به گزارش خبرگزاری شبستان، پرداخت غرامت ۱.۲ میلیارد پوندی دولت انگلیس به بانک ملت، غول کاغذی امریکا یارای مقاومت در برابر اربعین حسینی را ندارد، خبرنگار روس بازداشت شده در ایران آزاد میشود، صلح منطقهای در دسترس قرار گرفت از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در شنبه سیزدهم مهرماه است که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
غرامت ۱.۲ میلیارد پوندی دولت انگلیس به بانک ملت پرداخت شد
حمید بعیدی نژاد سفیر کشورمان در لندن در صفحه تویتر خود نوشت: غرامت دولت انگلیس به بانک ملت که بر اساس رأی چهار ماه پیش دادگاه باید به آن بانک پرداخت می شد، پرداخت شده است. این غرامت بر مبنای رأی دادگاه بریتانیا و به علت غیر قانونی بودن تحریمهایی است که خزانه داری انگلیس از سال ۲۰۰۹ میلادی برای چند سال بر علیه بانک ملت اعمال کرده بود.
نتیجه دادگاه بریتانیا و الزام خزانه داری آن کشور به پرداخت غرامت به بانک ملت یک موفقیت مهم حقوقی برای ایران محسوب می شود.
صهیونیستها و حامیان تروریسم تکفیری در پشت حوادث عراق قرار دارند
حسین امیرعبداللیهان دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بینالملل در واکنش به حوادث اخیر عراق در صفحه توییتر خود نوشت:
دست های خبیث خارجی که سال ها برای ناامن سازی عراق تلاش کرده اند، اکنون با روشی دیگر در صدد بی ثبات سازی عراق هستند. با درنظر داشتن مطالبات مدنی مردم، صهیونیست ها و حامیان تروریسم تکفیری در پشت حوادث اخیر عراق قرار دارند. این توطئه نیز خنثی خواهد شد...#الحسین_یجمعنا...
غول کاغذی امریکا یارای مقاومت در برابر ظرفیت اربعین حسینی را ندارد
«محمد کرمی راد» در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان در مورد مهمترین پیام سیاسی راهپیمایی اربعین حسینی به کشورهای اسلامی گفت: با این این پیاده روی قطع یقین آنچه مسلم است توجه افکار، ملت ها و دولت ها بر این موضوع بیشتر می شود. مردم مسلمان با حضور در راهپیمایی اربعین با جمعیتی قریب به 24 میلیون در دنیا حماسه بزرگی را رقم می زنند که در دنیا مانند آن وجود ندارد.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی افزود: این جمعیت اقیانوس و دریایی از انسان های عاشق و وارسته و دل بسته به اهل بیت (ع) است که از تمام دنیا می آیند. اولین و مهمترین پیام این پیاده روی آن است که برای توجه افکار عمومی ملت ها و جهان اولین نوید آن ظهور حضرت صاحب الزمان است.
نماینده مردم در دوره هشتم مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: قطعا این انسجام و اتحاد و یکپارچگی در حرکت بزرگ سیاسی و معنوی راهپیمایی اربعین مهمترین پیام اش آن است که در کشورهای جهان اسلام قدرت و ظرفیت بزرگی وجود دارد که آمریکا به عنوان یک غول کاغذی در مقابل این ظرفیت یارای مقاومت ندارد و قطب مهمی در برابر قدرت کاغذی آمریکا ایجاد شده است که می توان از ان احساس خطر کرد.
وی با اشاره به نظام دو قطبی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و بلوک شرق و غرب و تقسیم قدرت در میان این دو قدرت تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی قطعا انقلاب اسلامی امروز به عنوان یک قدرت بزرگ مطرح است و این محوریت با نظام جمهوری اسلامی در منطقه خاورمیانه توانسته است در برابر زیاده های خواهی استکبار جهانی بایستد.
خبرنگار روس بازداشت شده در ایران به زودی آزاد میشود
سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتوگوی کوتاه با خبرنگار اسپوتنیک در تهران در مورد بازداشت یک خبرنگار روس اظهار داشت: وی جهت ادای برخی توضیحات بازداشت شده است و به زودی آزاد میشود.
پیشتر نیز ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه خبر داد که سفیر جمهوری اسلامی ایران در این کشور برای توضیح در خصوص بازداشت یک خبرنگار روس در تهران، به وزارت خارجه دعوت شده است.
وی در فیس بوک خود نوشت: هم اینک به رسانهها اعلام کردم که در رابطه با دستگیری یولیا یوزیک تبعه روسیه در تهران مهدی سنایی سفیر ایران برای دادن توضیح در مورد شرایط واقعه و تامین حقوق شهروند روس دستگیر شده به وزارت خارجه روسیه فراخوانده شد.
وی در پست دیگری با اشاره به اینکه رسانههای روسیه اعلام کرده اند که من پرونده بازداشت این خبرنگار روس را در اختیار گرفتهام، اظهار داشت: پرونده یولیا تحت کنترل سفارت روسیه در تهران و دیپلماتهای روسی قرار گرفت.
ساعاتی پیش شبکه دوم تلویزیون دولتی روسیه به نقل از سخنگوی سفارت روسیه در تهران از بازداشت یک خبرنگار روس در ایران خبر داد و اعلام کرد که آندره گاننکو سخنگوی سفارت روسیه در تهران خبر بازداشت یولیا یوزیک را تایید کرده است.
خبرنگار روس بازداشت شده بدون اطلاع سفارت روسیه به تهران رفته است
آندره گاننکو سخنگوی سفارت روسیه در تهران در رابطه با دستگیری یولیا یوزیک با بیان اینکه وی درباره سفر خود به تهران اطلاع نداده بود، از همه نمایندگان رسانههای روسی خواست که در سفر به ایران این سفارتخانه را در جریان بگذارند.
دیدار سفیر ایران در موریتانی با وزیر خارجه این کشور
محمد عمرانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در نواکشوت روز جمعه با اسماعیل ولد الشیخ، وزیر خارجه موریتانی دیدار و گفتگو کرد .
سفیر کشورمان در این دیدار ضمن تبریک انتصاب مجدد وزیر خارجه موریتانی به این سمت ، گزارشی از روند روابط دوجانبه و همچنین فعالیتهای سفارت در این خصوص را ارائه و خواستار تسهیلات و حمایتهای بیشتر از تجار و سرمایه گذاران ایرانی شد .
وزیر خارجه موریتانی ضمن اظهار تشکر بر ضرورت تقویت همه جانبه روابط با ایران تاکید و توصیههای لازم را جهت پیگیری و رفع موانع صادر کرد.
اعلام همراهی کامل خبرگان با قوه قضائیه در اجلاسیه اخیر/ نظر آیتالله بوشهری درباره حوزههای لاکچری
آیتالله حسینی بوشهری عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه قم مهمان این هفته برنامه دستخط بود. در ادامه متن گفتوگوی آیتالله حسینی بوشهری با محمدحسین رنجبران را میخوانید:
برای برنامه این هفته مهمان ارجمندی داریم که یکی از علمای شناخته شده کشور هستند. متولد ۱۳۳۵ در روستای بردخون بندر دیر استان بوشهر، از خانوادهای مذهبی و متدین و اهل علم هستند که پدر هم عالم دینی بودند و هم کشاورز بودند و بعد از طی دوران مدرسه علمیه در بوشهر، مدرسه امام جعفر صادق (ع)، به قم آمدند و در مدرسه فیضیه از طلاب شناخته شده قم شدند. به خصوص ایام مبارزه با رژیم پهلوی ایشان در عنفوان جوانی در بوشهر سخنرانیهای آتشینی داشت و بعد از انقلاب هم در جایگاههای مختلفی قرار گرفت و مسئولیتهای مختلفی را تجربه کرد.
در مقطعی تقریباً طولانی مدیر حوزههای علمیه کشور شد و الان دبیر شورای سیاستگذاری حوزههای علمیه کشور است. عضو مجلس خبرگان رهبری و عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری هستند. عضو موثری از جامعه مدرسین حوزه علمیه قم هستند و نظرات و دیدگاههای ایشان همواره مورد توجه است و این هم اضافه کنیم که امام جمعه کنونی قم هستند. افتخار دارم در خدمت حضرت آیتالله حسینی بوشهری، عضو هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه قم هستم. سلام عرض میکنم. خیلی لطف کردید تشریف آوردید.
رهاورد سفر نیویورک: صلح منطقهای در دسترس قرار گرفت
«علی ربیعی»، سخنگوی دولت در یادداشتی نوشت: ایران در فراسوی «اسم برجام» آمریکا را دعوت به بازگشت به «رسم برجام» کرد. «رسم برجام» که در متن انگلیسی به «چارچوب» ترجمه شد چیزی نیست جز همان چارچوب جهانی «۵ بهعلاوه یک» که با ایران «هفت جانبه» میشد. ما اکنون در موقعیتی قرار گرفتهایم که نه تنها از منظر ملی، بلکه از موضعی جهانی آمریکا را به توبه یعنی بازگشت به جهان فرا میخوانیم.
به تجربه همه این سالها آموختهایم که مقاومت ملی هنگامی میتواند منجر به نتیجه ملموس شود که در عرصه جهانی نیز یک حرف محکمه پسند و یک استدلال قابل قبول برای افکار عمومی جهانی داشته باشیم؛ بهعبارت دیگر نیروی اصلی ایران در فراسوی قدرت سختافزاری و نظامی آنکه امری است ضروری، درنیروی نرم آن و به تعبیر امروزی در «قدرت نرم» آن نهفته است.
ما حتی زمانی که به تعبیر تاریخی امام خمینی(ره) قدرت نظامیمان در مقایسه با ابرقدرتهای زمانه «هیچ» بود به یمن قدرت بیانی وحقانیت و مشروعیت مطالبه خودمان برای استقلال و آزادی و اثبات این حقانیت در منظر افکار عمومی جهانی به دستاوردی بهنام «جمهوری اسلامی ایران» رسیدیم. به بیان دیگر این جمهوری در زمینه «هیچ» قدرت مسلحانه و نظامی و بر بنیان کلام و اتحاد همه ملت حول مطالبات مشروع و مستدل برای جهان تأسیس شد؛ در آن ایام امثال رجوی به رهبری انقلاب طعنه میزدند که مگر میشود «فقط با صلوات و تکبیر و سخنرانی و با گل در مقابل گلوله» به پیروزی رسید و آنگاه که این پیروزی در دسترس ملت ایران قرار گرفت، گفتند این انقلاب محصول «سازش با امپریالیستها» بود.
امروز نیز آنها که در تحقیر دستاوردهای اخلاقی ایران و در همسانسازی امر مذاکره با «ذلت و سازش» میگویند «کاپ اخلاق» به ما چه، فراموش میکنند که در درجه اول این آمریکاست که همواره در نهایت هوشیاری شیطانی که از او انتظار میرود کوشید سیمای ایران در منظر افکارعمومی ایران را بهشکل «تخریبکننده صلح وآرامش منطقهای و جهانی»، «حامی تروریست»، «غیرعادی» و در نهایت «غیر اخلاقی» بازنمایی کند و فراموش میکنند که آمریکا با توسل به همین برچسبهای غیراخلاقی و در غیاب یک دیپلماسی فعال بود که موفق به تشکیل آن اجماع جهانی و تحمیل آن قطعنامههای ایرانسوز به کشورمان شد./
نظر شما