دولت اصلاحات طرح بازسازی خوزستان جنگ زده را متوقف کرد

استاندار خوزستان، با بیان اینکه دولت دهم بیشترین اهتمام را به بازسازی مناطق جنگ زده داشته است، گفت: دولت اصلاحات طرح بازسازی خوزستان جنگ زده را در حالی که به شدت نیاز به بازسازی وجود داشت، متوقف کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، سید جعفر حجازی، استاندار خوزستان، شب گذشته(26 آبان) در نشست مدیران و روحانیون استان خوزستان با رئیس مجلس شورای اسلامی در مسجد اعظم اهواز، با اشاره به ظرفیت بالای استان در بخش گردشگری و میراث فرهنگی به علت وجود بنایای تاریخی در این استان گفت: این ظرفیت تاکنون مورد غفلت واقع شده است.

 

وی با اشاره به بازسازی صورت گرفته بعد از جنگ در برخی شهرهای استان تصریح کرد: این طرح زود تعطیل شد ضمن اینکه بازسازی مورد نیاز استان تنها خیابان و ساختمان نبود بلکه زیرساخت‌ها و بخش  های تجاری و اقتصادی استان در جنگ به کلی از بین رفت و آسیب دید.

 

وی اضافه کرد: متاسفانه این طرح در ابتدای دولت اصلاحات بسته شد در حالیکه شهرهای ما به بازسازی نیاز داشتند به همین دلیل در دو سال اخیر از سوی دولت اعتباری برای بازسازی در اختیار استان قرار می‌گرفت ولی در مجلس کاهش می‌یافت و مبلغی ناچیز به استان می‌رسید.

 

حجازی، اذعان داشت: اغلب شهرهای استان و حتی آنهایی که جنگ به آنها نرسید از جنگ صدمه دیده‌اند، برای نمونه در اهواز 430 هزار حاشیه نشین ناشی از هجوم مردم شهرهای جنگ‌زده به این شهر داریم که این اتفاق در سایر شهرهای استان دیگر نیز رخ داده است.

 

وی به طرح800 هزار هکتاری کشاورزی در استان خوزستان موسوم به «طرح مقام معظم رهبری» اشاره کرد و یاد آور شد: این طرح قرار بود در مدت پنج سال به بهره‌برداری برسد ولی اکنون با گذشت بیش از 15 سال هنوز به جایی نرسیده است.

 

وی با بیان اینکه برای اجرای این طرح 14 هزار میلیارد تومان اعتبار لازم داریم، این در حالی است که سالانه تنها 200 میلیون تومان در اختیار استان قرار می‌دهند، افزود: با این شرایط این طرح زمانی طولانی برای بهره‌برداری کامل صرف خواهد کرد که بی‌شک تاثیر برای کاهش بیکاری در استان از بین می‌رود.

 

استاندار خوزستان، همچنین در خصوص مشکلات واحدهای صنعتی واگذار شده به بخش خصوصی، اشاره کرد و ادامه داد: انتظار داریم در این راه مجلس هم به یاری استان بیاید تا این طرح مهم به زودی به سرانجام برسد.

 

همچنین ناصر سودانی، رئیس مجمع نمایندگان خوزستان، عنوان کرد: بی‌توجهی رژیم شاهنشاهی به استان، وقوع جنگ هشت ساله و اهمال دولتمردان در توسعه استان از اصلی‌ترین دلایل عقب ماندگی استان خوزستان هستند.

 

وی خاطر نشان کرد: مردم خوزستان در طول تاریخ ثابت کرده‌اند انسان‌های وفاداری به انقلاب و شیعه هستند ولی دشمن قصد دارد با سیاه نمایی مشکلات استان به کشور ضربه بزند به همین دلیل دولت باید مشکلات استان را کاهش دهد.

 

وی نسبت به وجود بیماری‌های جدید و صعب العلاج بین مردم این استان به واسطه وقوع پدیده مخرب گرد و غبار هشدار داد و بیان کرد: به واسطه گرد و غبار، این روز‌ها در بیمارستان‌های خوزستان بیمارهای جدید و صعب العلاج در بین مردم و به تعداد فراوان شایع شده که این موضوع برای مردم خطرآفرین است.

 

سودانی، در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار داشت: مشکل انتقال آب از سرشاخه‌های کارون که زندگی و حیات اقتصادی، صنعتی و کشاورزی استان خوزستان به وجود آن بسته است از طرح‌های به اصطلاح «کار‌شناسی شده»  است که بی‌شک باعث نابودی استان خوزستان می‌شود.

 

وی تأکید کرد: اگر این طرح که در تهران بحث اجرای آن است و قرار است طبق آن آب از سرشاخه‌های کارون به فلات مرکزی ایران منتقل شود، اجرا شود بی‌شک جلگه خوزستان به کویر تبدیل می‌شود.

 

وی توضیح داد: همانگونه که رئیس مجلس مانع کلنگ زنی پروژه انتقال آب کارون به فلات مرکزی در ماه رمضان شد، انتظار داریم در روزهای آینده برای توقف کامل این قبیل طرح‌ها وارد کار شود تا شاهد نابودی استان نباشیم.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 84197

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha