به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، سردار «سید یحیی رحیم صفوی» امروز دوشنبه (۱۵ مهر) در هشتمین گردهمایی مؤسسات حفاظتی و مراقبتی گفت: طی چند سال گذشته نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران یه یک نیروی مقتدر، هوشمند و کار امد در منطقه غرب آسیا تبدیل شده است، نیروی انتظامی ما این توان را دارد که تجربیات خود را در جهت برقراری امنیت پایدار به کشورهای منطقه منتقل کند،امروز جوانان ما آرزوی عضویت در این نیرو را دارند. به پلیس های کشورهای دیگر هم آموزش می دهند، امروز نیروی انتظامی خدمتگزار مردم است و در برخورد با مجرمان با صلابت و اقتدار عمل میکند.
مشاور عالی فرمانده کل قوا با بیان اینکه در آستانه اربعین حسینی قرار داریم تصریح کرد: هر ساله میلیون ها نفر به جمعیت اربعین افزوده می شوند این حرکت، یک حرکت عظیمی است که از همه کشورهای جهان و از همه مذاهب در آن شرکت می کنند، سنگ اندازی دشمنان برای ترساندن مردم ما است ولی مردم ما نمی ترسند و عاشق امام حسین (ع) هستند و جانشان را هم فدا می کنند.
وی با بیان اینکه پلیس پیشگیری 725 موسسه در سطح کشور دارد افزود: حدود یک هزار نفر هم در این موسسات مشغول به فعالیت هستند و تا برنامه ششم توسعه قراراست به دو برابر افزایش یابد ولی مجموعه نیروی انتظامی، دولت و قوای سه گانه باید از این توسعه مردم پایه حمایت کنند.
سردار صفوی با اشاره به امنیت داخی اظهار کرد: طی 50 سال گذشته و هم اکنون شرایط امنیتی کشورها تغییر یافته است به گونه ای که در حال حاضر امنیت برخی از کشورها تبدیل به یک معمای امنیتی شده است نمی توانند آن را حل کنند مانند کشور فرانسه که 50 روز است نتوانسته شورش های داخلی خود را آرام کند بنابراین دولت ها در مقابل جریان های اجتماعی کشورشان ناتوان شده اند.
دستیار فرمانده کل قوا با بیان اینکه عامل تهدید امنیتی، حوزه تهدید و موضوع تهدید سه عامل معمای امنیتی جدید هستند، خاطر نشان کرد: عامل تهدید هم از نظر کیفی و هم از نظر سنی تغییر کرده است در واقع هم انگیزه ها و هم نوع تهدید کننده متفاوت است لذا باید ابتدا عامل تهدید را بشناسیم و سپس با روان شناسی قوی با آن برخورد کنیم و منظور از حوزه تهدید هم حوزه جغرافیای تهدید است که در حال حاضر تهدیدات محیط جغرافیای شهری بسیار بیشتر از روستاها می باشد، چون بیش از 70 درصد جمعیت ایران در شهرها ساکن هستند و این مساله مربوط به همه کشورهای دنیا است، تا پایان قرن نوزدهم 10 درصد جمعیت شهرنشین بود قبل از قرن بیستم از 50 درصد گذشت و جمعیت شهرها از مرز 200 هزار نفر عبور کرد در قرن 22 پیش بینی می شود بیش از 70 درصد جمعیت دنیا شهرنشین شود که خود این جمعیت قابل تهدید است، چون همه مردم که انسان های سالم و سر به راهی نیستند لذا آیتده امنیت شهرها در گروه جمعیت شهر نشین است و اگر مردم قانومدار نباشند کار پلیس افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه برقراری امنیت تهران کار بسیار مشکلی است تصریح کرد: امنیت تهران یعنی امنیت ایران و امنیت تهران هم بستگی به امنیت مرزها دارد در حوزه تهدید هم باید گفت کشورهایی که بیش از چهار کشور همسایه داشته باشند در 70 سال گذشته با بیشترین تهدیدات داخلی مواجهه بودند، اگر کشور همسایه هم فقیر و مشکلات زیادی هم داشته باشد، بیشتر سر ریز کشورهای همسایه دیگر می شود.
وی با بیان اینکه موضوع تهدید هم متفاوت است افزود: نیروهای انتظامی باید با دقت رابطه موضوع تهدید و عامل تهدید و حوزه تهدید را بشناسند قدرت پیشگیری زنانی است که عامل تهدید را پیشگیری کنید و موضوع تهدید را بشناسید.
سردار صفوی اظهار کرد: اگر عزم و اراده تما ارکان نظام و نیروی انتظامی برای اجرایی کردن آیین نامه ها و قانون مصوب باشد در برنامه ششم توسعه به یک امنیت پایدار خواهیم رسید این مهم فقط هم از عهده پلیس ساخته نیست بلکه باید دولت، دستگاه قضایی و همه دستگاه های مربوطه پای کار بیایند.وی در ادامه تصریح کرد: اساس و رویکرد پیشگیرانه نسبت به رویکرد کشف جرم هم ارزانتر تمام می شود و هم زمانش کمتر است و هم ارزش بالاتری دارد ایجاد رویکرد پیشگیرانه باید در کراکز آموزشی و دانشگا ه هااجرایی شود، آموزش امنیتی و اقتصادی باید در مدارس صورت بگیرد.
دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا افزود: امروز مدیران سازمانها در برقراری امنیت و پیشگیری نقش مهمی دارند و باید کلاسهای آموزشی برای مدیران سازمانها برگزار شود. اگر مدیران عاقل بالغ و سالمی داشته باشیم بسیاری از مشکلات جامعه حل می شود.
سردار صفوی تصریح کرد: آمایش کلانتریها و مشارکت مردم در برقراری امنیت میتواند در کاهش جرایم و پیشگیری از جرائم نقش مهمی داشته باشد.
وی با بیان اینکه امروز پیشگیری از تهدید در فضای مجازی مسئله مهمی است، گفت :فضای مجازی یک شمشیر دو لبه است که متأسفانه امروز از جنبه منفی آن بیشتر استفاده میشود.
نظر شما