به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «محمد جمشیدی» شب گذشته (چهارشنبه 10 مهر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه سیاست اعمال فشار حداکثری امریکاییها بر ایران یک سیاست راهبردی است که از زمان اوباما دنبال میشد، گفت: این سیاست به نوعی از باورهای دولت ترامپ برای فلج کردن ایران بود.
استاد روابط بین الملل دانشگاه تهران با بیان اینکه برآورد امریکاییها از فشار حداکثری این بود که این فشارها بر ایران جواب میدهد ضمن اینکه هزینهای هم به همراه نخواهد داشتف گفت: در کنار این برآوردها باور دیگری هم وجود داشت و آن، براندازی نظام یا ایجاد آشوب بزرگ در ایران بود که هیچ کدام هم اتفاق نیفتاد.
وی ادامه داد: در حال حاضر هم باوجود تحریکات شبکههای بیگانه به منظور ایجاد آشوب در ایران، هنوز چنین اتفاقی روی نداده است، زیرا مردم ایران میدانند که بیگانگان قصد بزرگ نمایی دارند.
جمشیدی در ادامه با اشاره به طرح ۴ مادهای امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه گفت: تعهدات ایران در این طرح عبارت است از اول؛ ایران هرگز به سلاح اتمی دست نخواهد یافت، دوم؛ پایبندی کامل ایران به تکالیف و تعهدات هستهای خود، سوم؛ پذیرش مذاکره درباره یک چارچوب بلندمدت برای فعالیت هستهای خود و چهارم؛ پرهیز از هر گونه تجاوز و صلح و احترام واقعی در منطقه از طریق مذاکره که البته ایران در برخی موارد در برجام تعهدات قویتر و محکم تری از این موارد داده بود.
استاد روابط بین الملل دانشگاه تهران با بیان اینکه در این طرح ۴ مادهای آمده که امریکا در مقابل اقدامات ۵ گانه ایران حاضر است تحریمهایی که از سال ۲۰۱۷ دوباره وضع کرده است را بردارد در حالی که در قالب تحریمهای دوباره وضع شده، تحریمهای جدید دیگری هم اعمال شده است، گفت: جالب اینکه از بازگشت به برجام صحبتی به میان نمیآورد./
نظر شما