یه گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری شبستان، یکی از مشکلاتی که خانواده ها با آن در هنگام و بعد از ثبت نام مواجه هستند، پرداخت پول به مدارس دولتی است. برخی از مدارس این پول را پیش از ثبت نام و برخی دیگر پس از ثبت نام دریافت می کنند. این پول از 50 هزار تومان تا چند میلیون تومان است. برخی از اولیا مدعی هستند که مدیر مدرسه به جای پول از آن ها کالایی می خواهد و آن ها به دلیل اینکه فرزندشان بتواند درآن مدرسه تحصیل کند، قبول می کنند. بسیاری از خانواده ها انگیزه ای برای شکایت ندارند، چون هراس دارند به وضعیت تحصیلی فرزندانشان آسیب زند. این موضوع را «زهرا مظفر» مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش در میان گذاشتم به گفتگو پرداختیم که در زیر می خوانید:
امسال میزان گزارش های شکایات اولیا چگونه بوده است؟
بیش از14 میلیون دانش آموز در مدارس ثبت نام کرده اند، عدد شکایت های نسبت به این جمعیت مخاطب کم بوده است.
بیشترین شکایت ها مربوط به چه مسایلی بوده است؟
مربوط به ثبت نانم خارج از محدوده بوده است، خانواده ها مدارسی انتخاب کرده بودند که نامدار و به لحاظ کیفی بالا بوده است و ظرفیت پذیرش نداشته و خانواده ها از این روند ناراضی بودند.
شکایت دریافت پول چطور؟
در فصل ثبت نام بدون استثنا در 750 منطقه آموزشی ستاد ثبت نام مستقر کرده بودیم. در استان هم همینطور. بیش از 50 درصد مدارس مورد نظارت قرار گرفته اند. قرار بر این بود کسی هنگام ثبت نام وجه ای دریافت نکند. جز بیمه و وجه کتاب.
اگر مدرسه ای پول جز این دو موضوع دریافت کرده باشد، اولیا شکایت کنند و با آن مدرسه برخورد می شود. به مدیران کل استان ها و مناطق ابلاغ کرده ایم اگر از اولیای دانش آموزی پول دریافت شده باشد باید بازگردانده شود.
برخی از خانواده ها مدعی هستند میلیون ها تومان به مدارس دولتی پرداخت کرده اند و در برخی از موارد از خانواده ها کالا دریافت شده است، برخی دیگر هم در قالب مشارکت مردمی پول داده اند، این پول ها رقم بالایی می شود برخی از مدارس گزارشی به اولیا نمی دهند آیا نظارت می شود این پول ها چگونه هزینه می شود؟
قرار نیست پولی دریافت شود. ما یک وجه اختیاری داریم که پس از شروع آغاز تحصیلی، انجمن اولیا و شورای مدرسه مبلغی را با عنوان وجه اختیاری بابت فعالیت هایی که در مدرسه انجام می شود مصوب می کنند. به مدیران مدرسه بخشنامه کرده ایم که باید در آن شورا نحوه عملکرد را گزارش بدهد.
گویا برخی از مدارس دستگاه پوز دارند، مدارس دستگاه پز می توانند داشته باشند؟
دستگاه پزی که به حساب مدرسه وصل باشد مشکلی ندارد اما خارج از آن ممنوع است.اگر دستگاه پوز به حساب شخصی افراد متصل باشد صد در صد ممنوع است. اگر خانواده ها با این موضوع مواجه شدند، به ما گزارش دهند به هیات تخلفات ارجاع داده می شوند و رای برای آن ها صادر می شود. اگر دستگاه پوز متصل به حساب مدرسه شود هیچ مانعی ندارد.
برخی از مدارس به نام عنوان کلاس ها ی فوق برنامه پول دریافت می کنند و گاهی از ساعت های آموزشی بدون اطلاع خانواده می کاهند این موارد را چگونه می خواهید ارزیابی کنید؟
نظارت ما به صورت مستمر است. بازرسان از تمامی روند آموزشی و پرورشی تحت عنوان فعالیت های رسمی و غیر رسمی و فوق برنامه بازدید می کنند.
به هر حال تعداد مدارس زیاد است، نمی توانیم ادعا کنیم به همه مدارس سر می زنیم، اما این شرایط را داریم اولیا در صورتی که تخلفی مشاهده کردند از طریق سایت و سامانه شکایت گزارش دهند اگردر ارایه خدمات آموزشی و پرورشی بابت وجه ای که از خانواده ها دریافت شده کوتاهی صورت گرفته باشد و کیفیت پایین باشد، به ما اطلاع رسانی کنند قطعا برخورد می کنیم.
یعنی تنها خانواده ها باید گزارش بدهند؟
خیر، بازرس داریم اما بازرس های ما محدود است.تنها در هر منطقه یک کارشناس نظارت و بازرسی و یک تیم دو و سه نفر نظارتی داریم. چگونه میتوانیم ادعا کنیم که 112 هزار مدرسه را هر لحظه می توانیم رصد کنیم این ادعا غیرواقعی و غیر منطقی است.
از اولیای خواهش می کنیم یک بازوی نظارتی ما باشند. انجمن و اولیا و شورای مدرسه باید به عنوان بازوان نظارتی ما باشند. اگر اولیا مشاهده کردند خدمات آموزشی و پرورشی متناسب با وجه ای که از آن ها دریافت شده ارایه نمی شود به ما اطلاع رسانی کنند، رسیدگی می کنیم.
نظر شما