به گزارش خبرگزاری شبستان،حمیدرضا اردلان، معاون آموزشی خانه هنرمندان ایران در این باره گفت: معاونت آموزشی خانه هنرمندان در برنامه های خود سعی دارد بر اساس نمونه های اجرایی از هنرهای مختلف، مباحث آموزشی را با نگاه به حفظ میراث گذشته و کاربردهای مدرن مطرح کند.
وی افزود: برگزاری کنسرت آموزشی- پژوهشی «نقش» در راستای همین برنامهها است و به همین دلیل، در این کنسرت، استاد داریوش پیرنیاکان که یکی از برجستگان موسیقی دستگاهی ایران است، در باب نمونه های اجرایی کنسرت این گروه با عنایت به نکات فنی سخنرانی خواهد کرد.
اردلان در ادامه صحبت هایش اظهار کرد: بخش اول کنسرت که مبتنی بر دستگاه ماهور است، با گوشه ای به نام برداشت آغاز می شود. برداشت معمولا پاساژی بالا رونده یا پایین رونده است که درجات مورد استفاده در مد اصلی دستگاهی آواز را به سرعت معرفی می کند، سپس قطعه ای را به عنوان مقدمه یا پیش درآمد نواخته می شود که از چهار بخش مجزا تشکیل شده است.
وی افزود: در ادامه این برنامه، ساز و آواز در درآمد ماهور آغاز و سپس گوشه های گشایش گسترش می یابد. این گوشه ها بر مبنای روایت سیداحمد خان و درویش خان نواخته و بلافاصله پس از آن چهار مضراب داد از استاد علی اکبر شهنازی و سپس گوشه های شکسته و دلکش همراه با آواز نواخته می شود که به گوشه های نیریز صغیر وکبیر می رسد. پایان بخش اجرا تصنیفی از عارف قزوینی و رنگ ماهور است.
بنا به گزارش روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، وی در پایان اضافه کرد: در بخش دوم این کنسرت نیز ساز و آواز افشاری با دو پیش درآمد از استاد فروتن آغاز می شود که شامل درآمد جامه دران و عراق است. بخش پایانی هم شامل گوشه های رباب و فرود و چهار ضربی افشاری است که باز هم بر اساس روایت استاد فروتن اجرا و با آواز مثنوی و افشاری تداوم می یابد.
گفتنی است، کنسرت پژوهشی، آموزشی گروه موسیقی دستگاهی نقش روز جمعه 27 آبان ماه در دو سانس ساعت 16 و 17 در سالن استاد جلیل شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار خواهد شد. اعضای گروه نقش عبارتند از: امیر شریفی؛ سرپرست، تار، سه تار، مهدی امامی؛ آواز، حسین خوش چهره؛ نی، نوا سلیمانی؛ عود، حمیدرضا آفریده؛ کمانچه، سام نوبخت؛ تنبک.
پایان پیام/
نظر شما