به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ حجت الاسلام و المسلمین حسن علیدادی سلیمانی امروز (3 آبان) در خطبه های نماز جمعه با تاکید بر رعایت هرچه بیشتر تقوای الهی افزود: در زندگی و در تصمیماتی که می گیریم و حرفهایی که می زنیم و حرکاتی که از ما سر می زند و همه امور رضایت خدا را در نظر بگیریم لذا هرکسی دل، روح و روان خود را از رعایت تقوا کند خدا کارهای نیک و خوب او را اشکار می کند و در کارها پیروزی به ارمغان می آورد.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان با اشاره به رحلت نبی مکرم اسلام گفت: شخصیت پیامبر، شخصیت نمونه و الگو در عالم بشریت است و بالاترین شخصیتی است که جامعه انسانی به خود دیده و در بین انبیا از همه والا تر و بالاتر است و عملکرد استثنایی و عملکرد تاریخی آن در ساخت جامعه در زمان خود،مورد بحث است.
وی ادامه داد: جامعه قبل از اسلام تمام فکر و ذهن او در یک کلمه مروت به هر قیمتی بود و مهماننوازی را در دستور کار خود قرار داده بودند و اگر کسی به آنها پناهنده میشد او را پناه می دادند و کاری به حق و ناحق آن نداشتند؛ سوم اینکه رعایت آداب و رسوم حاکم بر طایفه و قبیله خود را انجام میدادند و کاری نداشتند که این آداب بر موازین عقلی و الهی است؛ از طرفی سه عامل را باعث بدبختی می دانستند: در بین جامعه حجاز در زمان بعثت؛ اجنبی را عامل بدبختی میدانستند و برای او هیچ ارزشی قائل نبودند؛ غلام بودن را از دیگر محورهای بدبختی میدانستند و آن را به شدت تحقیر میکردند و بین رنگ پوست انسانها، تفاوت قائل میشدند و بعضی رنگها را عامل بدبختی میدانستند.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی در ادامه بیان داشت: شخصیت پیامبر کاملاً قابل توجه است و در شناخت شخصیت او یکی از بهترین افراد و نزدیکترین فرد به پیامبر حضرت علی(ع) است که این امام شخصیت پیامبر را اینگونه از یک زاویه تفسیر می کند که" عترت پیامبر، خانواده پیامبر و خاندان پیامبر از بهترین خاندان هستند و درخت وجود پیامبر از بهترین درخت ها است و نمونه ندارد" لذا پیامبر در حرم امن الهی و در آغوش کریم ترین خانواده رشد و نمو کرد که این خانواده در جامعه بشریت نمونه ندارد و کاملاً بی بدیل است و در بعد عمل، شخصیت پیامبر توانست به سرعت رشد کند که قرآن کتاب الهی به این شخصیت بنازد.
وی ادامه داد: پیامبر در جامعه انسانی آن روز و در جامعه بعد از خود اسوه حسنه شد، اسوه در روحیات عالی، الگو شدن در استقامت، صبر و شکیبایی که در مقابل ناملایماتی که در زندگی و حوادثی که وجود داشت مظهر استقامت و صبر است، الگوی تمام عیار در هوشیاری و درایت که اهل تدبیر است، الگویی در توجه به خدا و تسلط کامل بر حوادثی که اتفاق می افتاد، زانو نزدن در مقابل مشکلات و حوادثی که پیش رو داشت.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان با اشاره به فرموده حضرت علی(ع) در خصوص پیامبر که فرمودند"چراغی با نور درخشان و ستاره فروزانی که همه را به خود جذب می کرد" افزود: لذا پیامبر آنقدر در روش و منش عقل و درایت و منطق حاکم است که امام علی (ع) و امامِ پیامبر شناس می گوید" راه و رسم پیامبر راه و رسم اعتدال است و کلام پیامبر و سخنان او حق را از باطل جدا می کند".
وی با بیان اینکه شخصیت پیامبر در حالی توجه به دنیا ندارد و توجه او به جلب رضایت خداست که از جان و دل به دنیا پشت کرده بود و یاد دنیا و جاذبه های آن را از بین برده بود؛ ابراز داشت: در رفتار و رویه پیامبر اولین محور پررنگ، اصل توحید بود و با صلابت هرچه تمام تر از این اصل دفاع می کند زیرا اصل توحید زیرساخت تمام اصول است و آن را با هیچ چیزی معامله نمی کند و همه توجه او به خدای تبارک و تعالی است و بصورت قطعی و رسمی هم در درون و بیرون مؤمن به تمام معنا است.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان افزود: پیامبر وقتی می خواهد بعثت خود را آغاز کند از کوچکترین حلقه نزدیک خود آغاز می کند زیرا در هر جریان اصلاحی برای اصلاحات بزرگ باید از حلقه کوچک شروع شود که مناسب ترین آن ها، حلقه نزدیک به خود پیامبر بود که بهانه ای از بهانه جویان بگیرد که اثر تربیتی بیشتر دارد لذا اولین گام برای اصلاح جامعه را از نزدیکان خود شروع می کند و طولی نمی کشد که این حلقه بزرگ تر می شود و همه کسانی که مؤمن باشند در این دایره قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه این دین جهانی است و باید به همه ابلاغ شود؛ گفت: لذا با کمال محبت و ملاطفت در صحنه عمل سراغ همه انسان ها می رود و این دلسوزی برای آحاد جامعه است که هر فردی را باید این جریان تحت پوشش قرار دهد؛ مردودان تاریخ که اصل توحید را رعایت نکردند کم نیستند و فتنه زده و مردود شدند لذا اگر کسی در زندگی همین اصل را رعایت کند این آدم هدایت شده است.
امام جمعه کرمان در خطبه دوم به هفته وقف اشاره کرد و گفت: توجه به وقف در جایگاه ویژه ای قرار دارد لذا کسانی که ملک خود را وقف کردند توجه و احتیاط کنند اما بعضاً دیده می شود در شخصیت های حقیقی و حقوقی که حساسیت به وقف ندارند.
وی در ادامه با اشاره به شهادت بسیجی نوجوان حسین فهمیده و روز بسیج دانش آموزی، افزود: شهید فهمیده، شهیدی است که با وجود سن کم اما درجات عرفانی بالا دارد و به افتخار از خودگذشتگی او روز بسیج دانش آموزی نام گرفت چون نشان داد از غیرت دینی و غرور ملی کشور در آن سطح و تراز کسانی هستند که دفاع می کنند.
حجت الاسلام علیدادی سلیمانی در ادامه با اشاره به شهادت امام حسن مجتبی و امام رضا علیهماالسلام به شباهت های دوران این دو امام بزرگوار اشاره کرد و گفت: یکی از شباهت ها در زمان هر دو امام نیاز به آگاه سازی جدی است؛ گرچه این آگاه سازی در زمان امام حسن(ع) با زمان امام رضا(ع) متفاوت است.
وی افزود: از مشترکات دیگر اینکه در مقابل امامت، سلطنت قرار دارد و تمام تلاش او برای حذف امامت است و در زمان امام حسن جامعه دچار این مشکل بود و فرق اساسی بین این دو حاکمیت وجود دارد و در زمان امام رضا نیز از نوع دیگر همین مشکل بود.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان گفت: امامت را همه ائمه در زمان خود به سختی حراست کردند و جریان امامت را از پیچ های بسیار خطرناک عبور دادند و درعین حال مردم را آگاه کردند لذا امیدوارم کسانی که اهل قلم و نوشتار و بیان هستند این دو زمان را تحلیل کنند.
وی با تاکید بر اینکه امروز از بعضی تریبون ها و کسانی که اظهار نظر دارند، حرف هایی می شنویم که به دنبال دوقطبی کردن جامعه هستند؛ گفت: کشور امروز به وحدت و همدلی و همراهی نیاز دارد.
نظر شما