به گزارش خبرگزاری شبستان، عباس طائب، مشاور عالی وزیر علوم و جانشین وی در امور اجرایی در مراسم اختتامیه سیزدهمین جشنواره جوان خوارزمی که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، با اشاره به جمعیت بالای جوان کشور به عنوان یک امتیاز اساسی گفت: حدود 30 درصد کل جمعیت کشور یعنی بالغ بر 25 میلیون نفر در این کشور جوان هستند.
وی افزود: ما از یک طرف جوانان برومند و پراستعدادی داریم که بالقوه توانائی نوع اندیشی و نوآوری را دارند و از طرف دیگر برای توسعه فعالیتهای گسترده کشور نیازمند دانش کاربردی و فناوریهای متعدد هستیم.
طائب با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص کابردی شدن پژوهش های علمی خاطر نشان کرد: دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور باید به ندای رهبر گوش جان بسپارند که فرمودند 90 درصد کارهای پژوهشی و مقالاتی که از آنها منتج میشوند و انتشار مییابند باید کاربردی شوند. مراکز علمی کشور باید بیش از گذشته طی امسال و سال آینده همه شرایط را فراهم آورند. وزارت علوم نیز باید مدیریت کند تا این دستور معظمله جامه عمل بپوشد و همه جا و همه کس تنها برای توسعه نیازهای تخصصی داخل کشور بیندیشند و پژوهش کنند.
مشاور عالی وزیر علوم ادامه داد: مخاطب رهبر فرزانه انقلاب تنها دانشگاهها و مراکز پژوهشی نیستند؛ دستگاههای اجرایی و صنعتی کشور اعم از دولتی یا غیردولتی باید دانشگاهها و مراکز پژوهشی کشور را قطبهای تخصصی کاربردی خویش بدانند و با انعقاد قرادادهای درازمدت مشوق این مراکز آموزش عالی به انجام پژوهشهای کاربردی باشند.
وی تصریح کرد: این است که همه ما در مجموعه آموزش و پرورش، آموزش عالی، معاونت علمی و فناوری، بنیاد علمی نخبگان، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و وزارت امور جوانان و ورزش وظیفه داریم شرایط را برای هدایت آن توان گسترده به سمت این نیاز فراوان تدارک و آماده کنیم.
وی گفت: استعدادها باید به سمت علاقمندی هایی که در حضور جوانان به هر دلیلی ایجاد شد و میشود هدایت یابد و از هر گونه تحلیل مسیر توسط والدین، دبیران و اساتید دانشگاه خودداری و استناد شود.
به گفته وی باید به جوانان روش تحقیق و نیل با سرعت به نتایج مطلوب علمی و تخصصی آموزش داده شود. اینکه هر محققی خود راه خویش را بیاید و در پی گیرد و سعی و خطا مبنای فعالیتها شود قابل قبول نیست و لازم است از آن جدا خودداری شود.
وی ادامه داد: دانشگاه های ما باید مشی کارآفرینی را پی گیرند و فارغ التحصیلان آن نه جویای کار و استخدام و دریافت یک حقوق ماهیانه دانه گنجشکی، که خود کارآفرین باشند و بتوانند در این عرصه گسترده مساعد و آماده برای رشد و تعالی زمینه جدید کاری را ایجاد کنند و خود دیگران را به کار مشغول کنند.
به گفته وی محقق به ویژه محقق جوان استعداد بسیار بالا و گرانقدری را برای نوآوری و خلاقیت دارد و باید از این استعداد خدادادی تنها و تنها برای نوآوری و خلق ارزشهای جدید علمی استفاده شود.
مشاور وزیر علوم گفت: اینکه محقق در جستجوی به تولید رساندن نتیجه تحقیق خود باشد اندیشهای خام و غیرقابل تحقق است و اتلاف توان و نیروی جوان کشور ما را به دنبال خواهد داشت و در هیچ جای دنیا لباس عمل نپوشیده است.
طائب افزود: تجاری سازی و به تولید رساندن نتایج پژوهشی نیازمند تلاش و همت گروه دیگری است که در این راستا تخصص دارد و میتواند تلاش سازنده داشته باشد. باید این ساختارهای تخصصی را به ویژه در قالب شرکت های خصوصی در کشور ایجاد کنیم تا بازوی کاربردی کردن نتایج پژوهشی جوانان ما باشند.
پایان پیام/
نظر شما