یک درصد از اعتبارات فرهنگی دستگاه‌‌ های اجرایی صرف برنامه‌های پيشگيري از اعتياد شود

زارع با تاکید بر اینکه مهار اعتیاد باید به دغدغه‌ای عمومی تبدیل شود بر ضرورت تخصیص یک درصد از اعتبارات فرهنگی و آموزشی دستگاه‌ها جهت برنامه‌های پيشگيری از اعتياد تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «ارسلان زارع» امروز(دوشنبه، ۲۹ مهر) در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان که در سالن شهدای ناجا نیروی انتظامی گیلان در رشت برگزار شد خواستار برگزاری جلسات ماهانه این شورا شد و بیان کرد: مصوبات و برنامه‌های شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر باید کاربردی‌تر و عملیاتی‌تر شده و جلسات شهرستان‌ها با محوریت فرماندار و حضور دهیاری‌ها و بخشداری‌ها برگزار شود.

 

استاندار گیلان به دلایل افزایش پدیده اعتیاد در کشور اشاره کرد و افزود: همسایگی با افغانستان به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده موادمخدر به‌ویژه تریاک، دروازه ترانزیت موادمخدر به کشورهای همسایه و سود سرشار این تجارت مرگبار که مانع بازدارندگی قوانین بین‌المللی در مبارزه با مواد مخدر است از علل افزایش این بلای خانمانسوز در کشور شده است.


وی با اشاره به اینکه مرگ و میر ناشی از اعتیاد بعد از تصادفات جاده‌ای بیشترین تلفات را دارد تصریح کرد: اعتیاد عامل بروز بسیاری از آسیب‌های اجتماعی است و اکثریت زنان زندانی دچار این آسیب هستند.


زارع با بیان اینکه اعتیاد به‌عنوان مهمترین آسیب اجتماعی مطابق با سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب در برنامه ششم قرار گرفت اعلام کرد: مقابله با اعتیاد از سیاست‌های راهبردی سند چشم‌انداز توسعه است که باید تا افق ۱۴۰۰ گرایش به مواد مخدر در کشور ۲۵ درصد کاهش یابد.

 

وی از پایین بودن نرخ اعتیاد در گیلان نسبت به میانگین کشوری خبر داد و اقدامات فرهنگی و آموزشی، استفاده از ظرفیت رسانه‌ها، فضای مجازی و سازمان‌های مردم نهاد را عاملی در به حداقل رساندن آسیب‌های ناشی از اعتیاد در استان برشمرد.

 

استاندار گیلان نجات جامعه و جوانان از اعتیاد را وظیفه‌ای ملی و همگانی دانست و گفت: این وظیفه خاص دولت به تنهایی نیست و همه سازمان‌ها و نهادها باید در تعامل و همکاری بایکدیگر در این راستا گام‌های مطلوبی بردارند.

 

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران پرچمدار مبارزه با موادمخدر بوده و بیش از سه هزار و ۸۰۰ شهید و ۱۲ هزار جانباز تقدیم کرده است به آمار کشفیات مواد مخدر طی هفت ماهه سال جاری اشاره کرد و اظهارداشت: طی این مدت در گیلان بیش از یک هزار و۷۰۰ کیلو مواد مخدر کشف شده که نشان از همکاری خوب مردم است.

 

زارع با ابراز نگرانی از کاهش سن مصرف موادمخدر در کشور به‌عنوان معضلی جهانی، تاثیرپذیری از رسانه‌های غربی و باورهای غلط را عامل گرایش به اعتیاد در سنین نوجوانی و جوانی دانست و تاکید کرد: اقدامات فرهنگی با افزایش دانش و آگاهی مانعی برای کاهش سن مصرف است که در این راستا کتابچه «۴۴ باور غلط » تهیه شده که با همکاری دستگاه‌ها به‌ویژه آموزش و پرورش در استان توزیع می‌شود.

 

وی نهادینه کردن فرهنگ انزجار از مواد مخدر را یک ضرورت برای جامعه امروزی دانست و ادامه داد: یک درصد از اعتبارات آموزشی و پژوهشی دستگاه‌ها صرف اقدامات فرهنگی مقابله با مواد مخدر و اعتیاد شود.

 

استاندار گیلان با ابراز تاسف از اینکه ۲۸ درصد مبتلایان به مواد مخدر به درمان باور ندارند خاطرنشان کرد: زمان دسترسی به مواد مخدر را باید کاهش داده و مداخله جدی‌تر و برخورد شدیدتری داشته باشیم ضمن اینکه کیفیت کمپ‌های ترک اعتیاد استان نیز نیازمند ارتقا است.

کد خبر 845268

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha