به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان از سمنان، «ولیالله تیموری» در حاشیه همایش گردشگری استان سمنان در نشست با خبرنگاران ضمن بیان اینکه طی پنجماهه امسال چهار میلیون و ۱۰۰ هزار گردشگر خارجی به ایران سفر کردند، ابراز داشت: این رقم سال گذشته رقمی معادل هفت میلیون و ۸۰۰ گردشگر را شامل میشود.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایعدستی با وجود شرایط تحریم و سیاستهای کینهتوزانه دشمنان، سال گذشته هفت میلیون و 800 هزار نفر گردشگر و در پنج ماه نخست سال جاری چهار میلیون و 100 هزار نفر گردشگر به کشور آمدهاند که میزان گردشگران در سال گذشته نسبت به سال 96 با 50 درصد رشد و در پنج ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، 30 درصد رشد داشته و میزان گردشگران خروجی هم تقریباً با گردشگران ورودی برابر است.
تیموری،با تاکید بر اینکه گردشگری نیز مانند هر حوزه دیگری نیازمند تغییر و تحولات خود است، اظهارداشت: میتوان برای جذب گردشگر به رویداد محوری گام برداشت و یا گردشگر را به سمت مناطق کم برخوردار سوق دهیم لذا به نظر میرسد جای تدوین تقویم گردشگری خالی باشد.
وی بابیان اینکه ساماندهی گردشگری داخلی نیز در دستور کار است، تصریح کرد: در این حوزه برای گردشگران داخلی که قصد سفر به دیگر کشورها رادارند میتوانند از دفاتر مسافرتی استفاده کنند که با توجه به اینکه از هرکدام از این دفاتر پنج خانواده گذران زندگی دارند لذا برنامهای برای رکود آنها اصلاً در نظر گرفته نشده است.
تیموری ازمطرح شدن ۱۳ محور اصلی و ۱۶۵ سؤال زیرمجموعه برای شناسایی بازار هدف خبردادو افزود: بازاریابی یکی از این محورها را شامل میشود که بهعنوانمثال با لغو روادید کشور عمان آمار گردشگر ورودی به ایران دچار سر صعودی شد.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایعدستی با بیان اینکه بیشترین تبادلات گردشگری در عرصه جهانی در مناطق و کشورهای همجوار اتفاق میافتد، گفت: ضریب اقامت گردشگران در کشور حدود 4.9 شب و میزان متوسط هزینهکرد یک گردشگر در پایان سال 2018 در منطقهای که ما قرار گرفتهایم با احتساب بسته ترکیبی از جمله زیارت، سیاحت، درمان و ... حدود یکهزار و 490 دلار است.
وی با اشاره به اینکه براساس تحقیقات جهانی از هر پنج گردشگر بین المللی، چهار گردشگر به منطقه خود سفر کرده است اذعان داشت: آمار حاکی از آن است که عمده گردشگران ورودی به ایران از کشورهای همسایه بودند.
تیموری با بیان این مطلب که وزارتخانه میراث فرهنگی به دنبال مشخص کردن جایگاه گردشگری در اقتصاد و اشتغال کشور با استقرار حساب اقماری گردشگری(نظامی محاسباتی در سطح ملی که تمام پیامدهای مستقیم گردشگری بر اقتصاد را نشان میدهد) است گفت: امروز محدود کشورهایی در جهان هستند که همه ۱۰ جدول حساب اقماری را در کشور خود استقرار داده اند.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایعدستی همچنین از استقرار پنج جدول حساب اقماری گردشگری بر اساس تفاهم نامهها و قراردادهای امضا شده با دستگاههای مرتبط در کشور خبردادوافزود:در شرایط موجود کشور، شرایط بینالمللی و خروج از برجام و سر و صداها، پروازهای مستقیم گردشگری را از دست دادیم، شایعات و تبلیغات منفی نسبت به کشور به عمد در سطح بینالملل مطرح و پروژه ایرانهراسی دنبال میشود، با وجود اینکه مقصد امن عامل مهم در رونق گردشگری است، اما موج ایرانهراسی موجی از تردید را برای مقصد گردشگری ایجاد کرده است.
وی تصریح کرد: دشمنان انواع تشنج آفرینی را در منطقه ایجاد میکنند تا از ایران چهره ناامن و تنشآفرین نشان دهند و همین اقدام موجب ریزش بخشی از گردشگران ورودی به کشور میشود.
تیموری ضمن رضایت از وضع موجود سفر در کشور، اظهار کرد: سیاست سازمان در گردشگری داخلی ساماندهی گردشگران و توزیع سفر از مناطق پرتراکم به سمت نقاط کمتر دیده شده و همچنین جایگزین کردن سفرهای برنامهریزیشده به جای سفرهای فردی با برنامههایی مانند ایجاد جشنوارههای مختلف ملی و استانی، تعریف مسیرهای جدید گردشگری و رفتن به سمت مناطق پرظرفیت است که در این راستا اقدامات خوبی در 6 ماه گذشته انجام شد.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایعدستی ، استان سمنان را بهعنوان استانی دارای اقلیم متفاوت و با تنوع فرهنگی و سوغاتیهای محلی فراوان یک مقصد مناسب برای گردشگران دانست و افزود: بیشترین جذابیت استان سمنان ازنظر گردشگران خارجی، مهماننوازی مردم این دیار بوده است.
وی نزدیکی استان سمنان به مرکز کشور و معبر ورودی سالانه 24 میلیون مسافر از این مسیر را یکی از مزیتهای این استان در زمینه گردشگری نسبت به سایر استانها دانست و تصریح کرد: مسئولان محلی باید با اتخاذ سیاستهای خاص زمینه توقف مسافران در این استان را فراهم سازند و از ظرفیتهای فراوان آن برای توسعه استان بهرهبرداری کنند.
نظر شما