به گزارش خبرنگار شبستان، برنامه سینمایی هفت با حضور سیروس الوند، کارگردان فیلم سینمایی پرتقال خونی و مسعود فراستی به عنوان منتقد به روی آنتن شبکه سه سیما رفت.
محمدرضا عباسیان در ابتدای این برنامه بیان کرد: امروز با پدیده دایویکس روبرو هستیم که چند فیلم سینمایی بر روی یک دی وی دی عرضه می شود که کار ستاد قاچاق محصولات سمعی و بصری را مشکل تر کرده است.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: از فعالیت موثر ستاد در این دوره، می توان به طراحی هولوگرام سریال دار بر روی فیلمهای خروجی اشاره کرد که کار ما را تا حدی آسان کرده است، اما با عدم همکاری برخی موسسات ویدیو رسانه مواجه شده ایم.
نظرسنجی این هفته برنامه سینمایی هفت به آثار سیروس الوند، ازجمله: یک بار برای همیشه، چهره، مزاحم، دستهای آلوده، زن دوم و پرتقال خونی اختصاص داشت که در این میان «زن دوم» رتبه اول را از آن خود کرد.
الوند در ابتدا با اشاره به این نظرسنجی گفت: من خودم دستهای آلوده را به عنوان فیلم برترم انتخاب میکنم و همچنین یک بار برای همیشه نیز برای من جذاب است.
کارگردان فیلم سینمایی پرتقال خونی یکی از مشکلات سینمای ایران مشکل کمبود مخاطب دانست و بیان کرد: مخاطب برای رسیدن به سینماهای تهران عذاب میکشد چرا که سینماهای تهران از مردم به لحاظ مسافتی دور هستند. همچنین سینماهای ما هنوز مجهز به ابزار و تکنولوژی مناسب نشدهاند.
وی ادامه داد: بسیاری از ژانرهای سینمایی ما برای ایران بوده و بومی است. سینمای اجتماعی ما در دورانی مسئولیتی به عهده داشت که باید به مسایلی پاسخ میگفت؛ این ژانر سینما امروز درگیر سیاست و بیشتر از آن سرمایه شده است.
سیروس الوند با اشاره به جایگاه نقد در سینما عنوان داشت: هر پدیدهای اگر نقد نشود خواهد مرد. با نقد است که فیلمساز زنده مانده و فیلم او ماندگار میشود اما چیزی که من با آن مخالفم نگاه ژورنالیستی این برنامه به سینمای ایران است اما فیلمسازان در تلویزیون نیاز به مهر منتقد دارند که با آنها به خوبی برخورد شود.
کارگردان فیلم سینمایی زن دوم به نقد مسعود فراستی پرداخت و گفت: من هیچوقت ندیدم که فراستی فیلم ایرانی خوب برای کارگردانان مثال بزنند اما از سینمای کلاسیک جهان نمونههایی آورده که بسیار از ما دور میباشند. من به عنوان یک کارگردان تشنه این هستم که بدانم فیلم مورد علاقه فراستی چیست؟
الوند در پایان بیان کرد: نقد باید تأثیرگذار بوده تا حدی که بر روی پاسخ اقتصادی یک فیلم سینمایی تأثیر بگذارد. زمانی تربیت مخاطب رخ میدهد که نقدهای سینمایی ما خوانده شود، هفت میتواند این فضا را ایجاد کند اما میزان تأثیرگذاری آن کم است.
پایان پیام/
نظر شما