خلیل رنجبر رییس آموزش و پرورش استثنایی استان کردستان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در سنندج اظهار داشت: 112 دانشآموز دارای آسیب بینایی خفیف تا عمیق هستند که در مدارس و مراکز با نیازهای ویژه و یا تخت آموزش تلفیقی در مدارس عادی هستند.
وی افزود: دانشآموزان دارای آسیب بینایی در 9 شهرستان، ناحیه و منطقه سنندج، مریوان، دهگلان، قروه، کامیاران، بیجار، سقز، سروآباد و موچش تحصیل میکنند.
این مقام مسئول اذعان کرد: این دانشآموزان در دورههای تحصیلی پیش دبستانی، ابتدایی، متوسطه پیشحرفهای دوره اول و حرفه ای دوره دوم تحت پوشش آموزش و پرورش با نیازهای ویژه استان مشغول تحصیلند.
رییس آموزش و پرورش استثنایی استان با تأکید برتوانمندی دانشآموزان دارای آسیب بینایی به عنوان توانمندترین گروه معلولان افزود: آن چه انسان را به اوج موفقیت میرساند، گوهر اراده، خواستن و تلاش است ومعلولیتهای ظاهری و بدنی، مانع جدّیای برای رشد و ترقی به شمار نمیآید وهرگز نمیتواند انسان را از پیشرفت بازدارد.
رنجبر بیان کرد: نابینایان در بسیاری از قابلیتها و ویژگیها از بقیه افراد جامعه تواتمندتر هستند و باید شرایط، زمینه و امکانات مناسبی در اختیار آنان قرار گیرد.
وی افزود:کسانی که نابینا به دنیا آمدهاند یا در دوره ای از زندگی بینایی خود را از دست دادهاند باید این واقعیت را بپذیرند و سعی در انطباق و سازگاری با محیط و اجتماع نمایند.
وی در ادامه افزود: آموزش و پرورش با نیازهای ویژه تلاش میکند که دانشآموزان نابینا و کم بینا همراه با سایر دانشآموزان در نظام آموزشی عادی مشغول به تحصیل شوند زیرا که این افراد به لحاظ بهره هوشی مشکلی ندارند و جزو موفقترین گروههای دانشآموزی هستند.
رییس آموزش و پرورش استثنایی استان افزود: از آنجا که دانشآموزان با نیازهای ویژه ویژگیها و تواناییهای متفاوتی با دانشآموزان عادی دارند ممکن است رضایت از زندگی آنها تحت تأثیر نوع و میزان ناتوانی آنها قرار گیرد.
رنجبردر پایان سخنانش خاطرنشان کرد: محرومیت همراه با معلولیت، بحران استقلال، ارتباطات اجتماعی، سلامت جسمانی ، روانی از مهمترین چالشهای است که فرد دارای آسیب بینایی در جامعه با آن روبرو است از این رو با درک صحیح از آنها و خواستههای منطقی شان می توان زندگی ای مستقل را برای این افراد ایجاد کنیم.
نظر شما