به گزارش خبرنگار شبستان، صادق حیدرخانی، مسئول عملیات سوسنگرد در مراسم روز شکست حصر سوسنگرد و بزرگداشت شهدای سوسنگرد با عنوان فرشتههای سوسنگرد در مسجد جامع غدیرخم گفت: مسجد جامع سوسنگرد در سه روز محاصره و بعد از آن به عنوان مقر فرماندهی تجدید قوای نیروهای رزمنده بود.
مسئول عملیات سوسنگرد افزود: در داخل مسجد 250 رزمنده را به گروههای 9نفره تقسیم کرده و آذوقه به آنها داده شد تا محافظت از دور تا دور شهر را به عهده بگیرند.
حیدرخانی با اشاره به 25 آبان 59 یادآور شد: رزمندگان خانهها و ساختمانهایی را که از ارتفاع بیشتری برخوردار بودند، برای دیدهبانی و پاسداری انتخاب کردند، از روز 25 آبان دشمن با بمباران هواپیماها، آتش توپخانهها و کاتیوشاها رزمندگان جان برکف ایران را به شهادت میرساند.
وی ادامه داد: در این عرصه من به همراه شهید تجلی که مامور سرکشی از نیروهای رزمنده و جایگزین کردن و شمارش تعداد افراد و امکانات میپرداختیم، کاملا در محاصره قرار گرفتیم در این شرایط بود که ناگهان خمپارهای به پایم خورد و زخمی شدم. شهید تجلی پای مرا بست و به مسجد جامع سوسنگرد رفتم و اطلاعاتی که بعد از این از شکست حصر سوسنگرد دارم از افرادی است که یا مجروح شده بودند و یا برای تجدید قوا و امکانات به مسجد میآمدند و باید گفت رزمندگان در این مقطع حساس سه روز محاصره، کمبود امکانات جنگی و غذایی را با یاد خدا، امام حسین (ع)، امام خمینی (ره) و به خاطر ملت ایران میجنگیدند و به عبارت شهید چمران اینجا کارکرد ایمان بر آهن نمایان میشود.
حیدرخانی با اشاره به نامه امام خمینی (ره) به عنوان فرمانده و ولیفقیه و مسئول جنگ به رزمندگان اسلام برای آزاد سازی سوسنگرد گفت: بیانات امام روحیه و عزم و اراده رزمندگان برای عملیات را بیشتر کرد، عامل دیگری که در شکست حصر سوسنگرد نقش اساسی داشت، حضور مقام معظم رهبری و شهید چمران در این جبهه بود که موجب وفاق نیروهای رزمنده و مجاهدت دلیرانه عشایر و مردم بومی شد و بعد از آن سوسنگرد هرگز به دست دشمن تسخیر نشد و سقوط نکرد.
وی ادامه داد: حضور شهیدانی همچون فلاحی، کلاهدوز، رستمی، ایمان و عقیده رزمندگان در دفاع از مرزهای اسلامی عامل پیروزی رزمندگان در این نبرد خونین بود. در حقیقت شکست این حصر با سه عامل مهم مردانگی نیروهای بومی، تدبیر حضرت امام خمینی (ره)، تاکتیکهای جنگی شهید چمران و فداکاری بیدریغ نیروهای رزمنده محقق شد.
در حاشیه این مراسم، نیز سردار حیدرخانی به تبیین جایگاه مسجد سوسنگرد پرداخت و به خبرنگار شبستان گفت: مسجد در نظام اسلامی مهمترین پایگاه تربیت و رشد اخلاقی و معنوی است و مکان اوج و پرواز انسانی و رسیدن به کمال است.
وی افزود: مساجد در دوران جنگ منشأ به اوج رسیدن و پرواز فرشتگان آسمانی بودند و مسجد سوسنگرد مصداق بارز این مساجد است.
وی یادآور شد: مسجد جامع سوسنگرد جانپناه و آخرین سنگر دفاعی، فرماندهی کلیه نیروهای رزمنده، بیمارستان صحرایی مجروحان، محل شهادت و عروج شهدا و آخرین سنگر دفاعی شهر سوسنگرد در زمان جنگ بوده است.
فرمانده عملیات حصر سوسنگرد، مسجد جامع این شهر را گواه مظلومیت 250 رزمنده مجاهد این جبهه دانست.
وی ادامه داد: مسجد جامع سوسنگرد رازهای وسیعی همچون آخرین وصیت و اذکار شهدا، تلاوت قرآن، آخرین برنامهریزیهای فرماندهان و نیروهایی که به شهادت رسیدند و مظلومیت و فریاد مجاهدان به عنوان افرادی ناب و پاک و ایثارگر و از جان گذشته را در دل خود جای داده است.
وی خاطرنشان کرد: از روز 23 آبان 59 این مسجد مقر فرماندهی، اعزام رزمندگان به خطوط دفاعی سوسنگرد و تجهیز امکانات و جان پناه و بیمارستانی برای بیش از 50 مجروح به شمار میرود و اسرار مجاهدان را در خود جای داده است.
بنا بر این گزارش، در ادامه مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران با اشاره به اصل مهم ولایت و حادثه غدیر گفت: آنچه امروز دشمنان با آن مخالفت میکنند مسئله ولایت و رهبری و در حقیقت مسئله غدیر است زیرا میدانند که خدای بزرگ ولایت، هدایت، حمایت و حفاظت ایران اسلامی را به وسیله ولایت سرپرستی میکند.
وی افزود: امروز در این دنیای پرآشوب ملت ایران به کمال قدرت ایستاده و مقاومت میکند و تا ظهور مهدی موعود این مقاومت به فضل خدا ادامه دارد.
رییس شورای شهر تهران با اشاره به این نکته که برای اولین بار نیروهای ارتش، سپاه و بسیجی و ستاد جنگهای نامنظم در سوسنگرد با هم به وفاق و همکاری رسیدهاند، بیان کرد: در شش مهر 58 آیتالله خامنهای و دکتر چمران به عنوان نمایندگان امام در شورای عالی دفاع و مجلس شورای اسلامی به خوزستان رفتند و امام برایشان دعا کردند. اولین وفاق و همراهی نیروهای رزمنده با حضور این دو بزرگوار در جبههها رقم خورد.
وی ادامه داد: شهید چمران فرمانده نظامی جنگ، استاد جنگهای چریکی و نامنظم به شمار میرفت.
چمران با اشاره به این نکته که رزمندگان در عملیات حصر سوسنگرد از شهرهای مختلف همدان، اراک، تبریز، تهران بینام و نشان آمده بودند، گفت: این نیروها داوطلبانه آمده بودند و به دلیل پراکندگی از یکدیگر خبر نداشتند.
وی به بیان خاطراتی از عملیات شکست حصر سوسنگرد پرداخت و یادآور شد: 25 آبان حلقه محاصره بسته شد، تا جاییکه ورود و خروج به سوسنگرد غیرممکن به نظر میرسید، ولی در این عرصه تیپ لشکر 92 وارد سوسنگرد شد و محاصره را شکست و ارتش، سپاه و بسیج با همکاری یکدیگر حصر سوسنگرد را شکستند.
رییس شورای شهر تهران به روحیه بالا و هدف والای رزمندگان به ویژه فرمانده دلاور جنگهای نامنظم اشاره کرد و گفت: دستنوشتههای شهید چمران حکایت از انگیزه و اهداف رزمندگان در بحبوحه جنگ دارد. عشق به امام حسین (ع)، ولایتمداری و اطاعت از رهبر در این دستنوشتهها موج میزند. آنچه شهید چمران در عملیات حصر آبادان نوشته مصادف با شب تاسوعا است.
وی اضافه کرد: شهید چمران در این یادداشت نوشته است که «ای خدای بزرگ دست از جهان شستهام و برای ملاقات تو به کربلای خوزستان آمدهام، تا خونم بر خاک داغ خوزستان بریزد و عقده 1400 ساله تاریخ _ که ای کاش در کربلا بود بر دلم فشار میآورد _ را میخواهم برآورده سازم» و این نمونهای از دستنوشتههای شهید چمران است که به بیان اهداف و احساسات این مجاهد در راه خدا میپردازد.
وی ادامه داد: شهید چمران در جبهه سوسنگرد یک نفر نبود بلکه به دلیل تخصص خود به جای چند نفر میجنگید و نه تنها در جنگ بلکه وجودش برای تقویت روحیه رزمندگان نیز مهم قلمداد میشد.
گفتنی است، در پایان این مراسم مسابقهای از حوادث عملیات سوسنگرد طراحی شده بود که برگزار شد و به سه نفر جوایزی به قید قرعه اهدا شد و از خانوادههای شهدا نیز در مسجد غدیرخم با حضور مهندس چمران، امام جماعت مسجد غدیر تجلیل شد.
این مراسم با حضور امام جماعت مسجد، خانواده شهدا، ایثارگران و رزمندگان دفاع مقدس در سالروز حصر آبادان برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما