به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست ششمین جشنواره عکس نور نگار صبح امروز دوشنبه ۱۵ مهر با حضور محمد فروغی، مدیر موسسه نورنگار، مسعود افشانی، دبیر جشنواره و افشین بختیار،علیرضا کریمی صارمی و امیرعلی جوادیان اعضای هیات داوران این جشنواره در موسسه نورنگار برگزار شد.
در این نشست « امیرعلی جوادیان » با بیان اینکه دغدغه فرهنگی داشتن با سمت فرهنگی داشتن با یکدیگر فرق می کند، گفت: آنچه امروز جشنواره عکس نور نگار را امروز به دوره ششم رسانده دغدغه فرهنگی بوده است.
داور ششمین جشنواره عکس نور نگار با اشاره به موضوع اصلی جشنواره که به بازارهای قدیمی و بازارهای محلی ایران می پردازد به نقش بازار در فرهنگ ایرانی اشاره کرد و گفت: بازارهای ایرانی مجموعهای از فرهنگ خاص ایرانی است، بازار کمپلکسی از مسایل مختلف بود چنانچه میبینیم مساجد قدیم اکثرا در بازارها ساخته میشدند و بسیاری از امور خیر در بازار اتفاق می افتاد .
وی با اشاره به تعالی گری در هنر ایرانی که باعث ماندگاری و کاربردی شدن این هنر شده است، اظهار کرد: هنر ایرانی در تمامی عرصهها کاربردی و برای تعالی انسان است. مثلا سی و سه پل در عین حال که زیباست، محل عبور و کاربردی است اما در مقابل، برج ایفل گرچه زیباست اما کاربرد خاصی ندارد. معماری ایرانی آرامبخش است و حتی رنگ لاجوردی کاشیها آرامش میدهد و ضربان قلب را پایین میآورد.
این عکاس پیشکسوت با اشاره به ثبت آئین های مختلف کشور توسط عکاسان گفت: سال ۳۶۵ روز است اما ما در کشورمان حدود ۵۰۰ رسم داریم و عکاسان هستند که به عنوان تاریخ نگار میتوانند با حضور در روستاها، این آیینها را ثبت کنند.
داور ششمین جشنواره عکس نور نگار تصریح کرد: مجله تایم با یک قرن قدمت ۵۰ هزار عکس از ایران دارد اما نورنگار با ۵ سال برگزاری، اکنون ۶۰ هزار عکس دارد و این موفقیت بزرگی است.
نظر شما