به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام محسن قرائتی، رییس ستاد اقامه نماز امروز (26 آبان) در همایش ملی غدیر و بیداری اسلامی ضمن گرامیداشت فررسیدن ایام محرم تصریح کرد: عدم شناخت و بی بصیرتی و همچنین عدم اراده و بیماری جامعه در زمان امام حسن (ع) و امام حسین (ع) بود که با اقدامات بجای این دو معصوم درمان شد.
وی از این دو امام بزرگوار با عنوان پزشک متخصص جامعه در آن دوران یاد کرد و افزود: معاویه در زمان امام حسن (ع) بر مسند خلافت بود و به عنوان خال المومنین و کاتب وحی شناخته می شد و در جریان جنگ با امام دوم شیعیان چهره خود را نمایان ساخت و مردم از خواب غفلت بیدار شدند.
رییس ستاد اقامه نماز ادامه داد: معاویه در زمان جنگ اقدامات فراوانی از جمله فریب فرماندهان سپاه امام حسن (ع) انجام داد و امام نیز با توجه به عدم بصیرت مردم در آن روزگار شرایطی به صلح نامه سفید امضای معاویه افزود و آن را قبول کرد.
وی با اشاره به مواد اضافه شده به این عهد نامه خاطرنشان کرد: این مواد همگی جزو سیاست های قطعی معاویه بود که با انکار زود هنگام آن از سوی حاکم آن دوران این عدم شناخت مردم به شناخت تبدیل شد.
وی تصریح کرد: برخلاف مفاد عهدنامه و پس از مرگ معاویه، یزید بر مسند خلافت نشست و علاه بر شراب خواری به صورت علنی آشکارا می گفت که من با نماز خواندن و یا نخواندن مردم کاری ندارم و فقط قصدم ریاست است.
حجت الاسلام قرائتی افزود: یزید پس از امام حسن (ع) برای ترور امام حسین (ع) برنامه ریزی کرد و ایشان پس از درک مسئله به مکه رفتند و 125 روز در آنجا ماندند تا از فرصت فراهم شده در حج بهترین استفاده را داشته باشد.
وی در ادامه با اشاره به نحوه خروج امام حسین (ع) از مکه گفت: ایشان در روز هشتم ذی الحجه با کاروان و از میان جمعیت برای قیام خود حرکت کردند که اگر دقیق نگاه کنیم، می فهمیم که همه این موارد ابزاری برای بیدار کردن مردم است و همچنین ایشان در جریان اتفاق های کربلا نیز به دقت افرادی را انتخاب کرده و با خود بردند که در آینده نسبت به حوادث کربلا اطلاع رسانی کامل صورت گیرد.
رییس ستاد اقامه نماز از حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع) به عنوان دو خبرنگار واقعه عاشورا یاد کرد و افزود: حضرت زینب (س) به عنوان مهم ترین مدیر بحران در جهان است و در همین راستا باید کل زندگی امام حسین (ع) را به عنون یک مدیر بحران موفق مورد بررسی قرار داد.
وی خطاب به طلاب گفت: برادران طلبه زندگی اهل بیت (ع) را بیشتر بررسی کنید، چرا که طلبه باید از روز اول که وارد این عرصه می شود به امر تبلیغ اشتغال یابد.
وی در ادامه به اشارات قرآن کریم در خصوص طلبه های خارجی گریزی زد و افزود: طلاب خارجی که جهت کسب علوم دینی به ایران مراجعت می کنند باید به کشورهای خود بازگشته و این معارف را به گوش جهانیان برسانند.
حجت الاسلام قرائتی تصریح کرد: یکی از مهم ترین مسائل در تبلیغ طلاب استقبال از گفتگوی چهره به چهره با مردم است، شما نباید از گفتگوی خصوصی و یا ترتیب دادن جلسه بحث به ویژه در خصوص مسائل عنوان شده در نهج البلاغه در سطح معابر غفلت کنند.
وی از عاشورا و قرآن مجید به عنوان انرژی مهم و تاثیرگذاری همچون انرژی هسته ای یاد کرد و افزود: اگر در هر مسئله ای ندای یا حسین شنیده شود به زودی می بینیم که 70 میلیون مسلمان بدون توجه به مادیات به عرصه می آیند و ما نباید از این مسائل غفلت کنیم.
رییس ستاد اقامه نماز خاطرنشان کرد: یکی از مسائل مهم در خصوص حوزه های علمیه تعطیلات فراوان آن است که به علت گرمای هوا تابستان ها کاملا تعطیل می باشد و طلاب در طول سال 120 روز از سال را درس می خوانند و دو سوم سال حوزه ها تعطیل می باشند.
وی افزود: این همه تعطیلات در حوزه ها فاجعه است، ما در هیچ زمانی تا به این حد امکانات نداشته ایم و با وجود شکست تئوری های شرق و غرب درب ها به روی تئوری های اسلامی باز است.
حجت الاسلام قرائتی با اشاره به لزوم برگزاری جلسه های تفسیر در حوزه خاطرنشان کرد: بخش عظیمی از جوان های ما نماز نمی خوانند؛، راه دعوت آنها به سمت نماز فرمولی خاص دارد که باید این فرمول در حوزه تدریس شود.
وی در ادامه با تاکید بر اهداف پیش روی حوزه های علمیه گفت: طلاب اگر می خواهید، دنیا کنار شما باشد، باید قرآن و نهج البلاغه همیشه کنارتان باشد و بتوانید در هر زمانی از این دو کتاب عظیم الشان تفسیر ارائه دهید.
پایان پیام/
نظر شما