به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، محمدجواد فدایی، صبح امروز شنبه( 20 مهر) در گرامیداشت روز جهانی استاندارد و تقدیر از واحدهای تولیدی نمونه استان به اهمیت استاندارد در تأثیر آن در رونق تولید، رضایتمندی مردم، افزایش درآمدها، اشتغال و توسعه اشاره و تصریح کرد: استاندارد جزو فرهنگ دینی و مذهبی کشور است.
استاندار کرمان شرط موفقیت در اقتصاد را سلامت آن دانست که بخش عمده آن برعهده استاندارد است و افزود: برندهای معروف دنیا، کیفیت عالی داشتهاند که توانستند بازارهای جهانی را فتح کنند؛ لذا مردم باید با بحث استاندارد و مهر استاندارد آشنا باشند و به آن توجه کنند.
فدایی لزوم افزایش صادرات استان را مورد تأکید قرار داد و با بیان اینکه باید استاندارد کالاهای صادراتی استان با استانداردهای جهانی مطابقت کند؛ خاطرنشان کرد: نباید به سادگی بازارهای خارجی را از دست بدهیم و نباید کالاهای صادراتی برگشت داده شود که به حیثیت ملی آسیب میرساند.
مدیر کل استاندارد استان کرمان هم در سخنانی با اشاره به اینکه حدود 80 هزار فرآورده در کشور تولید میشود؛ افزود: حدود 98 درصد آن مشمول استاندارد اجباری نیست که باید تولیدکنندگان در راستای فتح بازارها ارتقای کیفیت کالای خود را سرلوحه قرار دهند.
اسماعیل عاقلی ادامه داد: شعار امسال «استانداردهای ویدوئویی خالق صحنه جهانی» است؛ بشر از ابتدا برای برقراری ارتباط با یکدیگر از روشهای گوناگونی استفاده کرده که مهمترین آنها تصویری بوده است.
وی با افزودن اینکه مقام معظم رهبری بهترین گزینه برای جلوگیری از واردات را ارتقای کیفیت دانستهاند؛ به ظرفیتهای متعدد استان در حوزههای کانی، فلزی، خودرو و ... اشاره و بیان کرد: موافقت های اولیه برای راه اندازی پژوهشکده منطقه جنوب شرق کشور اخذ شده و امیدواریم بهزودی تصویب شود.
مدیرکل استاندارد استان از انتخاب 18 واحد در کل کشور به عنوان واحد نمونه خبر داد که یکی از صنایع استان کرمان به عنوان واحد نمونه انتخاب شده و دو مدیر واحد کیفیت از استان کرمان نیز انتخاب شدند.
رییس اتاق بازرگانی، کشاورزی، صنایع و معادن استان کرمان هم با تأکید بر اینکه ما باید با استاندارد آسوده خاطر باشیم؛ انتظارات مردم و مطالبات آنها را کمک به تقویت استاندارد دانست و گفت: چنانچه کالایی استاندارد لازم را نداشته باشد و صادر شود، بازارهای ما در خارج از کشور دچار آسیب میشوند و متأسفانه برخی از بازارهای جهانی را از این بابت از دست دادهایم.
سیدمهدی طبیب زاده افزود: اگر استاندارد را چشم سوم بدانیم باید مورد وثوق طرفین باشد و حتماً استاندارد نباید سلیقهای رفتار کنند بلکه براساس مستندات جهانی رفتار کنند؛ صادرکنندگان انتظار دارند اگر میخواهیم مورد ارزیابی قرار گیرند نباید سلیقهای و منطقهای ارزیابیها شوند.
وی تأکید کرد: استاندارد باید قدرت رقابت را در کشور افزایش دهد و همه جنبههای افزایش رقابت متوجه استاندارد نیست؛ باید برای افزایش قدرت رقابت اقدامات تصریح کننده صورت گیرد برخی از استانداردها لازم نیست و چه ضرورتی دارد که وقت و هزینهای برای این مهم صرف کنیم لذا باید موارد اضافی حذف شوند.
طبیبزاده با بیان اینکه دو سازمان در حال حاضر از کالاهای صادراتی، نمونه برداری میکنند و این دو سازمان اگر با یکدیگر هماهنگ باشند و یک نمونه برداری انجام دهند؛ زمان و هزینه را کاهش مییابد؛ اظهار داشت: اتاق بازرگانی معین اقتصادی شهرستان جیرفت است و متأسفانه در شهرستان جیرفت با آن همه ظرفیت هنوز اداره استاندارد وجود ندارد.
نظر شما