تعهد ارزی از مشکلات عمده صادرکنندگان است

زادبوم با اشاره به اینکه تعهد ارزی با توجه به شرایط مشکل برگرداندن ارز از مشکلات عمده صادرکنندگان است، گفت: این امر نیاز به تسهیل بیشتر دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «حمید زادبوم» شب گذشته (چهارشنبه 17 مهرماه) در گفتگوی 19 و 30 دقیقه شبکه خبر سیما درباره حجم صادرات با اشاره به اینکه از 42 میلیارد در واقع 20 میلیارد و 948 میلیون دلار صادرات و 21 میلیارد و 221 میلیون دلار واردات کشور بوده است، گفت: نشان دهنده این است که صادرات از نظر ارزشی کاهش 10 درصدی و از نظر وزنی افزایش 22 درصدی داشته است.

 

رئیس کل سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه از نیمه دوم سال گذشته با توجه به تعهد ارزی صادرکنندگان قیمت پایه صادراتی در گمرک کاهش داشته است، گفت: اگر صادرات افزایش هم داشته به دلیل کاهش قیمت گذاری از نظر ارزشی کاهش نشان می  دهد.

 

زادبوم درباره واردات نیز گفت: واردات نسبت به شش ماهه سال گذشته 5.5 درصد کاهش ارزشی داشته اما از نظر وزنی نیم درصد افزایش نشان می دهد. صادرات ما بیشتر در حوزه پتروشیمی، فولاد و میعانات گازی ارقام اول را دارند و اقلام کالای اساسی شامل برنج، ذرت و کنجاله نیز ارقام اولیه واردات را تشکیل میدهند.

 

رئیس کل سازمان توسعه تجارت در ادامه درباره محدودیت واردات اینگونه توضیح داد: در پایان خرداد 97 براساس تصمیم ستاد اقتصاد مقاومتی واردات هزار و 39 قلم کار ممنوع شد که اثر محدودیت و ممنوعیت در سال گذشته بیشتر نشان داده شد.  او افزود: معمولا تاثیر ممنوعیت و محدودیت واردات در پایان سال مشخص می شود.

 

زادبوم درباره چالش های موجود در بخش صادرات نیز گفت: عوامل ساختاری و مقطعی به دلیل شرایط تحریم در این زمینه  وجود دارد که اولین مشکل ساختاری این است که باید با ترغیب صادرکنندگان و بررسی بازار هدف تولید متناسب با بازارهای صادراتی داشته باشیم اما در شرایط تحریم یکی از مشکلات صادرکنندگان هزینه بخش حمل و نقل است.

 

وی در توضیح بیشتر در این باره گفت: یک دلیل آن تغییر نرخ عرض عنوان می شود که سازمان بنادر با ارائه تخفیفات و مشوقات در حمل و نقل زمینی و دریایی در حل مشکلات صادرکنندگان می تواند در حل مشکلات در این حوزه کمک می کند. همچنین در زمینه تولید صادراتی صادرکنندگان نیاز به تامین مالی بهتر نیز دارند.

 

زادبوم درباره نقشه راه صادرات گفت: ما هم راهبرد توسعه صادرات داریم هم نقشه راه اما به دلیل تدوین نقشه راه، نقشه صادرات نیز منطبق با آن تدوین می شود که در آن برای هر 17 کشور بازار هدف نیز نقشه راه تعریف شده است.

 

وی ادامه داد: به دلیل اینکه در برنامه ششم سالانه 21 درصد رشد صادراتی از نظر ارزشی دیده شده اما به دلیل محقق نشدن آن نسبت به برنامه ششم عقب هستیم ولی با توجه شرایط امروز توانسته ایم به پیشرفت هایی برسیم که نشان از موفقیت صادرکنندگان و واردکنندگان و بخش خصوصی در شرایط تحریم دارد.

 

زادبوم درباره تسهیل موانع صادرات و توسعه فضای کسب و کار نیز گفت: تعهد ارزی با توجه به شرایط مشکل برگرداندن ارز از مشکلات عمده صادرکنندگان است که نیاز به تسهیل بیشتر دارد. مدت زمان تسویه ارز  همچنین سوپسید در بخش حمل و نقل و مشوق های صادراتی از جمله درخواست های صادرکنندگان است./

 

کد خبر 841847

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha