توسعه خراسان جنوبی با راه‌اندازی کریدور جنوب شرق کشور تسریع می شود

خادمی با توجه به اینکه ۲۲ استان امروز با شبکه ریلی راه آهن اتصال دارند، گفت: با راه اندازی کریدور جنوب شرق کشور شاهد توسعه اقتصادی در این منطقه محروم خواهیم بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «خیرالله خادمی» امروز دوشنبه (15 مهر) در مراسم آغاز عملیات اجرایی راه آهن بیرجند_یونسی اظهار داشت: یکی از اتفاقات مهم کشور توسعه شبکه ریلی کشور است و عملیات اجرایی سه هزار و 410 کیلومتر مسیر ریلی در کشور را در دستور کار داریم.

 

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه طی دو سال گذشته چهار مرکز استانی را به شبکه ریلی راه آهن متصل کردیم، افزود: 17 میلیون تن بار سالانه از این مراکز جا به جا خواهد شد چرا که تکمیل پروژه های ریلی تاثیر بسیاری بر حمل و نقل کالاها دارد.

 

وی با اشاره به اینکه با راه اندازی کریدور جنوب شرق هزینه جا به جایی کالاها 35 درصد کاهش می یابد، ادامه داد: با ایجاد این کریدور یک وابستگی اقتصادی در کشور ما ایجاد خواهد شد و ایجاد زیر ساخت ریلی در استان های مرزی و محروم به خصوص خراسان جنوبی یکی از ضرورت ها محسوب می شود.

 

خادمی با توجه به اینکه 22 استان امروز با شبکه ریلی راه آهن اتصال دارند، بیان کرد: امسال در نظر داریم تا 2 مرکز استان دیگر را به شبکه ریلی کشور متصل کنیم و طی دو سال گذشته 720 کیلومتر ریل راه آهن در کشور ایجاد کردیم.

 

معاون وزیر راه و شهرسازی خراسان جنوبی با اشاره به فواید منطقه ای کریدور جنوب شرق گفت: راه اندازی کریدور جنوب شرق برای این است که شاهد توسعه اقتصادی در این منطقه محروم باشیم و ضرورت ساخت کریدور در این منطقه یک ضرورت ملی است.

 

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری تاکید دارند تا بندرهای جنوب کشور رونق پیدا کند، افزود: سرمایه گذاری خوبی در بندر چابهار انجام شده است اما بار ریلی و حمل و نقل ضعیفی دارد و باید به سرعت مسیر ریلی این منطقه را تکمیل کنیم تا شاهد توسعه سرمایه گذاری و اقتصاد باشیم.

 

خادمی با بیان اینکه کریدور جنوب شرق کشور یک هزار و 500 کیلومتر طول دارد، ادامه داد: باید سریع تر این کریدور را تکمیل کنیم و به بهره برداری برسانیم و با اجرای آن 5 مرز به این شبکه ریلی متصل خواهند شد.

 

معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه گفت: راه اندازی این کریدور فواید بین المللی و ترانزیتی محکم و پایداری برای ما خواهد داشت و خراسان جنوبی آینده درخشانی در زمینه منابع معدنی دارد و پیش بینی می شود که 20 میلیون تن بار در سال های آینده بار معدنی در این منطقه داشته باشیم که تنها راه صادرات این معادن استفاده از شبکه ریلی است و با راه اندازی این کریدور به یک تعادل حمل و نقلی خواهیم رسید.

 

وی با توجه به اینکه مسیر ریلی چابهار به زاهدان 620 کیلومتر است، افزود: با تصویب هیات دولت 300 میلیون دلار به آن پروژه اختصاص داده خواهد شد تا بتوانیم در مدت زمان کوتاهی آن پروژه را به بهره برداری برسانیم.

کد خبر 840635

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha