عبدالرضا عزیزی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهارداشت: با توجه به روند پیری جمعیت، پیش بینی میشود جمعیت سالمند ایران تا سال ۱۴۰۰ به ۱۰ درصد، سال ۱۴۲۵ به ۲۲ درصد و تا سال ۱۴۳۰ به بالای ۳۰ درصد، معادل ۲۷ میلیون نفر برسد، یعنی از هر سه نفر جمعیت کشور، یک نفر سالمند باشد.
رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی علاوه بر مشکلات دارو، درمان و هزینه ها، یکی از مشکلات مبتلابه قشر سالمند را «تنها ماندن» عنوان کرد و گفت: این امر باعث آسیب روحی و روانی به آنان شده و موجب افسردگی آنان می شود.
نماینده مردم شیروان در مجلس، کمبود متخصص طب سالمندی را از دیگر مشکلات این قشر برشمرد و افزود: هم اینک به بیش از دوهزار متخصص طب سالمندی در ایران نیاز است.
عزیزی افزود: نیاز است مشکلات سالمندان، پیش از درگیری با عوارض آن پیش بینی و چاره جویی شود چرا که پیشگیری بهتر از درمان است و با توجه به اینکه نگهداری از سالمندان روز به روز سخت تر می شود، باید به جامعه در این خصوص آموزش های لازم داده شود.
رییس کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به تصویب همسان سازی حقوق بازنشستگان در خانه ملت، گفت: البته به اندازه ای که تورم بالا رفته، حقوق بازنشستگان افزایش پیدا نکرده که امسال برای همسان سازی حقوق بازنشستگان، ۱۲۰ هزار میلیارد ریال و سال آینده نیز ۱۵۰ هزار میلیارد ریال لازم است.
۱۶ هزار و ۶۰۹ نفر از جمعیت ۱۵۷ هزار نفری شیروان را سالمندان تشکیل میدهند که بر این اساس نرخ سالمندی در این شهرستان افزون بر ۱۰ درصد و بیش از میانگین کشوری آن است.
تاکید فرماندار اسفراین بر تسریع در ساخت منازل سیلزدگان
فرماندار اسفراین با تاکید بر تسریع در روند بازسازی واحدهای مسکونی سیلزده شهرستان گفت: تا پایان سال جاری باید عمده کار ساخت و احداث منازل خسارت دیده از سیل انجام شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اسفراین؛ طاهر رستمی در جلسه ستاد بازسازی مناطق سیل زده شهرستان گفت: بازسازی مناطق سیل زده شهرستان باید با بهره گیری از تلاش همه دستگاه ها، نهادها و بانکها در کمترین زمان ممکن محقق شود.
فرماندار اسفراین، افزود: برنامهریزیها باید به گونهای باشد که از همه توان نیروها و نهادها حداکثر بهره گیری شود و بروکراسی اداری و مقررات دست و پاگیر، مانع و موجب کندی در همکاری ها برای بازسازی منازل خسارت دیده سیل نشود.
رستمی با تاکید بر تسریع در روند کار و اتمام بازسازی منازل روستایی تا قبل از شروع فصل سرما گفت: تا کنون برای 885 واحد خسارت دیده پرونده تشکیل شده که برای تعدادی از این پرونده ها با بانک های عامل قرارداد منعقد شده که پیمانکار باید پی کنی و فوندانسیون و ساخت منازل را آغاز کند.
وی گفت: تا پایان آبان ماه سال جاری بخشی از مراحل کار به ویژه منازل مددجویان کمیته امداد جهت بهره برداری و افتتاح آماده می شود.
رستمی افزود: تعیین تکلیف پرونده خسارت دیدگانی که متقاضی بازسازی منازل خسارت دیده خود نیستند نیز باید در اسرع وقت انجام شود.
گفتنی است؛ بارندگی های بهار امسال سبب جاری شدن سیل در برخی نقاط شهرستان اسفراین و موجب تخریب و خسارت به برخی منازل روستایی در شهرستان اسفراین شد.
۷ مجوز بی نام حوزه گردشگری، سرمایه گذاران خود را پیدا کرد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی با اشاره به شناسایی ۴۴ فرصت سرمایه گذاری در حوزه گردشگری گفت: برای هفت مجوز بی نام این حوزه، سرمایه گذاران اعلام آمادگی کرده اند.
به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی؛ حبیب یزدان پناه در نشستی با عنوان گردشگری و توسعه که با حضور فعالان و علاقه مندان این حوزه برگزار شد، اظهار داشت: مجوزهای بی نام به منظور کاهش مدت زمان و موانع پیش روی سرمایهگذاران در استان صادر می شود که تا کنون هفت مجوز بی نام حوزه گردشگری، به نام سرمایه گذاران ثبت شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی، بیان کرد: با این اقدام تلاش داریم تا بیش از پیش توجه سرمایه گذاران را جلب و امور آنان را تسهیل کنیم، چرا که رونق اقتصادی و توسعه گردشگری با جذب سرمایه گذاری در این حوزه میسر می شود و رویکرد اداره کل میراث فرهنگی استان در این زمینه حمایت همه جانبه است.
وی با اشاره به مشوق هایی که برای سرمایه گذاران در نظر گرفته شده عنوان کرد: حذف محدودیت پروژه ها برای استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی از جمله مهم ترین مشوق ها بوده و نیز عزم و حمایت استاندار خراسان شمالی در توجه به حل مشکلات سرمایه گذاران و کاهش زمان که از منابع مالی برای سرمایه گذاران مهم تر است.
یزدان پناه گفت: خراسان شمالی به دلیل قرار گرفتن در مسیر زائران میلیونی بارگاه امام هشتم، دارا بودن جاذبه های گردشگری و طبیعت چهار فصل و نیز تنوع فرهنگ و اقوام گوناگون، شرایط ویژه و پتانسیل بالقوه ای در زمینه گردشگری دارد که به فعلیت رسیدن این پتانسیل ها مستلزم هم افزایی تمام دستگاه ها و قرار گرفتن آنها در کنار یکدیگر برای دستیابی به توسعه است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی با اشاره به شناسایی 44 فرصت سرمایه گذاری در حوزه گردشگری استان، گفت: این پروژه ها شامل مجتمع های تفریحی، توریستی، خدمات رفاهی، کمپ، اکو کمپ، رستوران های سنتی و... بوده و مکان جانمایی آنها نیز در محور اصلی و جاده آسیایی است.
وی ابراز امیدواری کرد: با سرمایه گذاری و بهره برداری از این پروژه ها بتوانیم در گام اول از ظرفیت مسافران عبوری استفاده و ماندگاری آنان در استان را تثبیت کنیم و در گام بعد بتوانیم خراسان شمالی را از معبر به مقصد تبدیل کنیم.
فروش ۱۲ میلیارد ریالی یازدهمین نمایشگاه کتاب خراسان شمالی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی گفت: مردم فرهنگ دوست استان در یازدهمین نمایشگاه استانی کتاب، ۱۲ میلیارد ریال کتاب خریدند که از این مقدار، پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال آن از طریق خرید بُن کتاب انجام شد.
حسین فرخنده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: خراسان شمالی به لحاظ استقبال مردم و خرید کتاب، پُررونق ترین نمایشگاه کتاب را تجربه کرد.
وی، با اشاره به استقبال کم نظیر مردم از یازدهمین نمایشگاه کتاب استان اظهارداشت: حدود 65 هزار نفر از این نمایشگاه بازدید کردند که طبعا این استقبال خوب همچون گذشته باعث استقبال ناشران از نمایشگاه های استان خواهد شد.
فرخنده، از تقاضای افزایش 100درصدی سهمیه بُن کتاب در نمایشگاه سال بعد خبر داد و افزود: طی مکاتبه انجام شده با موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران این موضوع در دست اقدام و پیگیری است.
وی، از مردم فرهنگ دوست خراسان شمالی همکاری و همراهی های مسئولان استان، معاونت فرهنگی، وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی، موسسه نمایشگاه های فرهنگی ایران و اعضای ستاد اجرایی نمایشگاه کتاب قدردانی کرد.
گفتنی است؛ در این نمایشگاه 251 ناشر از سراسر کشور 55 هزار عنوان کتاب را عرضه کردند و همچنین از 23 عنوان کتاب رونمایی و 13 نشست تخصصی در حوزه کتاب و کتابخوانی برگزار شد.
یازدهمین نمایشگاه کتاب خراسان شمالی از 10 مهرماه در محل مصلی امام خمینی (ره) بجنورد آغاز بکار کرد و شب گذشته 15 مهرماه به کار خود پایان داد.
شبستان گزارش می دهد؛
ساماندهی ورودی و خروجی شهر فاروج همچنان چشم انتظار تعیین تکلیف میدان ها
تعریف دو میدان برای ورودی شهر فاروج از سمت شهرستان قوچان و خروجی شهر از سمت شهرستان شیروان، چند سالی است که در برنامه های شورای شهر و شهرداری مطرح شده اما هنوز این طرح ها مجال خارج شدن از روی کاغذ را نیافته است.
خبرگزاری شبستان _ فاروج؛ چندین سال است که از تعریف دو میدان برای ورودی شهر فاروج از سمت شهرستان قوچان و خروجی شهر از سمت شهرستان شیروان به عنوان مقدمه ساماندهی مبلمان این مبادی یاد می شود اما به رغم اینکه بارها شورای شهر در مصاحبه هایشان با رسانه های مختلف خبر از مصوب شدن و عملیاتی شدن دو میدان در آینده های نزدیک داده اند اما همچنان این طرح ها بر روی کاغذ باقی است و این در حالی است که بخشی از مشکلات ترافیکی و نقاط حادثه خیز شهرستان به ویژه در بخش خروجی فاروج از سمت شهرستان شیروان به تعیین تکلیف این میدان ها مرتبط است.
میدان های تعریف شده در ورودی های شهر فاروج تعیین تکلیف نشده است
معاون فرماندار فاروج در این خصوص گفت: انجام سایر اقدامات برای ورودی شهر منوط به تعیین تکلیف میدان های تعریف شده است تا بعد از عملیاتی شدن بتوان به طرح های متناسب با این فضاها اندیشید.
رضا قاسم زاده افزود: به رغم برگزاری سه جلسه شورای ترافیک از ابتدای سال، تعیین مهلت 10 روزه به شهرداری برای ارائه جزئیات طرح های میدان ها در ورودی شهر، هنوز حرکتی صورت نگرفته است.
وی با اشاره به اینکه اعتبار مجزایی برای ورودی شهر با توجه به قرار گرفتن به عنوان پیشانی خراسان شمالی اختصاص نیافته است، گفت: در اعتبارات تملک دارایی ها که به شهرداری اختصاص می یابد، بخشی از ارقام برای توسعه فضای سبز و کمک به زیباسازی شهر است.
قاسم زاده گفت: در شورای ترافیک تمام موارد مربوط به میدان ها بررسی و به شهرداری برای تعیین تکلیف اعلام شده اما هنوز اقدامی از سوی شهرداری صورت نپذیرفته است.
وی با اشاره به در دست بازنگری بودن طرح تفصیلی شهر فاروج گفت: این روند می تواند به بهبود شرایط کمک کند اما به رغم جانمایی یکی از میدان های جدید هنوز ریز پروژه ها از سوی شهرداری به کمیته فنی و شورای ترافیک شهرستان ارائه نشده است.
باز هم پای اعتبارات در میان است
شهردار فاروج هم گفت: کمبود اعتبارات از یک سو، رقم پایین تخصیص ها از سوی دیگر بر روند فعالیت ها اثر گذاشته و آن را کُند کرده است.
مجتبی حسین پوران افزود: با توجه به محدودیت های اعتباری، طرح خاصی برای مناسب سازی ورودی شهر نداریم.
وی با اشاره به اینکه از دو میدان تعریف شده در ورودی شهر از دو سمت قوچان و شیروان، میدان مسیر قوچان مصوب نشد، بیان داشت: ساخت میدان در مسیر ورودی شهر از سمت شهرستان شیروان به تصویب رسیده اما در تملک مسیر هنوز کار به پایان نرسیده و توافقی صورت نگرفته است.
رییس اداره بهزیستی شیروان:
۱۲۶ متقاضی فرزندخواندگی، پشت نوبت تحویل کودک هستند
رییس اداره بهزیستی شیروان گفت: هم اینک ۱۲۶ متقاضی فرزندخواندگی در این شهرستان، پشت نوبت تحویل کودک هستند.
علی اکبر آرام در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهارداشت: از مجموع کل متقاضیان فرزندخواندگی ۱۰۶ متقاضی بدون فرزند، ۱۲ دختر مجرد و هشت مورد متقاضی فرزند دوم و سوم هستند.
رییس اداره بهزیستی شیروان گفت: از ابتدای امسال ۳۳ پذیرش در مراکز این شهرستان صورت گرفته و اعتیاد والدین منجر به سلب صلاحیت نگهداری فرزند از آنان شده است.
آرام با بیان اینکه هم اینک در سه مرکز کودکان بدسرپرست و بی سرپرست شیروان ۴۰ کودک در سنین ۱۴- ۲ سالگی نگهداری می شوند، افزود: طی مدت سال جاری، دو فرزندخواندگی و ۳۷ ترخیص با تلاش های مددکاری و فراهم کردن شرایط مساعد به خانواده خودشان واگذار شده است.
شهرستان شیروان سه مرکز نگهداری کودکان بدسرپرست و بیسرپرست شامل شیرخوارگاه مختلط حضرت فاطمه(س)، مرکز پسرانه امام رضا(ع) و مرکز دخترانه حضرت زینب(س) دارد.
۱۱ تخلف زیست محیطی در شیروان ثبت شد
مسئول روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: در نیمه نخست امسال، ۱۱ تخلف زیست محیطی در شهرستان شیروان ثبت شد.
حسن پهلوان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهارداشت: تاکنون از این تعداد، چهار پرونده مختومه شده است.
مسئول روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: همچنین در این بازه زمانی هشت مورد صید غیرمجاز آبزیانٰ، ۳۳ مورد شکار غیرمجاز پرندگانٰ، پنج مورد شکار غیرمجاز پستاندارانٰ، یک مورد زنده گیری پرندگان و یک مورد زنده گیری پستانداران انجام شده است.
پهلوان کشف دو سلاح غیرمجاز، مهار یک مورد آتش سوزیٰ و ۱۲ مورد تیمار وحوش و رهاسازی حیوانات را از دیگر اقدامات انجام شده این اداره در نیمه نخست امسال عنوان کرد.
مسئول روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: متخلفان در این مدت بیش از ۴۱۹ میلیون ریال خسارت زدند که بر اساس پرونده های تشکیل شده حدود ۲۱۷ میلیون ریال از این افراد وصول شد.
شهرستان شیروان با سه هزار و ۷۸۹ کیلومترمربع وسعت که از شمال به کشور ترکمنستان، از جنوب به شهرستان اسفراین، از شرق به شهرستان فاروج و از غرب به بجنورد محدود میشود، دارای منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی هم مرز با کشور ترکمنستان است. این منطقه از متنوعترین زیستگاههای گونههای وحشی ایران و یکی از مهمترین ذخیره گاه های زیستی و جانوری کشور محسوب میشود.
منطقه گلیل و سرانی واقع در شمال شهرستان شیروان، گونه های شاخصی چون قوچ اوریال، پلنگ ایرانی، کل و پرندگانی مانند هما، کرکس، عقاب طلایی، کبک دری و … را در خود دارد.
نظر شما