهای گیلان ایجاد کرده تا سهم موثری در اشتغالزایی داشته باشیم.
وی حضور در این حوزه برای سرمایهگذاران را یک عرصه مطمئن و امن دانست که پشتیبانی و پیشگامی سازمانهای جنگلها و مراتع می تواند یک مهره تاثیرگذار برای حضور سرمایه گذار باشد.
رنجکش در ادامه شهرستان آستارا را یک شهرستان مهم در کاهش تنش های آبی منطقه دانست و اظهار کرد: در این حوزه نیاز به سرمایهگذاری کلان نیست زیرا با شناسایی آب بندان ها و شناخت چگونگی ارزش افزوده مازاد آن ها با برگزاری همایش های مرتبط جهت تسهیل این موضوع تمام توان خود را به کار بستیم.
وی با توجه به اهمیت حوزه گردشگری، ادامه داد: در خصوص شناسایی فرصت های سرمایه گذاری در سایر بخش ها نیز امروز ۵ هزار فرصت شغلی در گیلان شناسایی شده و بیش از ۴ هزار از این فرصتها در حوزه گردشگری است و کشاورزی، صنعت و خدمات در ردههای دیگر قرار میگیرند.
رنجکش ادامه داد: آستارا دارای ۱۵۷ فرصت سرمایهگذاری در بخش گردشگری گیلان است که به دلیل جایگاه ویژه به عنوان دروازه ورودی کشور و شاهرگ حیاتی این منطقه باید جدا از بحث های گردشگری در بحث خدمات کشاورزی و اقتصادی نیز فرصت های سرمایه گذاری داشته باشد.
وی اضافه کرد: با توجه به ۳۱۷ واحد راکد اقتصادی در گیلان باید با تمام تلاش در کارگروههای مختلف این واحدها را در چرخه اقتصاد به حرکت در آوریم.
«حسن رستم زاد» نیز در این جلسه با اشاره به تدوین یک شیوه نامه در استان برای مدیریت آب بندان ها اظهار کرد: اهمیت این برنامه در دستور رئیس جمهور به دو وزیر محترم و ابلاغ آن به استانداران مشاهده میشود.
فرماندار آستارا گفت: ۱۱ آب بندان شهرستان آستارا با وسعت ۲۰۹ هکتار به لایروبی احتیاج داشت تا توان ذخیره سازی شهرستان حدود ۲ میلیون متر مکعب افزایش پیدا کند و با نگاه به توسعه گردشگری میتوان در این حوزه سرمایهگذاری کرد.
نظر شما