عمل جراحی آنتی رفلاکس در بیمارستان نقوی کاشان انجام شد

برای اولین بار در بیمارستان نقوی کاشان، عمل جراحی آنتی رفلاکس جهت تصحیح برگشت ادراری یک کودک پنج ساله انجام شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، مجید گیوی، ارولوژیست و جراح بیمارستان نقوی کاشان گفت: این کودک مبتلا به بیماری رفلاکس ادرار (برگشت ادرار به کلیه ها)، علیرغم مصرف دارو طی دو سال گذشته بهبود نیافته بود.


گیوی، آسیب به کلیه ها را از کمترین عوارض این بیماری ذکر کرد و افزود: با توجه به امکان ابتلای کودک به این عارضه، تیم پزشکی تصمیم به جراحی وی برای درمان بیماری اش گرفت.


وی در ادامه تصریح کرد: این عمل جراحی به روش ترنس تریگونال کوهن (کوهن دو طرفه) و به مدت دو ساعت و نیم انجام شد که با موفقیت بالای 90 درصد همراه بود.


گیوی این روش جراحی را به عنوان بهترین روش برای انجام این نوع جراحی ذکر کرد و گفت: طول مدت انجام این عمل طولانی تر، اما ضریب اطمینان آن بالاتر است.


این متخصص ارولوژیست ضمن تأکید بر انجام بررسی های به موقع مخصوصاً پس از ایجاد عفونت ادراری در اطفال برای تشخیص بیماری برگشت ادراری، افزود: این بیماری با انجام عکس برداری از مثانه (VCUG) قابل تشخیص است که حتماً پس از درمان مرحله حاد عفونت ادراری باید انجام شود.


وی، درمان ریفلاکس مخصوصاً در موارد خفیف را شامل استفاده از آنتی بیوتیک پروفیلاکسی به منظور پیش گیری از گسترش عفونت و انجام آزمایشات دوره ای کشت ادرار ذکر کرد.


 بنابر گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، گیوی در پایان خاطر نشان کرد: در بیشتر موارد در صورت پیگیری مناسب و انجام دقیق دستورات دارویی به تدریج با افزایش سن کودک، بیماری برگشت ادراری به صورت خودبخودی اصلاح می شود اما در صورت عدم پاسخ دهی به درمان دارویی و ایجاد عفونت های ادراری مکرر به منظور پیشگیری از آسیب به کلیه،بیمار نیاز به جراحی دارد.


گفتنی است؛ برگشت ادراری یا ریفلاکس یکی از بیماری های شایع دستگاه ادراری در اطفال است که در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع منجر به نارسایی مزمن کلیوی و انجام دیالیز در اطفال می شود.
 

پایان پیام/

کد خبر 83887

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha