۳۵ درصد صنایع دستی به همت بانوان عشایر کشور تولید می شود
مسئول امور بانوان عشایر کشور گفت: ۳۵ درصد صنایع دستی کشور توسط زنان عشایر تولید می شود.
لیلا سادات بلالی در حاشیه بازدید از فعالیت بانوان عشایر خراسان شمالی در منطقه مانه و سملقان که شاخص های زن نمونه کشور را دارد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از آشخانه اظهارداشت: جمعیت عشایر یک میلیون و 200 نفر در کل کشور است که 600هزار نفر را زنان تشکیل می دهند که این رقم یک درصد جمعیت کل کشور را شامل می شود.
مسئول امور بانوان عشایر کشور افزود: با توجه به اینکه عشایر به لحاظ آمار جمعیتی و نسبت به کل جمعیت کشور رقم کمی هستند، اما تاثیرگذارترین قشر در اقتصاد کل کشور محسوب می شوند.
بلالی بیان کرد: یک چادر عشایری می تواند یک اقتصاد مقاومتی را نشان دهد و رونق تولید توسط دستان این زنان عشایر شکل می گیرد.
مسئول امور زنان عشایر کشور با بیان اینکه در کشور 25درصد تولیدات دامی و فرآورده های دامی و تولید گوشت توسط عشایر انجام می شود، افزود: زنان عشایر در سایر زمینه ها فعالیت های چشمگیری دارند و نقش آن ها در فعالیت های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در خانواده عشایری پررنگ است.
وی عنوان کرد: درصدد هستیم فعالیت هایی که شایسته آنان است را ارائه دهیم و ارتقا توانمندی این قشر را در اولویت قرار دهیم و زمینه ظرفیت سازی را فراهم کنیم تا بتوانند مطالبات خود را از سایر ارگان ها دریافت کنند.
بلالی با اشاره به نهادسازی در خصوص افزایش اشتغال در طرح صندوق اعتبارات خُرد زنان گفت: 361 صندوق در کل کشور وجود دارد که دارای 11هزار نفر عضو است.
وی افزود: عشایر، آورده ای را خودشان می آورند و تسهیلاتی از بانک های کشاورزی و کارآفرینی امید دریافت می کنند.
مسئول امور بانوان عشایر کشور بیان کرد: از محل صندوق اعتبارات خُرد در سال جاری برای 143 صندوق، هفت میلیارد و 150 میلیون تومان یعنی برای هر صندوق 50 میلیون تومان در نظر گرفته شده که با کارمزد چهاردرصد و با بازپرداخت سه ساله است و اعضای صندوق از آن بهره مند می شوند و در راستای تولید و درآمدزایی استفاده می کنند.
خدمات رسانی موکب شهدای باب الرضا علیه السلام تا ۵ روز پس از اربعین
موکب شهدای باب الرضا علیه السلام خراسان شمالی تا پنج روز پس از اربعین در شهر نجف به زائران حسینی خدمات رسانی می کنند.
حمید نظریان، مسئول پشتیبانی موکب شهدای باب الرضا شهر بجنورد در این باره به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: خادمین این موکب تا روز چهارشنبه اول آبان ماه در جوار حرم مطهر امیر مومنان علی (علیه السلام) پذیرای زائران حسینی است.
وی اضافه کرد: در این موکب از زائران با غذای گرم در هنگام نهار و شام به همراه چای پذیرایی می شود.
گفتنی است؛ این موکب به همت فعالان مسجدی کانون فرهنگی و هنری انتظار شهرستان بجنورد و مشارکت های مردمی هم اکنون در نجف برپاست.
یادآوری می شود؛ چهار موکب شامل «اصحاب خراسانی»، «قمر بنی هاشم»، «شهدای باب الرضا(علیه السلام)» و موکب «حضرت فاطمه (سلام الله علیها)» از تعداد هفت موکب استان خراسان شمالی با همیاری اعضای این کانون ها در ایام اربعین به زائران حسینی خدمات ارائه می کردند.
یادواره شهدای وحدت در مرکز خراسان شمالی برگزار شد
یادواره شهدای وحدت با محوریت شهیدان محمدزاده و شوشتری امروز در مسجد انقلاب بجنورد برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ یادواره شهدای وحدت با محوریت شهیدان محمدزاده و شوشتری امروز سه شنبه (30 مهرماه) با حضور جمعی از مردم و مسئولان در مسجد انقلاب شهر بجنورد برگزار شد.
در این یادواره «سرهنگ عبدالحسین نوری» و «حجت الاسلام جمالی»، از همرزمان شهیدان به بیان خاطرات و ویژگی های های اخلاقی و رفتاری شهدای وحدت پرداختند.
26 مهرماه سال 1388 بر اثر انفجار تروریستی در منطقه پیشین شهرستان سرباز، سرلشکر شهید شوشتری جانشین فرمانده وقت نیروی زمینی و فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سرتیپ رجبعلی محمد زاده فرمانده وقت سپاه سیستان و بلوچستان و بیش از 40 نفر از فرماندهان سپاه و سران طوایف اهل سنت و جمعی از مردم این استان به شهادت رسیدند.
به مناسبت سالروز شهادت امام رضا (ع)؛
۳۲ هیئت پیاده زائران از شیروان عازم حرم رضوی شدند
رییس اداره تبلیغات اسلامی شیروان گفت: ۶ هزار زائر پیاده حرم رضوی برای حضور در آیینهای دهه آخر ماه صفر عازم مشهد مقدس شدند که در قالب ۳۲ هیئت پیاده برنامه خود را آغاز کرده اند.
حجت الاسلام محمود عزیزی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان با بیان اینکه ۶ هزار زائر پیاده حرم رضوی از شیروان برای حضور در آیینهای دهه آخر ماه صفر عازم مشهد مقدس شدند که از این تعداد دوهزار و ۳۴۰ نفر آقا و مابقی بانوان ۱۵ تا ۶۵ ساله هستند. اظهارداشت: زائران پیاده حرم رضوی از اقشار مختلف مردم و بیشتر از سطح روستاها هستند که ۲۰۰ کیلومتر مسیر را پیاده طی می کنند.
رییس اداره تبلیغات اسلامی شیروان، از برپایی هفت موکب برای زائران و ۲۷ مکان حسینیه، مسجد و غیره در طول مسیر از روستای رضا آباد غربی تا برزل آباد این شهرستان برای پذیرایی و استراحت خبر داد و افزود: در این مجموعه شماری از روحانیون، پزشکان، پرستاران، نیروهای امدادگر و انتظامی خدمترسانی میکنند.
به گفته وی سال گذشته حدود پنج هزار زائر پیاده از این شهرستان برای شرکت در آیین های دهه آخر ماه صفر عازم مشهد مقدس شدند.
خراسان شمالی که بین دو قطب زیارتی مشهد مقدس و گردشگری شمال کشور قرار گرفته هر ساله پذیرای بسیاری از زائران حرم مطهر امام رضا(ع) با پای پیاده در مناسبت های مختلف است.
سرپرست امور منابع آب شیروان:
۱۰ حلقه چاه آب غیرمجاز مسدود شد
سرپرست امور منابع آب شیروان گفت: در نیمه نخست امسال، ۱۰ حلقه چاه آب غیرمجاز در این شهرستان بسته شد که بدین ترتیب از مصرف ۲۰ هزار مترمکعب آب به صورت غیرقانونی جلوگیری شد.
بهزاد بهلولی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهارداشت: تاکنون در دشت ممنوع بحرانی شیروان – فاروج، هزار و ۲۷۰ حلقه چاه غیرمجاز آب با مجموع برداشت سالانه ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار مترمکعب شناسایی شده است.
سرپرست امور منابع آب شیروان گفت: در چند روز گذشته از درختکاری افراد متخلف در سطح نیم هکتار از محدوده سد بارزو این شهرستان، جلوگیری شد.
بهلولی با بیان اینکه متخلفان با سوء استفاده از کاهش سطح آب سد بارزو حتی در برخی محدوده قانونی آن اقدام به درختکاری کرده بودند، اظهارداشت: این در حالی است که زمین های محدوده سد به طور کامل از کشاورزان خریداری شده است.
سد بارزو شیروان در سال ۱۳۸۱ با هدف مهار و کنترل سیلاب های فصلی و تامین قسمتی از آب صنعت، شرب شهری شیروان و کشاورزی اراضی پایاب آن به بهره برداری رسید. توان تنظیم آب توسط این سد سالانه ۴۴ میلیون متر مکعب و گنجایش مخزن آن ۹۲ میلیون متر مکعب است.
سد بارزو شیروان در ۴۰ کیلومتری شمال این شهر قرار گرفته است. هم اینک مخازن آب شهرستان شیروان با کسری ۷.۳۳ میلیون مترمکعبی رو به رو است.
میانگین افت سالانه منابع آب زیرزمینی شیروان ۷۹ صدم متر است، ۴۱ درصد آب مصرفی این شهرستان از منابع زیرزمینی و ۵۹ درصد از منابع سطحی تامین می شود.
۸۱ درصد آب این شهرستان در بخش کشاورزی، ۵.۴ درصد صنعت و ۱۳.۶ درصد در بخش آشامیدنی مصرف می شود.
۳۰۰ راس دام سبک اصلاح نژاد می شود
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شیروان گفت: اصلاح نژاد ۳۰۰ راس دام در حوزه مدیریت جامع حوزههای آبخیز و در روستاهای قلهک و سرداب بخش قوشخانه این شهرستان آغاز شده است.
مصطفی سیامکی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهارداشت: این برنامه سه ساله است که اعتبار آن از محل قرارگاه پیشرفت آبادانی سپاه و مرکز اصلاح نژاد دام عشایر انجام می شود.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شیروان با بیان اینکه تا مدت زمان مشخص نمی توان از بره های تولیدی آمار دقیقی ارائه داد، گفت: شیروان یکی از شهرستان های مهم پرورش دهنده دام سبک است که نقش مهمی در تولید گوشت قرمز استان دارد.
سیامکی با بیان این که این شهرستان ۴۵۰ هزار راس دام سبک روستایی دارد، افزود: افزایش تولید گوشت قرمز، افزایش احتمال چند قلو زایی، افزایش کیفیت گوشت و کاهش چربی و... از مهم ترین اهداف در راستای اجرای طرح های اصلاح نژاد دام سبک است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شیروان گفت: در این بخش، احداث دو باب آبشخور هر کدام ۱۵ متر و لوله گذاری در روستای شناقی سفلی و رباط نیمه نخست امسال انجام شده است.
گوسفند نژاد کردی بومی مناطق شمال خراسان است و بیشترین پراکنش آن در شهرستانهای قوچان، فاروج، شیروان، کلات، درگز و چناران است. این نژاد دامی دارای مدت پرواربندی طولانی است اما برههای نژاد کردی در دوران شیرخوارگی دارای سرعت رشد بسیار بالایی هستند که از این رو اصطلاحاً به این نژاد 'پیش رس' گفته میشود. پشم این نژاد نیز از نوع رنگین و زبر است که برای بافت قالیچه، نمد و گلیم کاربرد دارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار شیروان:
۹۶ درصد طرح های مصوب سفر رهبری به اتمام رسیده است
معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار شیروان گفت: دستاورد سفر سال ۹۱ رهبر معظم انقلاب به خراسان شمالی، برای مردم شهرستان شیروان ۱۷۹ طرح بوده که ۹۶ درصد طرح ها به اتمام رسیده است.
صمد ایزانلو در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهارداشت: کل اعتبارات شهرستان از این محل، هزار و ۵۲۰ میلیارد ریال بود که بین ۲۶ دستگاه اجرایی توزیع شد و توزیع اعتبارات همزمان با سفر رهبری در سال ۹۱ آغاز شد که تا سال گذشته ادامه پیدا کرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار شیروان، بیشترین میزان توزیع اعتبارات را مربوط به سال های ۹۱ تا ۹۳ دانست و گفت: تخصیص اعتبارات سفر رهبری ۱۰۰ درصدی است که ۹۶ درصد طرح های آن به صورت کامل اجرا شده و به بهره برداری رسیده و تنها ۴ درصد باقی مانده که باید از محل تعهدات استانی و وزارتخانه ها تامین اعتبار شود و عمدتا در حوزه راهسازی است که اعتبارات بالایی را طلب می کند.
وی گفت: اجرای ۸۴ طرح در حوزه گازرسانی روستایی، ۲۰ طرح نوسازی مدارس، ۱۱ طرح هادی روستایی و ۱۱ طرح نیز در بخش راه و شهرسازی از اهم طرح های اجرا شده با اعتبارات سفر رهبری بوده است.
ایزانلو افزود: از طرح های مهم می توان به ساخت چندین فضای آموزشی و ورزشی بزرگ، آغاز گازرسانی به چندین روستای شهرستان، ساخت اردوگاه کاردرمانی زندان، پاسگاه انتظامی باغان و مرکز نگهداری کودکان بی سرپرست این شهرستان اشاره کرد.
شیروان، دومین شهر بزرگ خراسان شمالی است که ۲۴ مهر سال ۹۱ میزبان مقام معظم رهبری بود.
نظر شما