«فرامرز رستگاری»، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان جنوب، گفت: برنامه کشت و تولید سالیانه پیاز بر اساس میزان مصرف سرانه، ظرفیت بازار و تعادل عرضه و تقاضای داخل و ظرفیت بازارهای هدف خارجی تعیین میشود.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان، افزود: پیرو اطلاع رسانیهای قبلی، برنامه کشت طرح استمرار جنوب کرمان در سطح ۳ هزار هکتار و تولید ۱۵۳ هزار تن ابلاغ و هدف گذاری شده است.
وی، ابراز داشت: علاوه بر این برنامه کشت و تولید استانهای هرمزگان خوزستان، سیستان و بلوچستان نیز ۷ هزار و ۷۰۰ هکتار و تولید بیش از ۳۰۰ هزار تن تعیین شده است.
رستگاری، اظهار داشت: برابر گزارش های واصله به دلیل نزولات جوی سال قبل و آبگیری سد ها ،سطح زیر کشت بهاره و تابستانه کشور نیز ۶ هزار هکتار نسبت به سال قبل افزایش داشته است به عبارتی بیش از ۲۵۰ هزار تن محصول به ظرفیت تولید پاییزه و ذخائر انبارهای کشور افزوده شده است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان، بیان داشت: از آنجایی که استانهای جنوبی هم جوار نیز حداقل مطابق برنامه ابلاغی نسبت به کشت و تولید اقدام میکنند و از سوی دیگر میزان تقاضا و ظرفیت بازارهای صادراتی سنتی نیز محدود است، بنابراین هرگونه بی برنامه گی و افزایش سطح زیرکشت بیش از برنامه تعیین شده، زمینه افزایش تولید و عرضه هم زمان محصول بیش از ظرفیت بازار تقاضا را از نیمه دوم بهمن فراهم می کند که نتیجه آن اُفت قیمت و بی رونقی بازار و تحمیل خسارت است.
وی، ضمن درخواست از کشاورزان جنوب کرمان، عنوان داشت: کشاورزان بایستی در سایه هم فکری، خرد جمعی، مشارکت موثر و با در نظر گرفتن موارد ذکر شده بایستی در برنامه ریزی و ادامه به نحوی عمل کنند که کشت و تولید فراتر از برنامه تعیین شده افزایش نیابد.
رستگاری، ادامه داد: با مد نظر قرار دادن سیستم چند کشتی، قرار دادن کشت های استراتژیک و اساسی در برنامه تناوب و الگوی کاشت در جهت ساماندهی تولید و کشت، مدیریت تنظیم بازار منطبق بر تعادل عرضه و تقاضا و جلوگیری از خسارت احتمالی نهایت تلاش و دقت را به عمل آورند.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان، اضافه کرد: علاوه بر تناسب کشت و تولید مطابق برنامه، پراکنش مناسب زمانی، تاریخ کاشت به منظور تولید و عرضه یکنواخت و تدریجی در طول فصل زراعی می تواند نقش به سزایی ایفا کند.
نظر شما