به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، «بهزاد غیاثوند» در نشست خبری که امروز (یکشنبه ۱۴ مهر) در سالن جلسات مدیریت بحران استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: با توجه به اینکه در کشور سه جامعه شهری، روستایی و عشایری وجود دارد، ساختار زندگی عشایری که به صورت ایلی، قبیله ای و دام دار بودن است، آنها را از جامعه روستایی و شهری تفکیک کرده است.
رئیس اداره امور عشایری استان قزوین ادامه داد: از اواسط سال ۹۶، امور عشایر در استان به منظور ارائه خدمات به عشایران تأسیس شد، بر اساس آمار سرشماری سال ۸۷، یک و هشت دهم درصد جمعیت کشور عشایر بودند.
وی با اشاره به برگزاری دوره های آموزشی برای خانواده های عشایر عنوان کرد: بر اساس هماهنگی با میراث فرهنگی، دوره مقدماتی گلیم بافی را برای زنان عشایری برگزار کردیم و همچنین دوره هایی در حوزه بهداشتی، دامداری، زنبورداری، گیاهان دارایی و غیره هم برای این قشر برگزار شد.
غیاثوند اعلام کرد: در حوزه مرمت راه های عشایری، ۴۶ کیلومتر از راه های عشایری استان مرمت شده و در بحث توزیع پنل های خورشیدی و آبگرمکن خورشیدی هم این کار به صورت پایلوت در ۲ نقطه در بخش کوهین و طارم انجام شده و امسال تداوم دارد.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه شناسایی راه های گذر عشایر گفت: در بحث راه ها۷۰ تا ۸۰ درصد کار انجام شده است به طوری که ۲ هزار و ۳۰۰ کلیومتر راه ها و گذرگاه های عشایری در استان شناسایی شده است.
رئیس اداره امور عشایری استان قزوین اعلام کرد: در حوزه شناسایی مناطق عشایری، ظرفیت ها و مشکلات هم تیم مطالعاتی در حال انجام کار بوده و این طرح رو به اتمام است تا اطلاعاتی جامع از تعداد دام، مساحت ها و ظرفیت ها در حوزه عشایر داشته باشیم.
وی خاطر نشان کرد: اواخر سال گذشته با هماهنگی مرکز آمار ایران، سرشماری عشایر کوچنده کشور انجام شد و اطلاعات در سامانه ثبت شده ولی تائید نهایی نشده است که ۲ هزار و ۲۰۰ خانوار عشایر شناسایی شدند.
غیاثوند یادآور شد: تمرکز عشایر در استان قزوین بیشتر در شهرستان قزوین، کوهین، طارم و الموت غربی است.
نظر شما