ابزار قانونی برای جلوگیری از ساخت و ساز غیرقانونی در روستاها نداریم

آسمانی مقدم گفت: بنیاد مسکن ابزار قانونی و کافی برای جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز در روستاها ندارد و این مهم مشکلاتی را به وجود آورده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند،«علی اصغر آسمانی مقدم»، امروز (24 مهر) در شورای حفظ حقوق بیت‌المال در اراضی ملی و منابع طبیعی خراسان‌جنوبی اظهارکرد: یکی از عوامل اصلی کاهش پرونده‌های زمینه‌خواری در خراسان‌جنوبی، دقت و حساسیت دادستان‌ها به این موضوع است.

 

مدیرکل بنیاد مسکن خراسان‌جنوبی با بیان اینکه امروز مردم می‌دانند که اگر تصرفی خارج از قانون صورت بگیرد، قبل از اینکه کار به تشکیل پرونده برسد، توسط نیروهای انتظامی و دادستان‌ها جلوگیری می‌شود، گفت: ابزار قانونی و کافی برای جلوگیری از ساخت و ساز غیر مجاز در روستاها نداریم.

 

آسمانی مقدم افزود: تخلفاتی در زمینه ساخت‌وساز در زمینه حریم روستاها انجام می شود ولی برای جلوگیری از این موضوع، بنیاد مسکن ابزار قانونی و کافی در اختیار ندارد و تنها به بخشداری‌ها در این زمینه گزارش ارائه می‌کند.

 

وی با ابزار خرسندی از اینکه تصرف اراضی دولتی  در خراسان‌جنوبی بسیار کم تر از سایر استان ها است، افزود: پرونده‌های ساخت و سازهای غیر قانونی و مشکل‌دار در محدوده‌های روستایی در سال ۹۳ حدود ۶۴۸ فقره، در سال ۹۴ حدود ۶۴۳ مورد، در سال ۹۵ حدود ۳۵۷ و در سال ۹۶ حدود ۲۷۲ مورد بوده است.

 

وی ادامه داد: همچنین پرونده‌های ساخت و سازهای غیر قانونی و مشکل‌دار در محدوده‌های روستایی در سال گذشته حدود ۲۶۶ مورد بوده و در نیمه نخست سال جاری ۹۵ مورد بود است.

 

مدیرکل بنیاد مسکن خراسان‌جنوبی تاکید کرد که هر ساخت و سازی در روستاها، باید با داشتن پروانه ساخت انجام شود ولی متأسفانه برخی بدون داشتن پروانه و یا خارج از محدوده طرح هادی اقدام به ساخت و ساز کرده‌اند که مشکلاتی را ایجاده کرده اند.

آسمانی‌مقدم با بیان اینکه گاها احداث بنا در زمین‌هایی با کاربری‌های غیر مرتبط مانند، ساخت خانه مسکونی در زمین با کاربری آموزشی، بهداشتی و یا زراعی و یا در مسیل‌ها و بدون رعایت ضوابط فنی و بدون استحکام کافی صورت می‌گیرد، بیان کرد: علی‌رغم اعطای تسهیلات، باز هم خانه‌های خشت و گلی و نامقاوم در روستا وجود دارد.

 

وی‌ بیان کرد: تا کنون ۶۹ هزار سند برای روستاهای خراسان‌جنوبی صادر شده است که این موضوع بسیاری از مشکلات مالکیتی را رفع کرده است؛ ولی با این وجود باز هم نبود سند مالکیت در مواردی خاص، مشکلاتی را به وجود آورده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی افزود: دستگاه‌های خدمات‌رسان مانند آب و برق نباید به ساخت‌وسازهای غیر قانونی خدمات ارائه دهد.

 

آسمانی مقدم  با بیان اینکه در سنوات گذشته گاها شوراها بدون اینکه وظیفه قانونی داشته باشند، اقدام به تفکیک زمین و واگذاری به مردم می‌کرده‌اند، گفت: نمونه آن را در منظریه بیرجند مشاهده گر هستیم که مشکلاتی را هم به وجود آورده است.

 

وی بیان کرد: خراسان جنوبی دارای 9۱۸ روستای بالای ۲۰ خانوار است که برای ۸۶۶ روستای تهیه طرح هادی آن صورت گرفته است.

کد خبر 844119

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha