اجرای طرح ملي واكسيناسيون فراگير و رايگان طيور در ایلام/ محموله‌های فرآورده‌های گوشتی موکب‌های اربعین بازرسی می‌شوند

مدیرکل دامپزشکی استان ایلام، گفت: در تلاش هستیم در يك فرجه زماني حداكثر ۳ ماهه بيش از یک‌میلیون و ۸۰۰ هزار رأس دام سبك و حدود ۵۰ هزار رأس دام سنگين را برعلیه بيماري تبی برفکی در استان واكسينه کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام «وهاب پیرانی» صبح امروز (16 مهر) در  نشست خبری با اصحاب رسانه  این استان، اظهار کرد: ارزش سرمایه دامی استان ایلام شامل دام، تأسیسات و تجهیزات، بیش از 3 هزار میلیارد تومان بوده و سالیانه بیش از 170 هزار تن انواع فرآورده‌های خام دامی به ارزش حدود 2 هزار میلیارد تومان در استان تولید می‌شود.

 

وی، تصریح کرد: وظيفه دامپزشكي حفظ و حراست از اين سرمايه دامي، تأمين بهداشت دام، كنترل، پيشگيري و مبارزه با بیماری‌های مشترك بين انسان و دام و تأمين بهداشت فرآورده‌های خام دامي و درنهایت تأمين سلامت و امنيت غذايي جامعه است.

 

پیرانی، یادآور شد: برابر اعلام سازمان بهداشت جهاني، از ميان 1709 عامل بیماری‌زا و عفوني براي انسان كه تاكنون شناخته‌شده است، 832 عامل بين انسان و دام مشترك بوده و از طريق دام بيمار يا مصرف فرآورده‌های آلوده به انسان منتقل می‌شود و همچنين بيش از 90 درصد آلودگی‌های انگلي در انسان منشاء دامي داشته و بيش از 60 بیماری‌های نوپديد و بازپديد نيز مشترك بين انسان و دام بوده و از دام به انسان سرايت پيدا می‌کنند.

مدیرکل دامپزشکی استان ایلام با اشاره به اینکه در استان ایلام ساليانه بين 5/6 تا 7 ميليون نوبت سردام بر عليه انواع بیماری‌های دامي و بیماری‌های مشترك بين انسان و دام به‌صورت رايگان واكسينه می‌شود، گفت: ارزش ريالي نهاده‌های رايگان مصرفي در استان شامل واکسن‌ها و فرآورده‌های بيولوژيك اختصاص‌یافته براي مایه‌کوبی و تستهاي تشخيصي دام و طيور و آبزيان در طول یک سال گذشته بيش از 50 ميليارد ريال بوده است.

 

وی افزود: فعالیت‌های دامپزشكي بسيار گسترده بوده و اين اداره كل با تکیه‌بر شبكه گسترده واحدهاي فني واداری در اقصي نقاط استان شامل 20 واحد فني و اداري و بهره‌مندی از نيروي متخصص و متبحر و امكانات و تجهيزات مدرن و روز دنيا و با دارا بودن يكي از پیشرفته‌ترین آزمایشگاه‌های سطح كشور و با اجراي برنامه‌های كنترلي، پيشگيرانه، مبارزه و پايش و مراقبت از بیماری‌های دام طيور، آبزيان، انجام اقدامات بهداشتي و قرنطینه‌ای در خصوص دام و فرآورده‌ای خام دامي، نقش بی‌بدیلی در حفظ و حراست از سرمايه دامي استان دارد.

 

پیرانی با اشاره به اینکه بيش از 25 هزار خانوار بهره‌بردار دام و طیور در استان ایلام وجود دارد، تصریح کرد: تأمين بهداشت دام و كنترل بیماری‌های مشترك بين انسان و دام، افزايش توليد محصولات دامي و تأمين امنيت غذايي آحاد جامعه و تثبيت اشتغال موجود در اين بخش ازجمله اهدافی که با تلاش مجموعه همکاران دامپزشکی در استان حاصل می‌شود.

 

وی با تأکید بر اینکه در 6 ماهه اول سال جاری در برخي از بیماری‌ها مانند تب برفكي و هاري تعداد کانون‌ها نسبت به مدت مشابه سال قبل كاهش محسوس داشته است، گفت: البته به علت وقوع سيل در استان‌های هم‌جوار و فراواني پشه‌ها، متأسفانه در اواخر بهار با شيوع گسترده بيماري لمپي اسكين در جمعيت دام سنگين استان مواجه شديم كه با اقدام به‌موقع و واكنش سريع اکیپ‌های عملياتي و مایه‌کوبی بيش از 36 هزار رأس گاو و گوساله در ظرف مدت كمتر از يك ماه، بيماري كنترل و از بروز تلفات و خسارت به جمعيت دامي جلوگيري به عمل آمد.

 

پیرانی یادآور شد: همچنين برابر اعلام مركز بهداشت استان تعداد کانون‌های بيماري بروسلوز در شش‌ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 10 درصد کاهش‌یافته كه اجراي طرح كنترل هدفمند بيماري بروسلوز و انجام واكسيناسيون منظم دام‌های حساس برعلیه بيماري بروسلوز نقش مهمي در كنترل اين بيماري و كاهش کانون‌های انساني داشته است.

 

مدیرکل دامپزشکی استان ایلام بابیان اینکه در طول سال گذشته 2 میلیون و 780 هزار و 62 رأس دام سبك و سنگين برعلیه بيماري بروسلوز واكسينه شده است، ابراز کرد: در شش‌ماهه اول سال جاری با يك رشد 30 درصدي 364 هزار و 695 رأس دام سبك و سنگين برعلیه بيماري بروسلوز واكسينه شده است.

 

وی بابیان اینکه در شش‌ماهه اول سال جاری هيچ موردي از بيماري سل و مشمشه در دام مشاهده نشده است، گفت: با توجه به شروع فصل كوچ عشاير کوچ رو استان‌های هم‌جوار، به‌منظور ایمن‌سازی جمعيت دامي استان در برابر بيماري بسيار خطرناك تب برفكي از ابتداي مهرماه سال جاری واكسيناسيون سراسري و رايگان جمعيت دام سبك و سنگين بر عليه بيماري تب برفكي شروع شده است.

 

پیرانی ابراز کرد: در تلاش هستیم در يك فرجه زماني حداكثر 3 ماهه بيش از یک‌میلیون و 800 هزار رأس دام سبك و حدود 50 هزار رأس دام سنگين را برعلیه اين بيماري واكسينه نمائيم و در همين 15 روز ابتداي مهرماه 385 هزار رأس دام سبك و 5 هزار و 800 رأس دام سنگين بر عليه اين بيماري واكسينه شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان ایلام، با اشاره به اینکه از ابتداي سال جاری تاكنون هیچ‌گونه كانوني از بیماری‌های تب كريمه كنگو (CCHF) و آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و بيماري VHS در آبزيان مشاهده نشده است، افزود: از ابتداي سال جاری و براي مبارزه با انگل‌های داخلي و خارجي بدن دام 316 هزار و 890 رأس دام سبك و سنگين و 667 هزار مترمربع جايگاه نگهداري دام سم‌پاشی شده است.

 

وی تصریح کرد: از ابتداي سال جاری و با همكاري دستگاه‌های ذی‌ربط ازجمله ارگانهاي امنيتي و سازمان صمت و تعزيرات در قالب گشت‌های مشترك و در راستاي نظارت بر داروخانه‌ها و شرکت‌های دارويي و مبارزه با قاچاق و عرضه خارج از شبكه دارو، واكسن و مواد بيولوژيك دامي 300 قلم انواع داروهاي غیرمجاز و تاریخ‌مصرف گذشته به تعداد 143 هزار و 949 عدد/ليتر به ارزش تقريبي 10 ميليارد ريال ضبط گرديده است.

 

پیرانی یادآور شد: در شش‌ماهه اول سال جاری 45 هزار مورد بازديد از اماكن توليد، نگهداري، توزيع و عرضه فرآورده‌های خام دامي سطح استان انجام‌شده است که در اين بازديدها، 1160 مورد غیربهداشتی مشاهده‌شده كه 169 مورد با تشكيل پرونده به مراجع قضايي ارجاع داده‌شده و 35 مكان غیربهداشتی نيز پلمپ گرديده است.

 

مدیرکل دامپزشکی استان ایلام گفت: در شش‌ماهه اول سال جاری بر كشتار 12623 رأس دام سبك و سنگين در کشتارگاه‌های سطح استان نظارت بهداشتي صورت گرفته و 6300 كيلوگرم انواع فرآورده‌های غیرقابل‌مصرف، آلوده و تاریخ‌مصرف گذشته از کشتارگاه‌ها و مراكز نگهداري، توزيع و عرضه، ضبط و معدوم شده است.

 

وی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون نظارت بهداشتي بر كشتار یکی میلیون و 135 هزار قطعه طيور كشتار شده در كشتارگاه صنعتي طيور استان توسط این اداره کل صورت گرفته و 36 هزار قطعه طيور آلوده و غیرقابل‌مصرف ضبط و معدوم شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان ایلام ابراز کرد: تمام محموله‌های فرآورده‌های گوشتي موکب‌های اربعين به مقصد كشور عراق توسط بازرسين بهداشتي دامپزشكي مستقر در قرنطينه دامي مرزي مهران بازرسي بهداشتي شده و سپس اجازه خروج به آن‌ها داده می‌شود.

 

پیرانی گفت: طرح ملي واكسيناسيون فراگير و رايگان طيور بومي استان برعلیه بيماري نيوكاسل هم‌زمان با سراسر كشور از ابتدای مهرماه در سطح تمام روستاهاي استان آغازشده که اين طرح در استان با همكاري و مشاركت بسيج مهندسين سپاه امیرالمؤمنین (ع) استان و با ساماندهي حدود 70 اكيپ عملياتي و نظارتي، مشتمل بر 200 نفر نيروي عملياتي و كارشناس در حال اجراست.

 

وی خاطرنشان کرد: اين طرح در دو فاز و به فاصله 4 ماه انجام می‌شود و واكسيناسيون به‌صورت آشاميدني است و پیش‌بینی می‌شود كه در طول اجراي طرح بيش از 450 هزار قطعه انواع طيور بومي روستائيان و عشاير در 620 روستاي استان در مدت 20 روز كاري به‌صورت رايگان برعلیه بيماري نيوكاسل واكسينه شوند.

 

 

 

 

کد خبر 841129

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha