تئاتر دفاع مقدس باید از کلیشه ها بیرون آمده به نقادی بپردازد

کارگردان تئاتر دفاع مقدس با بیان اینکه امروز دوره ای که تئاتر وظیفه تهییج مردم برای دفاع از میهمن را داشت، سپری شده، گفت: تئاتر مقاومت هم‌اکنون باید به نقادی بپردازد.

محمدمهدی خاتمی، کارگردان نمایش «گلایه» درباره تئاتر انتقادی و اینکه آیا تئاتر دفاع مقدس ظرفیت نقد جنگ را دارد؟ به خبرنگار شبستان گفت: به نظر من الان زمان نقد است، تئاتر مقاومت باید به نقد جنگ بپردازد، زمانی که تئاتر وظیفه تهییج را داشت، سپری شده، بعد از گذشت سه دوره باید تئاتر دفاع مقدس جنگ را نقد کند باید تبعات جنگ را به نقد بکشاند.

 

وی درباره آثاری که با موضوع تئاتر دفاع مقدس به صحنه برده است، اظهار داشت: نمایش‌های «شب‌های حرم»، «مرد جنگ» و «مهتابی» از جمله آثاری بودند که در مدح جنگ به صحنه بردم. نمایش« گلایه» پنجمین اثر در حوزه دفاع مقدس است که فکر می‌کنم در آن توانستم نقدی به جنگ داشته باشم.

 

محمدمهدی خاتمی در پاسخ به این سؤال که آیا تئاتر مقاومت و دفاع مقدس قابلیت جذب مخاطب را دارد؟ گفت: این تئاتر صددرصد می‌تواند با مخاطب ارتباط برقرار کند به شرطی که شاکله مستحکمی برای ارتباط با مخاطب داشته باشد.

 

وی درباره حضور  نمایش «گلایه» در سیزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت و سابقه اجرای این نمایش به خبرنگار شبستان گفت: گلایه محصول سال 1383 است که در یازدهمین جشنواره تئاتر مقاومت حضور داشت و جایزه بهترین نویسندگی و بازیگری زن را به خود اختصاص داد و در این جشنواره به عنوان اثر برگزیده به بیست و چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر راه یافت. در سیزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت این اثر در بخش ویژه آثار برگزیده دوره‌های قبل در دو سانس دوشنبه 30 آبان در تالار چهارسو به اجرا می‌رود.

 

این کارگردان تئاتر دفاع مقدس درباره موضوع نمایش «گلایه» نیز اظهار داشت: این نمایش گلایه‌مندی‌های همسر یک جانباز شیمیایی از بی‌مهره‌هایی است که به شوهرش می‌شود، به دلیل اینکه مستندات لازم در پرونده جانبازی شوهرش وجود ندارد بنیاد شهید از پذیرفتنش به عنوان جانباز سر باز می‌زند و یک سری مشکلات برای این جانباز به وجود می‌آید که همسر وی از این مشکلات گلایه می‌کند.

 

خاتمی درباره گروه بازیگران و عوامل نمایش گلایه گفت: تیمی که گلایه را ارایه می‌دهند همان تیم قبلی است، تنها بازیگر زن این نمایش تغییر کرده است، آهنگساز مهدی حسنی، طراح صحنه رضا حسن‌زاده، مدیر صحنه امیرحسین خاتمی و دستیار کارگردان علیرضا سوزن‌چی است.

 

به گفته خاتمی مدت زمان نمایش گلایه پنجاه دقیقه است.

 

خاتمی درباره رویکرد مرکز هنرهای نمایشی وزارت ارشاد در بازتولید آثار نمایشی گفت: سیاست‌گذاران جشنواره‌ها کارهایی را برای بخش بازتولید انتخاب می‌کنند که این آثار طبیعتا یک سری شاخص‌ها و نقاط قوت دارند، آثاری که این بخت را دارند در جشنواره‌ها به اجرا درآیند توانایی خوبی در برقراری ارتباط با مخاطب دارند به دلیل اینکه حرف‌های تأمل‌برانگیزی برای اهالی تئاتر دارند، بازتولید می‌شوند.

 

به گفته کارگردان نمایش گلایه مرور خاطرات جشنواره گذشته با نمایش آثار مجالی برای جوانان این حوزه فراهم می‌کند و این امکان را به آنها می‌دهد که کارهای خلاقانه‌تری ارایه بدهند.

 

خاتمی درباره برگزاری جشنواره تئاتر مقاومت با یک وقفه چهار ساله گفت: سیزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت یکی از دوره‌های خوب جشنواره مقاومت است، زیرا دبیر این دوره از جشنواره جناب پارسایی از مدیران خوب و فعال تئاتر کشور است و از طرفی این جشنواره در تهران برگزار می‌شود که هم نسل جوان تازه‌کار در ان حضور دارند و هم پیشکسوتان تئاتر دفاع مقدس در آن حضور دارند، همین باعث می‌شود که جشنواره از توانایی دو گروه بهره ببرد و همین که به آثار پیشین هم فرصت اجرا داده‌اند بر بار جشنواره می‌افزاید.

 

 

پایان پیام/
 

کد خبر 84590

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha