خبرگزاری شبستان _ شیروان؛ تولید گوجه فرنگی در این منطقه به صورت دستی انجام می گیرد و نشاء این محصول از اوایل مرداد ماه کشت می شود و اواخر شهریور ماه به زمین های کشاورزی انتقال می یابد و کشت دستی گوجه فرنگی همزمان با کشت خیار سبز در مزارع شروع می شود. هر ساله با فرا رسیدن فصل برداشت محصول گوجه فرنگی از مزارع، کابوس قیمت و آفت این محصول برای کشاورزان تداعی می شود.
هم اینک محصول گوجه فرنگی کشاورزان این منطقه چنان بی ارزش شده که با نرخ بسیار پایین، کامیون ها این محصول را به کارخانجات تولید محصولات رب گوجه فرنگی به سایر استان ها ارسال کردند که متاسفانه چیزی عاید کشاورزان نشد و ثمره یک سال فعالیت کشاورزان چیزی جزء بدهی سنگین نبود.
مجید صفدری، یکی از کشاورزان اظهارداشت: یکی از نیازهای اساسی کشاورزان گوجه کار منطقه، احداث صنایع تبدیلی و فرآوری در منطقه است که تاکنون از سوی متولیان امر به فراموشی سپرده شده است.
وی گفت: در صورت احداث صنایع تبدیلی هم گوجه کاران و هم دولت از این موضوع سود خواهند کرد.
وی افزود: با احتساب مبلغی که دولت به عنوان یارانه پرداخت می کند و مبلغی که کشاورزان جهت هزینه کرایه محصول و سبد و کارگر هزینه می شود در صورتی که اگر چند کارخانه صنایع تبدیلی گوجه در منطقه وجود داشت این رقم صرفه جویی برای دولت و کشاورز بود.
یکی دیگر از کشاورزان خاطرنشان کرد: دولت می تواند بودجه احداث کارخانجات صنایع تبدیلی را که هر سال در اختیار بانک ها قرار می دهد را به صورت وام با وثیقه کارخانه در اختیار متقاضیان محلی قرار دهد، زیرا بانک ها در قبال پرداخت وام چند برابر وثیقه به جزء خود ساختمان کارخانه را طلب می کنند که از عهده متقاضیان احداث کارخانه در منطقه خارج است.
محمد دربندی در ادامه گفت: دولت همچنین می تواند پس از پرداخت وام به متقاضیان احداث صنایع تبدیلی، آنها را موظف کند که قیمت خرید محصول از کشاورزان حداقل به قیمت خرید گوجه فرنگی در سایر مناطق باشد که جلوی سوء استفاده کارخانه دار را بگیرد که در نهایت باز هم همان آش و کاسه نشود.
وی تصریح کرد: در صورت اجرای این طرح، سود هر کشاورز به ازای هر کامیون محصول گوجه افزایش می یابد که با این افزایش سود هیچ کشاورزی متحمل ضرر نخواهد شد.
یکی دیگر از کشاورزان گفت: تولید محصول گوجه فرنگی به خوبی صورت می گیرد و مشکلی در خصوص تولید محصول نیست.
احمد شفقتی افزود: درخواست کشاورزان منطقه از دولت این است که متقاضیان احداث صنایع تبدیلی حمایت شوند.
وی بیان داشت: همکاری جهاد کشاورزی با متقاضیان احداث صنایع تبدیلی خوب است ولی وقتی پرونده متقاضیان احداث صنایع تبدیلی برای دریافت وام به بانک ها ارجاع داده می شود با مانع تراشی بانک ها مواجه می شوند.
وی اظهارداشت: اسناد روستایی متقاضیان احداث صنایع تبدیلی به دلیل ارزش پایین از سوی بانک ها به عنوان وثیقه پذیرفته نمی شود و متقاضیان سرمایه میلیاردی برای وثیقه در بانک ها ندارند و این امر باعث سرخوردگی متقاضیان احداث صنایع تبدیلی در منطقه شده است.
شفقتی بیان داشت: هر ساله در ابتدای برداشت محصول به دلیل عرضه پایین و تقاضای بالا، گوجه فرنگی به قیمت مناسبی از گوجه کاران خریداری می شود ولی با عرضه گسترده این محصول در بازار فروش قیمت آن به شدت پایین می آید.
وی گفت: نهاده های کشاورزی چند برابر افزایش قیمتی پیدا کرده اند و به همین دلیل هر ساله بسیاری از کشاورزان توان کشت دوباره را ندارند.
شفقتی اظهارداشت: این منطقه متاسفانه از داشتن مرکز تحقیقات کشاورزی و حضور کارشناسان مجرب جهت راهنمایی کشاورزان برای مقابله با بیماری ها و آفات محروم است و کشاورزان اغلب باید برای دریافت مشاوره به کارشناسان گیاه شناس مستقر در مرکز تحقیقات کشاورزی مرکز شهرستان مراجعه کنند که به دلیل فاصله طولانی برای کشاورزان به صرفه نیست و نیاز به استقرار مرکز تحقیقات کشاورزی از نیازهای مهم کشاورزان است.
نظر شما