توسعه صنعت ال‌ان‌جی راهکاری رایج برای درآمدزایی از منابع گازی است

مدیر سرمایه‌گذاری و کسب و کار شرکت ملی نفت ایران در نشست هم‌اندیشی سرمایه‌گذاری و توسعه واحدهای کوچک مقیاس ال‌ان‌جی گفت: توسعه صنعت ال‌ان‌جی و ورود به این بازار راهکاری رایج برای درآمدزایی از منابع گازی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از شرکت ملی نفت ایران، تالین منصوریان در نشست هم‌اندیشی «سرمایه‌گذاری و توسعه ۶ واحد S-LNG در پارک ال‌ان‌جی» با حضور مدیران و نمایندگان شرکت‌های فعال بخش خصوصی، گفت: ایران حجم عظیمی از ذخایر گازی را داراست از این رو توسعه صنعت گاز طبیعی مایع شده (ال‌ان‌جی) راهکاری رایج برای درآمدزایی از منابع گازی به شمار می‌آید، از این رو حضور در این صنعت ضروری به نظر می‌رسد.

وی افزود: چارچوب و توجیهات طرح احداث پارک ال‌ان‌جی برای واحدهای کوچک مقیاس با برگزاری چند نشست‌ در وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران بررسی و طرح اولیه‌اش تهیه شده است، اکنون قصد داریم با دریافت دیدگاه‌ها و پیشنهادهای سرمایه‌گذاران، آن را تکمیل یا اصلاح کنیم.

مدیر سرمایه‌گذاری و کسب و کار شرکت ملی نفت ایران با اشاره به استفاده از شرکت‌های تامین سرمایه در این طرح، تصریح کرد:  از آنجا که بخش خصوصی در این طرح سرمایه‌گذاری خواهد کرد، شرکت‌های تامین سرمایه می‌توانند با سرمایه‌گذاران ارتباط برقرار کنند و همسو با ارتقای جذابیت سرمایه‌گذاری، راهکارهایی ارائه دهند.

منصوریان با تاکید بر نقش شرکت مایع سازی گاز طبیعی ایران (ایران ال‌ان‌جی) در این طرح، عنوان کرد: ایران ال‌ان‌جی امکانات و تاسیساتی دارد که در این طرح از آنها برای راه‌اندازی پارک ال‌ان‌جی استفاده خواهد شد، این طرح شامل ۶ واحد ال‌ان‌جی در مقیاس تولید سالانه ٥٠٠ هزار تن است، همچنین در این طرح شرکت‌های ملی نفت ایران، سرمایه‌گذار و ایران ال‌ان‌جی ذینفع خواهند بود.

وی گفت: وزارت نفت به‌عنوان فروشنده خوراک، تامین کمیت و کیفیت مشخصی از گاز شیرین را طی ۱۵ سال تضمین خواهد کرد، سرمایه‌گذار نیز با احداث واحد، ال‌ان‌جی را تولید می‌کند. این شرکت به‌عنوان تامین کننده خدمات ایفای نقش می‌کند و همچنین به نمایندگی از سرمایه‌گذار، بازاریابی و فروش ال‌ان‌جی را انجام خواهد داد.

در ادامه این نشست، علی اکبر شعبانپور، مدیرعامل شرکت ایران ال‌ان‌جی نیز در این نشست گفت: ایران ال‌ان‌جی مسئولیت تامین زیرساخت‌های این پارک را به‌عهده خواهد داشت، در این طرح روزانه ١٩١٠ میلیون فوت مکعب گاز از پارس‌جنوبی تحویل گرفته می‌شود و سالانه ١٠.٥ میلیون تن ال‌ان‌جی تولید خواهد شد.

وی درباره مکان قرارگیری پارک ال‌ان‌جی، افزود: ٣٠ هکتار زمین در مجاورت فاز ۱۴ پارس‌جنوبی برای تاسیس این ۶ واحد S-LNG در نظر گرفته شده است.

در همین حال محمد مصطفوی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری صنعت نفت ایران نیز با اشاره به مطالعات انجام شده روی آینده بازار گاز جهان، گفت: رشد مصرف گاز در دنیا طی سال‌های آینده بیش‌تر از نفت خواهد بود و پیش‌بینی می‌شود در آینده بخش اصلی تجارت گاز در دنیا به‌صورت ال‌ان‌جی باشد. هم اکنون روسیه، آمریکا و قطر بازیگران اصلی حوزه ال‌ان‌جی دنیا هستند و جای کشور ما در این بخش خالی است.

وی در تشریح دلیل انتخاب واحدهای کوچک مقیاس ال‌ان‌جی در این پارک تصریح کرد: فناوری‌های مورد نیاز برای واحدهای کوچک مقیاس برخلاف واحدهایی با مقیاس بزرگ در کشورهای بسیاری وجود دارد، همچنین هزینه‌های احداث این واحدها بسیار کمتر است، سرانجام با ایجاد این پارک با کنار هم قرار گرفتن ۶ واحد کوچک مقیاس، مقدار تولید کلی برای صادرات به وسیله کشتی‌های اقیانوس پیما توجیه اقتصادی خواهد داشت.

در بخش پایانی نشست هم‌اندیشی سرمایه‌گذاری و توسعه ۶ واحد S-LNG، مدیران و نمایندگان شرکت‌های فعال بخش خصوصی به بیان دیدگاه‌های خود در زمینه ساخت این واحدها پرداختند.

نشست هم‌اندیشی بررسی چارچوب کسب‌وکار و ابعاد فنی و اقتصادی سرمایه‌گذاری و توسعه ۶ واحد S-LNG در پارک ال‌ان‌جی با حضور مدیران و نمایندگان شرکت‌های فعال بخش خصوصی روز چهارشنبه (یکم آبان‌ماه) در مرکز همایش‌های تخصصی شرکت ملی نفت ایران (باغ کوشک) برگزار شد./

کد خبر 846498

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha