به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «روح الله شیرازی» امروز چهارشنبه (1 آبان) در مراسم افتتاحیه چهارمین همایش ملی باستان شناسی ایران اظهار داشت: همایش ملی باستان شناسی در حال حاضر در کشور تبدیل به یک رویداد علمی و فرهنگی در حوزه میراث فرهنگی شده و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
رئیس پژوهشکده باستان شناسی ایران با اشاره به تاریخچه برگزاری همایش ملی باستان شناسی در کشور گفت: سال 92 اولین همایش باستان شناسی در کشور برگزار شد و اکنون در راستای برگزاری آن تحولات بسیاری در حوزه باستان شناسی در ایران صورت گرفته است و در این همایش ها به ارائه آخرین پژوهش های انجام شده در حوزه باستان شناسی می پردازیم.
وی به وضعیت خراسان جنوبی در حوزه باستان شناسی اشاره کرد و افزود: این استان در این راستا وضعیت خوبی دارد و طی بررسی های انجام شده 3هزار و 500 اثر باستانی در این استان ثبت شده است و از مهم ترین آثار آن می توان به محوطه کله کوب در سرایان اشاره کرد که یکی از شاخص ترین محوطه باستان شناسی فلات در ایران است و در این منطقه آثار شهرنشینی را می توانیم مشاهده کنیم.
شیرازی با توجه به اینکه در دوره اشکانی منطقه خراسان بر اساس منابع مکتوب یک حوزه سرزمینی بزرگی بوده است، ادامه داد: یونانیان به این منطقه عنوان هزار شهر لقب داده بودند و یک منطقه بسیار مهم در گذشته محسوب می شده است.
رئیس پژوهشکده باستان شناسی ایران با اشاره به اینکه دو بال پژوهشی و اجرایی در دانشگاه بیرجند با هم تعامل دارند، در ادامه گفت: این موضوع بسیار مهم و پر افتخار است و می تواند زمینه شکوفایی و پیشرفت بیشتر در زمینه های علمی به خصوص باستان شناسی را برای این استان فراهم کند.
وی با بیان اینکه کاوش های انجام شده در شهر تون این استان امکان مطالعات جدیدی را برای ما فراهم کرده است، اظهار کرد: خراسان جنوبی هنوز جای کار بسیار دارد و اطلس باستان شناسی خراسان جنوبی در حال تهیه است و برای تهیه نقشه باستان شناسی این استان باید همه آثار باستانی آن را ثبت کنیم تا در دسترس علاقمندان قرار بگیرد.
شیرازی تاکید داشت: دانشگاه بیرجند باید به مطالعات دیرین اقلیم شناسی نیز بپردازد و اگر این رویکرد دنبال شود قطعا بسیاری از اطلاعات در خصوص مقابله با ناملایمات اقلیمی و چگونگی ذخیره آب برای مقابله با خشکسالی در گذشته را خواهیم یافت.
رئیس پژوهشکده باستان شناسی ایران با اشاره به اینکه در جهت گیری های آینده باید برگزاری همایش های موضوعی را در نظر بگیریم، گفت: با توجه به پرسش های بنیادین موجود در منطقه به برگزاری این نوع همایش ها بپردازیم و امیدواریم شاهد تداوم این نشست ها باشیم.
وی اظهار کرد: خراسان جنوبی طی 10 سال آینده جایگاه خوبی در حوزه باستان شناسی خواهد داشت و دانشجویان و مسئولان دانشگاه بیرجند در حوزه باستان شناسی بسیار توانمند هستند و به صورت جدی این فرآیند را دنبال می کنند.
نظر شما